Syrien: USA:s bomber träffade bara civila och barn

publicerad 25 september 2014
- K. Reporter

Pentagon-ISIS-SyriaLokalbefolningen i den nordvästra delen av Syrien där USA i går inledde sina bombningar mot ISIS är i chock. Bombningarna förstörde två byar trots att det inte fanns några ISIS-militanter i området.

Tjugosju människor varav 6 barn dödades, enligt nyhetsbyrån Al Jazeera som talat med boende i området vilka vittnat om att det inte fanns några medlemmar ur ISIS i de bombade byarna.

Den här koalitionen är inte mot ISIS. Den är mot civila. Revolutionen har pågått i flera år nu och inte en enda missil har hittills skjutits mot oss från Assad och hans trupper. USA-koalitionen avfyrade två missiler, men det finns inga ISIS-medlemmar här, inte ens ISIS-barn.

I USA är den amerikanska demokraten Dennis Kucinich mycket kritisk. I en artikel kallar han USA:s agerande ”ett frankenstein-liknande experiment”. Genom att förse oppositionen i Syrien med vapen har man skapat ett monster i området.

ISIS och USA har ett underligt förhållande – dödliga fiender som på samma gång tjänar på samma händelser.

Kucinich konstaterar att USA och ISIS har samma mål i området: att få bort regimen i Syrien.

Text: K. Reporter


Relaterat

Report: US air strike in Syria kills six children and zero ISIS members


Så här kan du stötta Newsvoice