Kalle Hellberg har bojkottats av Ulricehamns Tidning – får inte sprida hälsoinformation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 december 2014
- NewsVoice redaktion
Bild: klassrum under bestrålning i Illustration: NewsVoice.se, Crestock.com

Kalle Hellberg - Foto: Jesper IngevaldssonDEBATT. Kalle Hellberg bakom företaget Maxicom, som säljer strålningsmätare, har stoppats från att skriva insändare och debattartiklar i Ulricehamns Tidning. Han satte därför istället ihop en annons och fick klartecken att den skulle komma in på lördagen.

Kalle Hellberg fick dock några dagar senare veta att tidningens ansvarige utgivare Henrik Erickson hade stoppat annonsen med hänvisning till “olämpligt innehåll”. Tidningen ansåg tydligen att allmänheten ska hindras från att ta del av den kunskap som finns om den trådlösa teknikens hälsoeffekt.

Kalle Hellberg på bild på SR P4. Foto: Jesper Ingevaldsson

Så här såg annonsen ut:

Kalle-Hellberg

Ansvarig utgivare på Ulricehamns Tidning är Henrik Erickson. Kontakta honom och framför ditt klagomål: 0321-262 31, 

ArcanumSkolan 2024

Läs mer på National Health federation Sweden

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq