New York Times vill avkriminalisera marijuana, Cannabis sativa

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 juli 2014
- NewsVoice redaktion
Cannabis - Foto: Crestock.com

USA-stater som legaliserat marijuana cannabis

New York Times redaktion skriver den 27 juli 2014 att cannabis bör legaliseras i hela USA för de som är över 21 år. Tidningen menar att kriminaliseringen av marijuana (Cannabis sativa) har lett till att allmänheten istället konsumerat den betydligt skadligare drogen alkohol och att brottssyndikat uppstått pga att växten gjorts illegal.

Bild: New York Times

Redan idag lever 74% av den amerikanska befolkningen under “avslappnade lagar” som styr användandet av marijuana. Här ingår att 35% av befolkningen får använda medicinsk marijuana, men än så länge är det bara två stater (Washington, Colorado) som godkänt nyttjandet av marijuana/cannabis både medicinskt och socialt.

“It took 13 years for the United States to come to its senses and end Prohibition, 13 years in which people kept drinking, otherwise law-abiding citizens became criminals and crime syndicates arose and flourished. It has been more than 40 years since Congress passed the current ban on marijuana, inflicting great harm on society just to prohibit a substance far less dangerous than alcohol.” / “Repeal Prohibition, Again”, The Editorial Board, New York Times

I en debattartikel “Let States Decide on Marijuana” i New York Times från den 26 juli 2014 vill skribenten att de separata staterna ska ta enskilda beslut om att legalisera marijuana.

“Repealing it would allow the states to decide whether to permit marijuana use and under what conditions. Nearly three-fourths of them have already begun to do so, liberalizing their laws in defiance of the federal ban. Two have legalized recreational use outright, and if the federal government also recognized the growing public sentiment to legalize and regulate marijuana, that would almost certainly prompt more states to follow along.” – David Firestone, New York Times

NewsVoice: Läs mer om marijuana/cannabis som medicinsk produkt

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • The Real Reason the Government Won’t Debate Medical Cannabis and Industrial Hemp Re-legalization

  An Open Letter to All Americans
  By R. William Davis

  Documented Evidence of a Secret Business and Political Alliance Between the U.S. “Establishment” and the Nazis – Before, During and After World War II – up to the Present.
  http://www.randomcollection.info/mcf/open-letter.htm

 • Det handlar som så mycket annat om pengar i slutändan. De två delstater i USA som legaliserat cannabis för socialt bruk (Washington och Colorado) har fått stora förstärkningar i skatteintäkterna genom att cannabis är belagd med en speciell försäljningsskatt motsvarande ungefär svensk moms. Detta gör att övriga delstater i USA visar intresse av att hänga på trenden med legalisering för socialt bruk av ekonomiska skäl. Det finns dock inga uppgifter om att försäljningen av alkohol (som ju också är beskattad) skulle ha minskat i vare sig Washington eller Colorado sedan legaliseringen infördes. Att legalisera cannabis för socialt bruk ersätter alltså uppenbarligen inte alkohol som drog och detta kan alltså bara bli till en ekonomisk fördel för de delstater som nu med stor sannolikhet hänger på legaliseringstrenden.

 • Jag trodde alltid att “cannabis sativa” är hampan som man gör rep och annat av, och att hampan man kan göra röka av har “cannabis indica” som sitt latinska namn? (indisk hampa)

  • Det är lite mer invecklat än så faktiskt, en studie att börja med.

   A chemotaxonomic analysis of cannabinoid variation in Cannabis (Cannabaceae)

   As expected, plants with high levels of THC were common within the two drug biotypes of C. indica. However, plants with relatively high levels of THC were also common within the hemp and feral biotypes of this species. In contrast, most plants assigned to C. sativa had relatively low levels of THC

   Undrar med hur några personer kan sitta och tro att dem kan bestämma att någon inte får använda en planta som modernatur har skapat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *