Cannabis dödar hjärncancerceller enligt ny forskning

9
330

cannabisForskarna bakom undersökningen använde ett extrakt ur marijuana med höga halter av ämnena tetrahydrocannabinol, THC samt cannabidoilen CBC och fann att ämnena ledde till en signifikant minskning av cancercellerna.

När forskarna i djurförsök först behandlade hjärntumörer med THC och CBC och därefter med strålbehandling ökade effekten ytterligare.

Forskarna resultat bekräftade därmed tidigare undersökningar som visat att cannabisämnena THC och CBC kan stoppa hjärncancercellers tillväxt och även neutralisera cancerogena processer.

Läs mer

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

9 KOMMENTARER

 1. det skall nog stå cannabidiol (CBD) och inte CBC… ?
  iaf skulle vara intressant å se skillnaden p åexperimentet om de enbart använde CBD dvs den del som inte ger rus eller beroende men iaf sägs ha mkt bra hälsoeffekter…

 2. På VK i västerbotten så pågår det en intressant diskussion, det är Ola Nordebo politisk chefredaktör som frågar”Bör lätta droger legaliseras” ..

  Delta ni också i om ni finner debatten intressant, det finns många faktalänkar från mig.
  Allt som jag skriver om är sant, samt att jag kan bevisa allt som jag skriver om.

  För med ärlighet så kommer du längst, och slipper stå med mössan i handen och be om förlåtelse för alla lögner du spridit.

  http://www.vk.se/1323639/nordebo-bor-latta-droger-legaliseras-tank-efter-innan-ni-svarar

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here