Se upp för VoF:s oseriösa propaganda mot alternativmedicinen

  4

  VoFDetta inlägg är inte avsett som kritik av vare sig den etablerade sjukvården, ”alternativmedicinen” eller ens VoF, men däremot kritiserar det en återkommande och oseriös kritik av ”alternativmedicinen” som i tex ETC den 2 juli 2014 sammanställd av några styrelseledamöter i föreningen Vetenskap och Folkbildning [VoF), skriver G. Karlsson, leg. läkare.

  Som läkare i ”den riktiga vården” och dess verklighet iakttar vi fall när vi trots närmast obegränsade resurser misslyckats med, eller saknar, behandling där så kallad alternativmedicin lyckas, och i vissa fall ”alternativmedicinen” till och med erbjuder de enda behandlingsmöjligheterna, och det vill också säga att den då inte är en ”alternativ metod” utan är ”behandlingsmetoden”.

  Läs mer


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  4 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Jo Rohde
  Gäst
  9 augusti 2014 kl 13:22

  Stort tack för upplysningarna, mycket bra att en representant för läkarkåren kan rätta till begreppen, vi behöver många fler som på ett objektivt sätt kan hjälpa till att få perspektiv på den nonsens som vissa vill förvirra allmänheten med.
  Detta bör uppmärksammas mycket mera även i politiska kretsar, det är mycket tyst därifrån

  Conny Freij Larson
  Conny Freij Larson
  Gäst
  9 augusti 2014 kl 08:20

  Ja, tack för en klargörande, och sansad, artikel.

  Sarah
  Sarah
  Gäst
  9 augusti 2014 kl 06:56

  Det påminner lite om 1600-talets häxbränningar. Hade de haft möjligheten idag hade de säkert bränt alla “alternativmedicinare” på bål.

  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  9 augusti 2014 kl 00:36

  Tack för en mycket informativ och efterlängtad artikel.