Lisa Ahlberg i Correndebatten om WiFi: “Inga garantier för säker teknik”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 december 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Strålskyddsstiftelsen i Corren nov 2014

Strålskyddsstiftelsen i Corren nov 2014

DEBATT. Gå gärna in på Corren och kommentera efter Lisa Ahlbergs debattartikel om pajkastningen mot Mona Nilsson och Strålskyddsstiftelsen iscensatt av Corren. Skeptiker kommenterar, bland annat en person som kallar sig Lars Kamél, som sprider vinklade rykten om Nilsson och Strålskyddsstiftelsen.

Lisa Ahlberg:

Det finns i dagsläget inte en enda undersökning i världen som visar att det är ofarligt att långtidsexponera barn för trådlös teknik. Definitivt inte från de svenska myndigheter, med Strålsäkerhetsmyndigheten SSM i spetsen, som påstår att tekniken/strålningen är ”harmlös”. Däremot finns omfattande belägg från WHO:s Cancerforskningsinstitut IARC, Europarådet, Europaparlamentet, hundratals vetenskapliga rapporter publicerade i vetenskapliga tidskrifter, tusentals läkare och väldigt många drabbade, om allvarliga hälsorisker – även från barn och lärare som skadats då trådlös teknik installerats på skolor.

Pajkastningen mot Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen, visar tydligt den rädsla som finns för att riskbilden ska synliggöras. Osakliga argument från rektor Hans Grimsell (Corren 25/11) och Göran Sedvall (debattinlägg 25/11) bemöts med saklighet och vetenskapligt väl grundade argument från Mona Nilsson. Bedöm själva vem som verkar mest trovärdig.

Läs mer och kommentera på Corren!

Text: Torbjörn Sassersson

(Undertecknad skrev denna replik: Correns kristallkula varnar rektor Hans Grimsell för farlig info om WiFi-strålning i skolorna)


Så här kan du stötta Newsvoice