Kalle Hellberg har bojkottats av Ulricehamns Tidning – får inte sprida hälsoinformation

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 2 december 2014
- NewsVoice redaktion
Bild: klassrum under bestrålning i Illustration: NewsVoice.se, Crestock.com

Kalle Hellberg - Foto: Jesper IngevaldssonDEBATT. Kalle Hellberg bakom företaget Maxicom, som säljer strålningsmätare, har stoppats från att skriva insändare och debattartiklar i Ulricehamns Tidning. Han satte därför istället ihop en annons och fick klartecken att den skulle komma in på lördagen.

Kalle Hellberg fick dock några dagar senare veta att tidningens ansvarige utgivare Henrik Erickson hade stoppat annonsen med hänvisning till “olämpligt innehåll”. Tidningen ansåg tydligen att allmänheten ska hindras från att ta del av den kunskap som finns om den trådlösa teknikens hälsoeffekt.

Kalle Hellberg på bild på SR P4. Foto: Jesper Ingevaldsson

Så här såg annonsen ut:

Kalle-Hellberg

Ansvarig utgivare på Ulricehamns Tidning är Henrik Erickson. Kontakta honom och framför ditt klagomål: 0321-262 31, 

Läs mer på National Health federation Sweden

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det finns en hemlig hållen 100 % odemokratisk lag i Sverige. Som även med annat tokigt backomliggande felaktigt styrande smittat av sig till mycket övrigt det Mer än 99 % av alla slag av media och även minst så med 3 stora viktiga vetenskaper belagt. / Att statsanställda och deras organ inte utan tillstånd får tala om erkänna hälsorisker för almänheten om det kan vara till men för ekonomin och industrin./ Det mesta är uppbyggt så att det är det. Det hela har smittat av sig med och annat oegentligt högkriminellt i en sann, nu delvis helt osann Demokrati som även systematiskt sysslar med sådant som kan liknas vid uppsåtligt mördande och mycket annat onödigt sjukdomsalstrande. Även vissa stora läkarsystem är mycket inblandade i det, fult påvisbart. NÄR JAG UPPLYSTE dåv. statsm. Göran P. och Margot Walström då socialminister om det och flera saker till som vi med världen och även med ekonomin skulle överleva ta oss vidare på sikt. Margot W. sa upp sig som socialminister 2 månader efter de fåt mitt brev på 14 a 4 sidor om flera saker de grundligt måste förändra. Vilket båda takade för att de fåt sådant som hör dem till. Men de tar inte i någon större sann förändring och vi måste eg. TA i det sannings- helhets- alltomfattande Om det med framtiden ska gå oss väl.

  • Har precis talat med Henrik Erickson som menar att Kalle Helberg har fått väldigt många debattartiklar om detta och att annonsen talar om att myndigheterna undanhåller viktig information om hälsoriskerna och då kan man inte ta in den!

    • Så om myndigheterna vill undanhålla information så bör man inte skriva om det? Konstigt argument. Om mycket forskning visar att den trådlösa tekniken är farlig och myndigheterna väljer att ignorera detta, så borde media snarare undersöka det noggrannare och ta reda på fakta, istället för att vägra att informera medborgarna anser jag.

      • Ja, så klart! Och här har de ju då också en intressant konflikt att skriva om och sådant brukar väl journalister gilla. Så slipper de hitta på en massa andra låtsaskonflikter att locka läsare med.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *