Lars Bern: Pseudovetenskap ligger bakom de flesta klimatlarmen

Debatt

publicerad 12 juli 2014
- Lars Bern
Lars Bern (dec 2019). Foto: Torbjörn Sassersson
Lars Bern

När framtida generationer försöker förstå hur världen föll offer för grupptänkande i slutet av 20-talet och greps av panik över den globala uppvärmningen, är det få saker som kommer att förvåna dem mer än den roll som manipulation av officiella temperaturdata spelat.

Redan för sju år sedan när Christopher Booker skrev The Real Global Warming Disaster, förelåg en massa bevis. Flera graverande exempel har avslöjats av Steven Goddards amerikanska bloggen Real Science , som visar hur skamlöst det manipulerats med en av världens mest inflytelserika klimatdatabaser – USA:s yttemperaturregister som publiceras av National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

klimathot-grafer

Goddard visar hur, på senare år, NOAA:s amerikanska Historical klimatologi Network (USHCN) har justerats genom att ersätta riktiga temperaturer med data påhittade av datormodeller.

Läs mer på Antropocene.se

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq