Hotas yttrandefriheten i Sverige?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 september 2014
- Torbjörn Sassersson red.

epochtimes

Idag är såväl vuxna som barn publicister och ansvariga utgivare utan att reflektera över det. Vad betyder det för yttrandefriheten? På torsdagen i förra veckan diskuterades ämnet på Bokmässan i Göteborg.

Foto: Susanne W Lamm, Epoch Times

I Sverige har vi en tryckfrihetslagstiftning som hållit sig relativt intakt ända sedan 1700-talet. Kerstin Brunnberg styrelseordförande i Statens Kulturråd och tidigare vd för Sveriges Radio, tror att många svenskar tar grundläggande rättigheter som tryck- och yttrandefrihet för självklara.

Man ser inte ens att det skulle finnas en risk att man blir av med det. Det verkar också väldigt svårt att föreställa sig hur det skulle vara att inte ha det här, sade hon på seminariet ”Vem garanterar yttrandefriheten idag?”.

Läs mer i Epoch Times


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *