Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hanne Kjöllers konspirationssajt Vakna.se leder till Sov.nu

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 januari 2015
- Torbjörn Sassersson

Torbjörn SasserssonREPLIK. Hanne Kjöller som är ledarskribent på DN skriver i sin artikel om elöverkänslighet “Inte frisk av björntjänst” att Strålskyddsstiftelsen är en förlängning av konspirationsteoretikernas älsklingssajt Vakna.se. Problemet är att den som går in på Vakna.se kommer till sajten Sov.nu, som ägs av Slottsskogens Vandrarhem.

Text: Torbjörn Sassersson | Publicerad 22 jan kl 13:04

Jag vet Kjöller. Det är lätt att skriva fel. Jag drabbas också av felskrivande, men nu har din artikel inte rättats på snart 24 timmar. Din artikel publicerades 21 januari 2015 klockan 15:47. Du måste rätta snabbare.

Hanne Kjoller vakna.se

Klipp ovan från DN.se “Inte frisk av björntjänst” innan Kjöller rättade

Det finns dock flera andra konstigheter i din artikel. Varför raljerar du om spöken och “Spököverkänsligas förbund”, som inte finns någon annanstans än i ditt huvud? Varför förlöjliga överhuvudtaget? Kan du inte diskutera sakfrågor?

Du skriver vidare att: “myndigheter eller läkare [har] ingen skyldighet att sanktionera en teori som saknar forskningsstöd”, men mitt råd är att ta del av Strålskyddsstiftelsens rapportsamling och att läsa Mona Nilsson artiklar om den vetenskapliga forskning som finns på försöksobjekt som inte kan drabbas av placebo, som levande plantor, spermier, ägg och möss.

Du kan väl ändå inte mena att en tomatplanta som skadas av ett elfält lider av placebo?

Gör din hemläxa och kom tillbaka med din nya fynd och dina nya kunskaper. Länken till den sajt som Du kallar konspirationssajt är alltså inte Vakna.se utan Vaken.se.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq