Om NewsVoice och redaktionell policy

NewsVoice är en partipolitiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tror på ett mångkulturellt samhälle både etniskt och tankemässigt. Tidningen fylls med innehåll från frilansande skribenter och debattörer från vänster, mitten och höger samt utanför det konventionella systemtänkandet.

Redaktion

Historia

TSNews blev NewsVoice den 22 april 2011Nättidningen NewsVoice lanserades den 22 april 2011. Namnet som används är kort och gott NewsVoice. Ursprunget var den privata bloggen ”Torbjörn Sassersson NewsVoice” som idag finns kvar som TorbjornSassersson.com.

Utgivningsbevis

Utgivningsbevis för NewsVoice (Myndigheten för press, radio och tv, mprt.se).

Att besöka NewsVoice är alltid säkert

Norton AntiVirus bedömning av NewsVoice.se, 11 dec 2019.
Norton AntiVirus bedömning av NewsVoice.se, 11 dec 2019.

Redaktionell policy och målsättning

Uppdaterad 13 feb 2015

  • NewsVoice har siktet inställt på både tuffa nyheter och goda nyheter t ex: idéer som förändrar samhället till en trevligare omvärld att leva i.
  • NewsVoice tar upp ämnesområden som hälsa, vetenskap, biofilm, media, musik, teknologi, världs- och samhällsfrågor samt uppmärksammar ny energiteknik, transportteknik, byggteknik etc.
  • NewsVoice omvärldsbevakar internationellt media och återpublicerar lästips och artikelpuffar åt dig som läsare. NewsVoice medverkar till analys, genomskådning, sammanhang och överblick. NewsVoice ska vara till nytta för läsarna och skapa debatt som leder till förändring och nytänkande.
  • NewsVoice drar sig inte för att avslöja korruption och maktmissbruk och är därför inte politiskt korrekt.
  • NewsVoice speglar ett ”tankeskifte” i världen och vänder sig till de som är engagerade i samhällets utveckling och transformation.
  • NewsVoice vill fylla ett medievacuum i Sverige där vissa nyheter, trender och goda idéer hammar i skymundan.
  • NewsVoice uppmärksammar naturliga metoder som ger hälsa och välbefinnande och vill lyfta fram bästa medicin. I dagens samhälle vinner ofta alternativmedicin pga av lång beprövad erfarenhet och ärlighet över industrins kemikaliemedicin ofta baserad på fuskforskning.
  • NewsVoice undviker ämnen som: smink, sport, meningslös underhållning, konformism och tjafsig partipolitik.

Vision

NewsVoice ska bli en allmänt känd och uppskattad referenspunkt i mediebruset. NewsVoice ska beskriva paradigmskiftets nyanser. Med paradigmskifte avses den naturliga succession med vilken ett samhälle språngvis utvecklas i takt med att människan utvecklas inifrån och ut, från idévärlden till handling.

Stöd

Du stödjer enklast NewsVoice genom att annonsera, sponsra, ge en donation eller betala en frivillig prenumerationsavgift samt genom att skriva för NewsVoice.

Ekonomi

NewsVoice är inte en vinstdrivande nättidning. Kostnader täcks med annonsintäkter, sponsring, stipendier, donationer och frivilliga prenumerationsdonationer. NewsVoice har inga skulder och endast en ägare.

NewsVoice som källa

NewsVoice är sedan 2013 registrerad som källa på Mediearkivet och omvärldsbevakningstjänsten Retriever.se.

Creative Commons

Visst material i denna nättidning är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell 2.5 Sverige Licens.

Varumärkesskydd

”NewsVoice Webb Magazine” som varumärke godkändes av PRV den 7 januari 2011. Newsvoice.se ska inte blandas ihop med Newsvoice.com.

NewsVoice varumärkesskydd, PRV
NewsVoice varumärkesskydd, PRV