Brödinstitutet nomineras till Årets förvillare 2014

publicerad 25 augusti 2014
- Henrik G
Brödinstitutet

Brödinstitutet

Brödinstitutet har nomineras till Årets förvillare 2014 enligt tre svenska medborgare som oberoende av varandra inkommit med sitt val. Brödinstitutet tillhör den svenska branschorganisationen Sveriges Bagare & Konditorer. Institutet vill öka konsumtionen av bröd i Sverige och är mest känd för kampanjen ”6-8 skivor om dagen” från 1970-talet.

“Refererar till Brödinstitutets hemsida där de gått ut med att våra äldre på äldreboendena ska äta mer bröd. Det finns åtskilliga forskare och vetenskapliga artiklar som hävdar att det bröd vi äter idag, särskilt vete, är skadligt för vår hälsa. Det bidrar till att vi går upp i vikt och att vi förlorar kontrollen över vår mättnadskänsla.”

Läs mer om nomineringen

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *