Cannabis dödar hjärncancerceller enligt ny forskning

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 november 2014
- NewsVoice redaktion
cannabis

cannabisForskarna bakom undersökningen använde ett extrakt ur marijuana med höga halter av ämnena tetrahydrocannabinol, THC samt cannabidoilen CBC och fann att ämnena ledde till en signifikant minskning av cancercellerna.

När forskarna i djurförsök först behandlade hjärntumörer med THC och CBC och därefter med strålbehandling ökade effekten ytterligare.

Forskarna resultat bekräftade därmed tidigare undersökningar som visat att cannabisämnena THC och CBC kan stoppa hjärncancercellers tillväxt och även neutralisera cancerogena processer.

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • På VK i västerbotten så pågår det en intressant diskussion, det är Ola Nordebo politisk chefredaktör som frågar”Bör lätta droger legaliseras” ..

  Delta ni också i om ni finner debatten intressant, det finns många faktalänkar från mig.
  Allt som jag skriver om är sant, samt att jag kan bevisa allt som jag skriver om.

  För med ärlighet så kommer du längst, och slipper stå med mössan i handen och be om förlåtelse för alla lögner du spridit.

  http://www.vk.se/1323639/nordebo-bor-latta-droger-legaliseras-tank-efter-innan-ni-svarar

 • det skall nog stå cannabidiol (CBD) och inte CBC… ?
  iaf skulle vara intressant å se skillnaden p åexperimentet om de enbart använde CBD dvs den del som inte ger rus eller beroende men iaf sägs ha mkt bra hälsoeffekter…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *