Hanne Kjöllers konspirationssajt Vakna.se leder till Sov.nu

publicerad 22 januari 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Torbjörn SasserssonREPLIK. Hanne Kjöller som är ledarskribent på DN skriver i sin artikel om elöverkänslighet "Inte frisk av björntjänst" att Strålskyddsstiftelsen är en förlängning av konspirationsteoretikernas älsklingssajt Vakna.se. Problemet är att den som går in på Vakna.se kommer till sajten Sov.nu, som ägs av Slottsskogens Vandrarhem.

Text: Torbjörn Sassersson | Publicerad 22 jan kl 13:04

Jag vet Kjöller. Det är lätt att skriva fel. Jag drabbas också av felskrivande, men nu har din artikel inte rättats på snart 24 timmar. Din artikel publicerades 21 januari 2015 klockan 15:47. Du måste rätta snabbare.

Hanne Kjoller vakna.se

Klipp ovan från DN.se "Inte frisk av björntjänst" innan Kjöller rättade

Det finns dock flera andra konstigheter i din artikel. Varför raljerar du om spöken och "Spököverkänsligas förbund", som inte finns någon annanstans än i ditt huvud? Varför förlöjliga överhuvudtaget? Kan du inte diskutera sakfrågor?

Du skriver vidare att: "myndigheter eller läkare [har] ingen skyldighet att sanktionera en teori som saknar forskningsstöd", men mitt råd är att ta del av Strålskyddsstiftelsens rapportsamling och att läsa Mona Nilsson artiklar om den vetenskapliga forskning som finns på försöksobjekt som inte kan drabbas av placebo, som levande plantor, spermier, ägg och möss.

Du kan väl ändå inte mena att en tomatplanta som skadas av ett elfält lider av placebo?

Gör din hemläxa och kom tillbaka med din nya fynd och dina nya kunskaper. Länken till den sajt som Du kallar konspirationssajt är alltså inte Vakna.se utan Vaken.se.

Text: Torbjörn Sassersson