Dokumentären om en häst som räddades med vård och kärlek

  0

  Guide Elin 1986Premiär lördag 14 febr. kl 13.00 på Danderydsgården. Fritt inträde. En dokumentär på 30 min av Börje Peratt och Hans Welin. En unik och fantastisk sann historia om Elin Warner och hästen Guide. Om hur en ung hästtjej räddade en dödsdömd unghäst och sedan red honom i 30 år.

  Vi mötte Elin Warner någon vecka senare i stallet. Hon berättade att Guide som sexårig unghäst hade skadat bäckenbenet och enligt rekommendation skulle ha avlivats. Den då 12-åriga hästtjejens insatser blev avgörande för Guides tillfrisknande. Hon red därefter hästen i 28 år.

  Läs hela artikeln

  Mer info på Facebook


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Föregående artikelKriget mot terrorn har kostat 50 000 miljarder kr och dödat fler amerikaner än terrorn
  Nästa artikelBees in danger: Epidemic of colony collapses is linked to stressed out honeybees
  Börje Peratt (1949-) är en svensk producent, regissör, författare, kompositör och journalist. Karriären inleddes på Sveriges Radio, han kom sedan till Sveriges Television, startade eget bolag och har gjort dokumentärer och TV-serier. Han har också producerat musikal, långfilm och böcker på psykologiska teman.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer