Business Insider – The Medical Establishment Was Wrong About Fat

publicerad 28 oktober 2014
- Henrik G

smörBusiness Insider. For more than half a century, the conventional wisdom among nutritionists and public health officials was that fat is dietary enemy No. 1 — the leading cause of obesity and heart disease. It appears the wisdom was off. And not just off. Almost entirely backward.

According to a new study from the National Institutes of Health, a diet that reduces carbohydrates in favor of fat — including the saturated fat in meat and butter — improves nearly every health measurement, from reducing our waistlines to keeping our arteries clear, more than the low-fat diets that have been recommended for generations.

Read more

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: smör
 • Bästa fettet man kan få kommer från Ghee, den består av det reduserade fettet från Zebu kornas mjölk, de puckelryggiga kor man finner i Indien.

 • olivolja ä lika tomma kalorier som strösocker.. dvs det finns inga vitaminer och mineraler i olivolja (förutom lite e vitamin kanske) så om man tror på att vi behöver vitaminer och mineraler för att må bra så är olja och smör mycket dåligt att använda som mat tyvärr för det är ju gott.. låt inte dom som säljer olja lura dig att det är nyttigt!

  • Den enda oljan jag dricker är kokos olja kallpressad ekologisk kung markattas. Annars använder jag raps olja mat olja ir olivolja till matlagning o alla jag köper är eko o kallpressade utom matoljan. Däremot har jag hört att linfrö olja är bra. Men jag använder krossade linfrön i min mix på morgonen med bovete gröt.

 • Tror i sig inte att dem “hade fel” utan att dem visste, men dem ljög bara för oss,
  som dem gör om så mycket annat idag.

 • Bra artikel – som jag skickat vidare till över 300 vänner o’ bekanta. Hoppas ‘alla’ gör likaledes. ‘Green & Clean’ ska kosten va’ med rätt sorts fett ..dvs smör, olivolja, kokosolja, helmjölk, joghurt, tjock grädde, hårdost osv – från djur som gräsbetat! 🙂

  • Jag kör allt möjligt rå kallpressad kokos olja använder jag som hudkräm o före sol. Sen nu har jag börjat med det bästa colostrum råmjölk pulver som smakar underbart o min hund älskar det också. Är en utbildad kock o har mycket gammal svensk kunskap om vad man kan hämta i när natur laga o lagra. Har tagit kunskap från mina äldre släktingar har det i generna lite viking.

 • Detta är ingen nyhet har vetat om detta sen min barndom i över 20 år. För i tiden hade man inga light produkter ändå var man smalare o starkare undra vad det beror på kanske att man rörde sej mer o åt bara naturliga produkter för då var all mat eko inte bara den med märkning på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *