Ebolahysterin: Vaccinskador och förgiftade brunnar ger ebolaliknande symptom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 oktober 2014
- NewsVoice redaktion

LiberianDailyObserverDen liberianska tidningen Liberian Observer rapporterade i augusti att en man arresterats av polisen efter att han försökt kontaminera en brunn i byn Schieffelin med formaldehyd. Enligt tidningen ska mannen ha erkänt att han fått betalt för att utföra dådet och han sa att han var en av flera personer som fått samma uppdrag.

Text: NewsVoice | Artikeln skrevs 16 okt, men publicerades försenad 26 okt 2014

Reports say around 10 a.m., he approached the well with powder in a bottle. Mobbed by the community, he confessed that he had been paid to put formaldeyde into the well, and that he was not the only one. He reportedly told community dwellers, “We are many.” There are are agents in Harbel, Dolostown, Cotton Tree and other communities around the ountry, he said.

Den lokala radiostationen ELBC meddelade att flera personer har dött efter att ha druckit förgiftat brunnsvatten på andra ställen i regionen och då fått ebolaliknande symptom.

Tidningen skriver även att ”vårdpersonal” vaccinerat byinvånare med ebolavaccin varpå de som fått injektioner utvecklat ebolaliknande symptom och sedan fallit i koma. 10 barn ska ha dött i Bensonville efter vaccinering och byborna jagar därefter bort alla individer som kommer med vaccinsprutor.

Bilden som målas upp blir inte bättre av rapporter från andra källor om att Afrika sedan en tid tillbaka är föremål för en mycket stor massvaccineringskampanj med ”MenAfriVac” mot hjärnhinneinflammation (meningitis). Upp till 150 miljoner afrikaner är målet för kampanjen, skriver Vaccine Resistance Movement, som ställer sig frågan om vaccinationskampanjen triggar en farsot.

Is this yet another case of a dangerous, untested vaccine triggering a tsunami of viral and bacterial mutations – in impoverished regions?

Organisationen skriver att akut ”meningococcal septicemia” som karaktäriseras av av extrema kräkningar, blödningar från ögon och mun och blåmärken har stora likheter med symptomen vid ebola. Det misstänks därför att flera olika sjukdomar och förgiftningssymptom klassificeras som ebola vilket ger den skenbara effekten att ebolaspridningen är hysterisk.

Text: NewsVoice

 

 

 

 

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq