Dokumentären om en häst som räddades med vård och kärlek

  0
  186

  Guide Elin 1986Premiär lördag 14 febr. kl 13.00 på Danderydsgården. Fritt inträde. En dokumentär på 30 min av Börje Peratt och Hans Welin. En unik och fantastisk sann historia om Elin Warner och hästen Guide. Om hur en ung hästtjej räddade en dödsdömd unghäst och sedan red honom i 30 år.

  Vi mötte Elin Warner någon vecka senare i stallet. Hon berättade att Guide som sexårig unghäst hade skadat bäckenbenet och enligt rekommendation skulle ha avlivats. Den då 12-åriga hästtjejens insatser blev avgörande för Guides tillfrisknande. Hon red därefter hästen i 28 år.

  Läs hela artikeln

  Mer info på Facebook

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här