New York Times vill avkriminalisera marijuana, Cannabis sativa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juli 2014
- NewsVoice redaktion
Cannabis - Foto: Crestock.com

USA-stater som legaliserat marijuana cannabis

New York Times redaktion skriver den 27 juli 2014 att cannabis bör legaliseras i hela USA för de som är över 21 år. Tidningen menar att kriminaliseringen av marijuana (Cannabis sativa) har lett till att allmänheten istället konsumerat den betydligt skadligare drogen alkohol och att brottssyndikat uppstått pga att växten gjorts illegal.

Bild: New York Times

Redan idag lever 74% av den amerikanska befolkningen under “avslappnade lagar” som styr användandet av marijuana. Här ingår att 35% av befolkningen får använda medicinsk marijuana, men än så länge är det bara två stater (Washington, Colorado) som godkänt nyttjandet av marijuana/cannabis både medicinskt och socialt.

“It took 13 years for the United States to come to its senses and end Prohibition, 13 years in which people kept drinking, otherwise law-abiding citizens became criminals and crime syndicates arose and flourished. It has been more than 40 years since Congress passed the current ban on marijuana, inflicting great harm on society just to prohibit a substance far less dangerous than alcohol.” / “Repeal Prohibition, Again”, The Editorial Board, New York Times

I en debattartikel “Let States Decide on Marijuana” i New York Times från den 26 juli 2014 vill skribenten att de separata staterna ska ta enskilda beslut om att legalisera marijuana.

“Repealing it would allow the states to decide whether to permit marijuana use and under what conditions. Nearly three-fourths of them have already begun to do so, liberalizing their laws in defiance of the federal ban. Two have legalized recreational use outright, and if the federal government also recognized the growing public sentiment to legalize and regulate marijuana, that would almost certainly prompt more states to follow along.” – David Firestone, New York Times

NewsVoice: Läs mer om marijuana/cannabis som medicinsk produkt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq