Se upp för VoF:s oseriösa propaganda mot alternativmedicinen

publicerad 7 augusti 2014
- Henrik G

VoFDetta inlägg är inte avsett som kritik av vare sig den etablerade sjukvården, ”alternativmedicinen” eller ens VoF, men däremot kritiserar det en återkommande och oseriös kritik av ”alternativmedicinen” som i tex ETC den 2 juli 2014 sammanställd av några styrelseledamöter i föreningen Vetenskap och Folkbildning [VoF), skriver G. Karlsson, leg. läkare.

Som läkare i ”den riktiga vården” och dess verklighet iakttar vi fall när vi trots närmast obegränsade resurser misslyckats med, eller saknar, behandling där så kallad alternativmedicin lyckas, och i vissa fall ”alternativmedicinen” till och med erbjuder de enda behandlingsmöjligheterna, och det vill också säga att den då inte är en ”alternativ metod” utan är ”behandlingsmetoden”.

Läs mer


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Stort tack för upplysningarna, mycket bra att en representant för läkarkåren kan rätta till begreppen, vi behöver många fler som på ett objektivt sätt kan hjälpa till att få perspektiv på den nonsens som vissa vill förvirra allmänheten med.
    Detta bör uppmärksammas mycket mera även i politiska kretsar, det är mycket tyst därifrån

  • Det påminner lite om 1600-talets häxbränningar. Hade de haft möjligheten idag hade de säkert bränt alla “alternativmedicinare” på bål.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *