Dokumentären om en häst som räddades med vård och kärlek

publicerad 10 februari 2015
- av Börje Peratt

Guide Elin 1986Premiär lördag 14 febr. kl 13.00 på Danderydsgården. Fritt inträde. En dokumentär på 30 min av Börje Peratt och Hans Welin. En unik och fantastisk sann historia om Elin Warner och hästen Guide. Om hur en ung hästtjej räddade en dödsdömd unghäst och sedan red honom i 30 år.

Vi mötte Elin Warner någon vecka senare i stallet. Hon berättade att Guide som sexårig unghäst hade skadat bäckenbenet och enligt rekommendation skulle ha avlivats. Den då 12-åriga hästtjejens insatser blev avgörande för Guides tillfrisknande. Hon red därefter hästen i 28 år.

Läs hela artikeln

Mer info på Facebook


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *