Självreparerande transformer-drönare snart i militärt och civilt bruk

0
197

BAE transformer drones

Inom 25 år kommer BAE Systems kunna leverera drönare som kan reparera sig själva, samla ihop sig till en gemensam farkost som sedan kan dela upp sig vid behov om ett angrepp kommer. Drönarna ska även kunna skjuta ned fientliga missiler med direkta energivapen istället för med raketer, robotar eller projektiler, skriver The Guardian.

Text uppd. 7 juli 2014 | Bild: “An artist impression of BAE’s the Transformer, a futuristic long-range aircraft that divides into smaller ones during or upon arrival at its mission. Photograph: BAE Systems/PA”

“These unmanned aerial vehicles (UAV) could then potentially be used as a group of wide-winged aircraft for protracted or enduring surveillance or as rotary-winged UAVs to rescue single civilians or soldiers from dangerous situations, the defence firm’s scientists and engineers suggest.”

Läs mer på The Guardian

Bae Systems hemsida om “future concepts”

Video: “BAE scientists and engineers have lifted the lid on some futuristic technologies that could be incorporated in military and civil aircraft of 2040 or even earlier.”


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer