Börje Peratt: Det saknas politiska alternativ

publicerad 1 september 2014
- Börje Peratt
Börje Peratt. Foto: eget verk, 2019

OPINION. Låt mig se: Moderaterna har förpassat Sverige 100 år tillbaka i tiden när det gäller ekonomisk fördelning. Folkpartiet har fört skolan bakom ljuset och vi har den sämsta skolan sedan hedenhös. Centern har orsakat nedrustningen av järnvägen och sålt ut Sverige. KD har medverkat till att vård och omsorg förlorat sin innebörd.

Då vänder man sig om och tittar på alternativen. S har en rookie i Löfven som kan bära eller brista. MP har en viss trovärdighet i miljöfrågor men tycks inte ha förstått vad som påverkar klimatet. I alla händelser har man inte tagit ställning till Östersjön, kinesiska mellanskarvar och övergödningen.

Så återstår V eller SD, de enda partierna som säger nej till EU och för ett självständigt Sverige. Plötsligt blir det för många svårt att se ett enda alternativ.

Då skapade jag Demokraterna Demokraterna.org Åtminstone för att veta vad jag själv tycker och var jag står.

Helt klart är att EU-medlemskap är en dyr och trög belastning. Samtidigt är det en fredsrörelse och därför viktig. Man lovade stå bakom Ukraina i samband med att Ukraina övergav kärnvapen. Vi ser ju hur det löftet håller. EU är en papperstiger som endast kan hota med sanktioner. Det skrämmer inte Putin och Ukraina kommer att förlora viktiga delar av sitt land.

Så när det verkligen gäller är inte EU något att hålla i handen.
Men låt oss då göra som Norge och Island och snart England. Stå utanför men vara associerade såsom innan EU. Låt oss fundera på ett utökat Nordisk samarbete

Text: Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq