Dr Mercola om Ebola: Skrämselpropaganda är en lukrativ affärsverksamhet

publicerad 19 augusti 2014
- K. Reporter
Dr Mercola

DR-MercolaDr Mercola, den amerikanska läkaren med ett av världens mest kända sajter om naturlig hälsa, konstaterar att den amerikanska myndigheten CDC (Centre for Disease Control) nu för tredje gången i historien klassat ett virus i högsta riskklassen. Två gånger tidigare har man gjort det och båda gångerna visade det sig att riskerna var kraftigt överdrivna: fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009.

Text: K. Reporter

Ebolapaniken är väldigt lik den som gällde fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009 vars risker och möjliga konsekvenser var kraftigt överdrivna för att hetsa fram försäljningen av onödiga vacciner som senare skulle visa sig vara förenade med hemska bieffekter.

Dr Mercola påminner om att president George Bush under år 2005 förutspådde att inte mindre än 2 miljoner amerikaner skulle dö av fågelinfluensan. Liknande prognoser lämnades 2006, 2007 och återigen 2008.

År 2009 varnade WHO sina medlemsländer för att hälften av världens befolkning skulle infekteras med svininfluensa. Mängder av människor skulle komma att dö påstods det. Myndigheter i olika länder köpte upp enorma lager av läkemedel som påstods skulle lindra sjukdomsförloppet, bland annat Tamiflu. En undersökning från Oxford University skulle senare visa att Tamiflu kunde kopplas till ökad självmordsrisk och snarare riskerade att förvärra sjukdomen än lindra den.

Nu driver CDC upp rädslan för Ebola, men enligt Dr Mercola borde vi troligen vara mer rädda för vad CDC gör med Ebola-viruset…

Det finns avsevärda risker med vaccin som tagits fram i all hast. Riskerna med vaccinerna läggs på de som vaccineras och tillverkarna slipper helt undan ansvar, oavsett om vaccinet är obligatoriskt eller frivilligt. Vaccintillverkare kan tillverka vacciner som är skadliga och slipper helt från ansvar [Se artikel].

Den amerikanska PREP Act tar bort alla ekonomiska incitament för vaccintillverkarna att ta fram ett säkert vaccin. Tvärtom har vaccintillverkar ett omvänt incitament att testa säkerheten av ett vaccin eftersom lagstiftningen säger att om de i förväg kände till att det fanns problem skulle de kunna ställas till ansvar. Så länge de kan bevisa att de inte visste om några problem kan de inte bli skadeståndskyldiga för skador.

Dr Mercola konstaterar även att Ebola inte verkar spridas så enkelt som många tror. Viruset kräver kroppskontakt med en smittad individ för att spridas.

Ebolaviruset inaktiveras av UV-ljus. Han citerar läkaren Thomas E. Levy, som konstaterar att det inte finns ett enda virus hittills som inte inaktiverats av tillräckligt stora doser C-vitamin:

To date, not a single virus has been tested that is not inactivated (killed) by a large enough dose of vitamin C (ascorbic acid)… A primary way in which vitamin C destroys viruses, or sets them up for destruction by the immune system, is by activating the ‘Fenton reaction.’ In a nutshell, this reaction can proceed inside the virus, inside cells in which viruses are replicating, and on the surfaces of the viruses themselves.

Källa och resten av artikeln: Should You Worry About an Ebola Outbreak in the US?

Text: K. Reporter


Relaterat

2014: Dömdes för [fågelinfluensa]rykten på nätet [i Kina] (DN)

2013: WHO varnar för nya fågelviruset (DN.se)

2013: “Nödvändigt att skapa supervirus” (DN)

2013: Here we go again: DN skriver om smittexperten Annika Linde som varnar för nytt mördarvirus (NewsVoice)

2012: [WHO]Muterat fågelvirus fortsatt hemligt (DN)

2010: Anna Bäsén: Andra vågen rullar in – vettigt att vaccinera sig (Expressen)

2007: Fågelinfluensan, hönan, människan och den förmodade döden (Läkartidningen):

För ett år sedan var fågelinfluensan ett glödhett ämne. Diskussionens vågor gick höga om vilken betydelse vilda fåglar hade för risken att fjäderfänäringen skulle drabbas och inte minst om den ultimata konsekvensen: att en ny pandemi bland människor skulle bryta ut. Influensaforskningen blev plötsligt högintressant för medier och politiker. Röster höjdes för att snabbt bygga en vaccinfabrik. Vilda fåglar sågs inte i första hand som vårens budbärare utan som flygande missiler fullproppade med virus redo att slå ut mänskligheten

Signerat: Anders Wallensten, med dr, ST-läkare, Smedby vårdcentral, Kalmar. Jonas Waldenström, fil dr, forskarassistent, sektionen för zoonotisk ekologi och epidemiologi, Högskolan i Kalmar. Björn Olsen, professor, överläkare, sektionen för zoonotisk ekologi och epidemiologi, Högskolan i Kalmar, och institutionen för medicinska vetenskaper, sektionen för infektionssjukdomar, Akademiska sjukhuset, Uppsala

 


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq