Brödinstitutet nomineras till Årets förvillare 2014

  0
  143

  Brödinstitutet

  Brödinstitutet har nomineras till Årets förvillare 2014 enligt tre svenska medborgare som oberoende av varandra inkommit med sitt val. Brödinstitutet tillhör den svenska branschorganisationen Sveriges Bagare & Konditorer. Institutet vill öka konsumtionen av bröd i Sverige och är mest känd för kampanjen ”6-8 skivor om dagen” från 1970-talet.

  ”Refererar till Brödinstitutets hemsida där de gått ut med att våra äldre på äldreboendena ska äta mer bröd. Det finns åtskilliga forskare och vetenskapliga artiklar som hävdar att det bröd vi äter idag, särskilt vete, är skadligt för vår hälsa. Det bidrar till att vi går upp i vikt och att vi förlorar kontrollen över vår mättnadskänsla.”

  Läs mer om nomineringen


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här