“Midnight in Paris” – Woody Allens feel good-komedi reser i tiden

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 december 2014
- Torbjörn Sassersson

Jag gillar verkligen Woody Allens romantiska komedi “Midnight in Paris” från 2011 som utspelar sig i Paris. Manusförfattaren Gil och hans fästmö Inez från Kalifornien befinner sig i Paris med Inez föräldrar, som inte tycker Gil lever upp till deras förväntningar.

Varje midnatt på en speciell plats förflyttas Gil tillbaka till den tid som han ser som den bästa tiden och det bästa stället att leva på, 1920-talets Paris. Upplevelserna får Gil att undra om den väg han valt i livet och om hans fästmö verkligen är det bästa för honom.

Inez pappa anlitar en privatdetektiv för att ta reda på vad Gil egentligen sysslar med på nätterna och även detektiven försvinner.

Betyg 4 av 5

Regi och manus: Woody Allen
Skådisar: Owen Wilson, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Adrien Brody, Carla Bruni, Kathy Bates, Michael Sheen
Premiär i Sverige: 2 september 2011

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq