Årets influensavaccin 2015 är värdelöst, men har det någonsin varit värdefullt?

publicerad 20 februari 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. Public Service-kanalen SVT meddelar att årets influensavaccin är mycket dåligt. Siffran som SVT uppger är att skyddet brukar vara 60-procentigt, men i år är “skyddet” mycket sämre än det brukar vara. Kanalen utelämnar hur dåligt vaccinet är. I utländsk press får vi veta mer.

influensavaccin Både The Guardian och The Pharmaceutical Journal skriver att det påstådda skyddet är endast 3,4 procent!

“This season’s influenza vaccine has only been 3.4% effective, leading to large outbreaks of flu in UK care homes, according to research from Public Health England (PHE) published in Eurosurveillance, the journal of the European Centre for Disease Prevention and Control, on 5 February 2015.”

SVT skriver att i Storbritannien har dödsfallen bland personer över 65 år stigit med över 40% under två veckor i januari i år, jämfört med samma period förra året. Det är dock inte klarlagt om det har med vaccinets uteblivna effekt att göra, fortsätter SVT.

Faktum är att det kan vara precis tvärtom. Dödligheten kan bero på vaccinet. Influensavaccin har visat sig öka dödligheten eftersom det skadar immunförsvaret. Det skapar immunologiska reaktioner som äldre människor kan dö av, men eftersom vacciners negativa effekter knappt undersöks eller ens får kritiseras blir alltid slutledningarna omvända. Det kan aldrig vara fel på vaccin även om de är värdelösa, resonerar de vaccintroende.

Den ökade dödligheten kan även bero på helt andra saker som kallt väder under de två veckorna i januari och annan medicinering samt toxiska effekter när kemiska vaccin blandas med kemiska mediciner för de gamla.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Kan tipsa om dokumentären – Bought / Köpt – som nu kan ses via en förhandsvisning på webben. Detta pågår i ca 12 dagar till, så passa på.

  Forskare och läkare uttlalar sig om vaccin-industrin. Flera av dom är whistleblowers.

  “The food, vaccine, drug, insurance and health industry are a multi-BILLION dollar enterprise… focused more on profits than human lives. The BOUGHT documentary takes viewers deep ‘inside the guts’ of this despicable conspiracy…”

  http://boughtmovie.net/free-viewing/

 • Min åsikt är (efter att ha läst ‘umpteen’ studier i ämnet) att vaccin aldrig någonsin haft några fördelar. Istället föredrar jag mer skonsamma metoder som homeopati, örter etc. och inte minst en kost fri från gifter och syntetiska ämnen (för ett starkare immunförsvar och därmed mindre risk för smittor). För mig är valet enkelt och jag fortsätter att säga Vaccin Nej Tack!

  • Om våra hälsovårdande myndigheter skulle försöka se objektivt på denna genom åren obefintliga effektivitet så skulle de behöva be om ursäkt och beordra tillverkarna att återbetala kostnaderna. D-vitamin, frukt, god hygien och rätt näring i allmänhet fixar det lika bra. Sluta med att skrämma äldre att ta dessa injektioner !

 • SVT har kanske fått uppdrag at inte se detta. De finns många ” godtrogna människor” där ute som kritiklöst tar emot eller tom sprider “kunskap” utan att har resonerat själv. Vi får väl inte antar att de det illvillig eller?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *