SVT avslöjar: Carl Bildt portar alternativa nobelpriset till Snowden på UD

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 september 2014
- NewsVoice redaktion
Carl Bildt, 2008. Foto: World Economic Forum. Licens: CC BY-SA 2.0

NOTERAT. Den amerikanska whistleblowern Edward Snowden får Right Livelihood-priset (det alternativa Nobelpriset). Det väckte dock starka reaktioner inom svenska utrikesdepartementet. SVT kan nu avslöja att utrikesminister Carl Bildts beslut var den egentliga orsaken till att UD portar organisationen.

“Priset delades ut första gången 1985 och under 18 år har tillkännagivandet av pristagarna skett i Utrikesdepartementet, UD:s pressrum. Så också i år, trodde Right Livelihood-stiftelsen fram tills i går eftermiddag.”

Läs mer på SVT

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq