Elöverkänslig spermie fick deformerat huvud av inbillning

9
708

spermier-nocebo

VETENSKAP OCH HUMOR. Forskning visar att att spermier skadas av mobilstrålning och därmed även mäns förmåga att få barn, enligt amerikanska ”Environmental Health Group”.

Text: NewsVoice | Foto: Steve Gschmeissner,  Fineartamerica.com

Efter en genomgång av forskningen konstaterade miljöorganisationen att 10 undersökningar av män som exponerats för mobilstrålning att deras spermier påverkas negativt på flera olika sätt. Resultaten sammanfaller med det som setts i djurförsk.

Sammantaget visar forskningen att exponering för mobilstrålning kan leda till:

 • minskat antal spermier,
 • försämrad rörlighet på spermierna,
 • skador på spermier exempelvis i form av oxidativ stress, DNA-skador och
 • förändringar i spermiernas utseende.

En undersökning konstaterade exempelvis att exponerade spermiers huvudomfång minskade med 50%.

Barnläkaren Mats Reimer från industrilobbyföreningen Vetenskap och Folkbildning är en tongivande debattör som inte tror på elöverkänslighet.

Han kommenterar:

Här ser vi tydligt vad konsekvenserna blir av att sprida villfarelser och skräck om påstådda hälsorisker med strålning från ny teknik som det inte finns några vetenskapligt belägg för. Även spermierna blir uppenbarligen skadade.

De lindar in sig själva i att understödja ett beteende som inte är korrekt. De lider av en irrationell skräck och en rädsla som bygger på förväntningar. Det är i själva verket inte så att deras små kroppar påverkas på något mätbart sätt, utan det bygger enbart på förväntningar. Det är forskningen väldigt säker på.

Den irrationella skräcken för elfält måste stoppas med fulkampanjer som jämför skadorna med tron på tefat, tomtar och spöken så vi får stopp på detta otyg, avslutar Mats Reimer från Mölnlycke Vårdcentral.

Text: NewsVoice


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Du, Mats Reimer, ifrågasätter tusentals människors upplevda symptom och hånar och förlöjligar människor som mår dåligt av strålning. Det bevisar att din empatiförmåga verkligen är nedsatt.

 2. Hahahaaa Perfekt koncentration av Mats Reimers mentala förmåga. Han lider av vanföreställningen att verkligheten inte finns. Fast det går kanske att bota med KBT eller diskreta doser av morfin. Nåväl med morfin, får vanföreställningen en naturlig förklaring i alla fall eller – – -?

  • Nej, i Mats Reimers värld går allt att bota med vacciner. Framförallt om han själv får sälja giftdoserna.
   Djävulens enfaldige hantlangare…

 3. Det är även ett välkänt fenomen att de som jobbar inom radarteknologi och blir utsatta för strålning, bara får döttrar. Men det är väl placebo det med.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här