Svensk ubåt lurade den amerikanska flottan

  1

  Gotland-torn-under-gång1Den svenska ubåten ”Gotland” lurade skjortan av den amerikanska flottan. US Navy hyrde under ett år ”Gotland” med besättning för att öva med den. I Östersjön har våra ubåtar full koll och lyssnar på upp till 14 landmils avstånd, skriver Lars-Kristian Bergh.

  Fyra ubåtar räcker för att ha hundra procents kontroll på alla båtar som går in eller ut ur Östersjön. Så den ubåt som nyligen besökte Stockholms skärgård har inte försvunnit spårlöst. I alla fall inte om marinen hade en ubåt i lämplig position. Och varför skulle de inte ha det? Kanske var det en svensk ubåt som allra först upptäckte den?

  Läs mer på Berghs blogg | Foto: Svenska flottan

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Björn Hammarskjöld
  Gäst
  31 oktober 2014 kl 12:00

  Inte undra på att Sverige i somras hämtade hem ritningarna till ubåtar från numera tyska Kockums till Saab.