10 praktiska tips för att spara bensinpengar

1
263

Bilverkstad i BrommaBilverkstad.cc sammanställer de bästa tipsen i en praktisk lista för att spara inte bara dina bensinpengar utan även allas miljö. 

1. Kör lugnt i trafiken

Planera din körning för att undvika onödiga inbromsningar, filbyten och accelerationer. Kör lugnt och smidigt. Använd bromsen mindre, flyte med trafiken och låt bilen använda sin rörelseenergi. Du kommer att förbruka betydligt mindre bränsle och färden blir både säkrare och avslappnad.

2. Använd höga växlar

Att bilkörning på låga varvtal är dåligt för motorn är en myt skriver Vilkswagen.com. Vid start försök att lägga i tvåan snabbt redan när fordonet flyttat sig motsvarande sin egen längd. Hoppa även över en växel när du växlar om situationen tillåter det. Välj därefter högsta möjliga växeln vid all körning. Du kan tom test att köra på femte växeln när du kör 50 km per timme. Du hör på motorljudet om det går bra. Det här kommer att minska både buller och bränsleförbrukning.

3. Motorbromsa och utnyttja bränsleavstängningen

Släpp gasen och rulla utan att trycka ned kopplingen. Då motorbromsar du. Bränsleavstängning innebär att bränsletillförseln till motorn stoppas. Dra nytta av motorns bromsverkan tex i nedförsbackar eller när du närmar dig ett rödljus.

4. Rulla fritt

Du använder mindre bränsle genom att trycka ned kopplingen så att du kan att rulla långa sträckor tex i nedförsbackar och fram till rödljus.

Se ytterligare sex råd på Bilverkstad.cc

Text: Torbjörn Sassersson för bloggen Bilverkstad.cc – Dieseltrim Bilverkstad Bromma


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kent B.
Gäst
11 oktober 2014 kl 19:12

Bygg en knallgasgenerator och led in knallgasen i luftintaget. Funkar lättast på diselbilar som inte har sensorer på avgasröret. Har sparat mig cirka 20% i bränsle i många år med detta. Kostade mig cirka 200 kr i delar och en helgs jobb.

Se kapitel tio på den här utmärkta hemsidan:

http://www.free-energy-info.tuks.nl/FEindex.html