Hanne Kjöllers konspirationssajt Vakna.se leder till Sov.nu

publicerad 22 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Torbjörn SasserssonREPLIK. Hanne Kjöller som är ledarskribent på DN skriver i sin artikel om elöverkänslighet “Inte frisk av björntjänst” att Strålskyddsstiftelsen är en förlängning av konspirationsteoretikernas älsklingssajt Vakna.se. Problemet är att den som går in på Vakna.se kommer till sajten Sov.nu, som ägs av Slottsskogens Vandrarhem.

Text: Torbjörn Sassersson | Publicerad 22 jan kl 13:04

Jag vet Kjöller. Det är lätt att skriva fel. Jag drabbas också av felskrivande, men nu har din artikel inte rättats på snart 24 timmar. Din artikel publicerades 21 januari 2015 klockan 15:47. Du måste rätta snabbare.

Hanne Kjoller vakna.se

Klipp ovan från DN.se “Inte frisk av björntjänst” innan Kjöller rättade

Det finns dock flera andra konstigheter i din artikel. Varför raljerar du om spöken och “Spököverkänsligas förbund”, som inte finns någon annanstans än i ditt huvud? Varför förlöjliga överhuvudtaget? Kan du inte diskutera sakfrågor?

Du skriver vidare att: “myndigheter eller läkare [har] ingen skyldighet att sanktionera en teori som saknar forskningsstöd”, men mitt råd är att ta del av Strålskyddsstiftelsens rapportsamling och att läsa Mona Nilsson artiklar om den vetenskapliga forskning som finns på försöksobjekt som inte kan drabbas av placebo, som levande plantor, spermier, ägg och möss.

Du kan väl ändå inte mena att en tomatplanta som skadas av ett elfält lider av placebo?

Gör din hemläxa och kom tillbaka med din nya fynd och dina nya kunskaper. Länken till den sajt som Du kallar konspirationssajt är alltså inte Vakna.se utan Vaken.se.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Credo Mutwa sa att konspirationsteori är en tanke som färdas genom luften. Denna tanke skadar inte någon. Konspiration som sådan dödar, lemlästar och under parollen av vinst och tillväxt förstör den jorden och människor

 • “Det finns dock flera andra konstigheter i din artikel. Varför raljerar du om spöken och ”Spököverkänsligas förbund”, som inte finns någon annanstans än i ditt huvud? Varför förlöjliga överhuvudtaget? Kan du inte diskutera sakfrågor?”

  Dyngskallemedias journalister kan inte eller vill inte diskutera sakligt när det kommer till känsliga frågor, det är den sorgliga sanningen.

 • Hanne Kjöller har även hävdat att hypotyreos typ 2 inte finns. Man kan kalla det för vad man vill, men säkert är att tusentals människor går långtidssjuka med utan riktig diagnos och blir friska när de får behandling. Har själv gått odiagnosticerad i 35 år, så jag vet vad jag pratar om.

 • Elöverkänslighet existerar! I ett test med EFT laddade jag ur en inflammation i knäna (redogjort på annan plats på denna site). En omtolkning av elpåverkan till “apati i knäna” pga magnetisk påverkan, som blev till en våldsam urladdning i knäna resultatet och inflammationen försvann tvärt.
  Testa själv med att omtolka elöverkänslighet till en emotion och kör EFT på den.
  Kopiera “den emotionella tonskalan” för tips och idéer.

 • Följer detta. Fenomenet “elöverkänslighet” är ju så pass välkänt (300.000 drabbade) att det är inte bara “något som inte finns”.
  Däremot så då jag såg att det började med ingenjörer som jobbade intensivt framför de gamla bildskärmarna. Har läst, förmodligen sant att det hände, att man försökte undvika problemet genom att ha speglar som skickade ljuset (men inte det elektriska fältet) till de som jobbade framför bildskärmen.

  Min uppfattning är dock att det finns ett fenomen som vissa “mår dåligt” av. MEN är det det elektriska fältet som är boven i dramat? Eller det elektriska fältets frekvens? Eller den röntgenstrålning som elektriska fält skapar? Eller känslighet för elektromagnetiska fält? Eller känslighet för åska?

  Ja detta är bara några faktiska fysiska saker som skapats av våra nya “elektriska” apparater och tekniker.

  Naturligtvis är det upplevda inte påhittat eller inbillning, generellt i alla fall.

  MEN det saknas, vad jag kan se, väldigt lite med relevant forskning på/kring sådant som många upplevt och speciellt med en vetenskaplig metod/metodik som kan upprepas på Nya Zeeland, i SydAfika, i Ryssland osv så att samma experiment ger samma utfall.

  Varför inte mäta fält, strålning, etc. under våra “stamlinjer” för att se vad de genererar . . eller är det “förbjudet”?

  För det bästa är givetvis att varje person som upplever ett obehag eller värre i denna typ av miljöer ges hjälp på det sätt som passar den personen bäst . . . det är ju inte uppenbart att detta är enbart en typ av “skada/sjukdom” utan kanske flera olika som debuterar i liknande omgivningar…..

  Det är, ifall något man upptäcker, inte första gången något som “inte finns” plötsligen “kommer fram”.

  Eventuella skador från rökning, kostens betydelse rörande fetma etc., osv

 • Att blanda in spöken i en artikel om elöverkänslighet ger verkligen inte något seriöst intryck. Om Mats Reimer anser att en massa patienter som upplever sig vara elöverkänsliga har fått en felaktig diagnos borde Hanne Kjöllers följdfråga vara vad som är den “rätta” diagnosen. Varför lyckas inte sjukvården hjälpa patienterna? Varför är hon så okritisk till Mats Reimer? Jag tror inte att han lyckats bota några kroniker med sina teorier.

  Nu har DN rättat felet.

  • Detta är ju en klassisk VoF-taktik, blanda in idioti för att ge ett löjets skimmer över alltihop. De mindre belevade sväljer detta, men vi vet bättre.

 • Inte säkert att hon varit drivande till artikeln utan fått uppdrag att skriva och försetts med
  stödord.
  Vaken.se hamnar ju i samma svep som en konspiratorisk site.

  • Ja, man blir ju onekligen misstänksam varför så många på en gång bemödar sig med att skriva så väldigt oinsatta ledare där flera dessutom använder snarlika formuleringar. Har exempelvis reagerat lite på hur ofta “björntjänst” figurerar i de olika ledarna och insändarna…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *