10 praktiska tips för att spara bensinpengar

publicerad 21 augusti 2014
- Gästskribent
Volvon visste redan om grenen vägen - Foto: Volvo Cars
Volvon visste redan om grenen vägen - Foto: Volvo Cars
Foto: Volvo Cars

Bilverkstad.cc sammanställer de bästa tipsen i en praktisk lista för att spara inte bara dina bensinpengar utan även allas miljö. 

1. Kör lungt i trafiken

Planera din körning för att undvika onödiga inbromsningar, filbyten och accelerationer. Kör lugnt och smidigt. Använd bromsen mindre, flyte med trafiken och låt bilen använda sin rörelseenergi. Du kommer att förbruka betydligt mindre bränsle och färden blir både säkrare och avslappnad.

2. Använd höga växlar

Att bilkörning på låga varvtal är dåligt för motorn är en myt skriver Vilkswagen.com. Vid start försök att lägga i tvåan snabbt redan när fordonet flyttat sig motsvarande sin egen längd. Hoppa även över en växel när du växlar om situationen tillåter det. Välj därefter högsta möjliga växeln vid all körning. Du kan tom test att köra på femte växeln när du kör 50 km per timme. Du hör på motorljudet om det går bra. Det här kommer att minska både buller och bränsleförbrukning.

3. Motorbromsa och utnyttja bränsleavstängningen

Släpp gasen och rulla utan att trycka ned kopplingen. Då motorbromsar du. Bränsleavstängning innebär att bränsletillförseln till motorn stoppas. Dra nytta av motorns bromsverkan tex i nedförsbackar eller när du närmar dig ett rödljus.

4. Rulla fritt

Du använder mindre bränsle genom att trycka ned kopplingen så att du kan att rulla långa sträckor tex i nedförsbackar och fram till rödljus.

Se ytterligare sex råd på Bilverkstad.cc

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *