Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Jag vet varför NewsVoice passerat 189 000 unika besökare per månad

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 februari 2015
- Torbjörn Sassersson

Torbjörn SasserssonLEDARE. Jag träffade nyligen en av Svenska Dagbladets tidigare styrelseledamöter och han menade att gammelmedierna haft problem med att klara det teknikskifte som inleddes i och med internets nedkomst med start runt 1995 i Sverige.

Framtiden tror han snarare ligger inom de alternativa medier som inleder sina banor mitt i den nya tekniken, på samma sida som de sociala mediernas användare. Gammelmedierna kanske inte ens klarar av att rädda sig själva genom att anpassa sig till det nya. Det är tveksamt om de egentligen står på folkets sida överhuvudtaget och vanligt folk står för 99% av populationen.

NewsVoice har vuxit enormt snabbt senaste året. Tidningen startade 2011 och det är nu det fjärde året som inletts. Etablissemangets relation till NewsVoice är minst sagt njugg och när NewsVoice har nämnts har den kallats för “sajt” eller “propagandasajt” och det finns en gnutta komisk avundsjuka i det tror jag.

En annan nättidning som jag sneglat på och jämför NewsVoice med har det inte gått så bra för, trots finansiering i mångmiljonklassen, och det är Sourze.se. Redaktören där vill inte ens svara på mina vänliga samarbets-mail. Anledningen för mig är klar. Den nättidningen tar inte ställning för någonting, men det gör NewsVoice, därav en större framgång. Jag tror framtiden för nyhetskanaler är att ta ställning FÖR någonting [nytt och bättre] i en tid som alltjämt präglas av en ängslan för utanförskap utanför etablissemangets kontrollerade område.

Självklart måste det finnas en avvägning mellan journalistisk neutralitet och ställningstagande. Därför är det viktigt att särskilja nyhetsartiklar från debattartiklar. Det är i övrigt inte bara tidningar som SvD och DN som har ensamrätten att stå för någonting.  SvD och DN står för väldigt tydliga saker och de är i det närmaste rena “propagandasajter” för tex: USA:s “war OF terror”, social demokrati, myndighetsövertro, industrismicker, politisk korrekthet och Gud vet vad katten i övrigt släpat in på redaktionerna.

En viktig inkanal för NewsVoice är Vaken.se som ofta länkar till NewsVoice. Det tackar vi för, men jag skulle önska att Vaken.se ökade på sitt självförtroende och skapar mer eget unikt innehåll. De skriver i artikeln: “Vi vet varför vaken.se har passerat 172,000 unika besökare”:

Vaken.se har inget egenvärde, vi är bara en plattform och en språngbräda för den som vill studera mera. Vår ambition har aldrig varit att göra Vaken.se i sig självt till något, det är enbart den information vi väljer att hålla fram som har ett värde.

Kanske det är dags att Vaken tar steget och i större grad blir en källa för originalinnehåll.

Det gäller att sluta upp med att försöka “passa in”. Journalisterna måste kränga sig ur den hemliga önskan att få ett erkännande från etablissemanget eller bara vara “duktiga”. Till och med ETC.se verkar lida av denna mentalsjukdom. Glöm det. Det är inte vägen framåt. Bygg nytt istället och ta bladet från munnen och en sak till; börja prata med människor från andra kulturer. Svenskarna kan inte lösa Sveriges problem. Vi behöver friskt blod och internationell hjärnkraft från andra länder för att inte stagnera. Tänk på det mångkulturella New York om det hjälper.

Torbjörn Sassersson, redaktör


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NewsVoice