Se upp för VoF:s oseriösa propaganda mot alternativmedicinen

  4
  210

  VoFDetta inlägg är inte avsett som kritik av vare sig den etablerade sjukvården, ”alternativmedicinen” eller ens VoF, men däremot kritiserar det en återkommande och oseriös kritik av ”alternativmedicinen” som i tex ETC den 2 juli 2014 sammanställd av några styrelseledamöter i föreningen Vetenskap och Folkbildning [VoF), skriver G. Karlsson, leg. läkare.

  Som läkare i ”den riktiga vården” och dess verklighet iakttar vi fall när vi trots närmast obegränsade resurser misslyckats med, eller saknar, behandling där så kallad alternativmedicin lyckas, och i vissa fall ”alternativmedicinen” till och med erbjuder de enda behandlingsmöjligheterna, och det vill också säga att den då inte är en ”alternativ metod” utan är ”behandlingsmetoden”.

  Läs mer  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  4 KOMMENTARER

  1. Det påminner lite om 1600-talets häxbränningar. Hade de haft möjligheten idag hade de säkert bränt alla ”alternativmedicinare” på bål.

  2. Stort tack för upplysningarna, mycket bra att en representant för läkarkåren kan rätta till begreppen, vi behöver många fler som på ett objektivt sätt kan hjälpa till att få perspektiv på den nonsens som vissa vill förvirra allmänheten med.
   Detta bör uppmärksammas mycket mera även i politiska kretsar, det är mycket tyst därifrån

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här