Om NewsVoice och redaktionell policy

NewsVoice är en partipolitiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tror på ett mångkulturellt samhälle både etniskt och tankemässigt. Tidningen fylls med innehåll från frilansande skribenter och debattörer från vänster, mitten och höger.

NewsVoice finns på Telegram NewsVoicePublic och X NewsVoiceMag

Sociala kanaler

Se hela listan

Historia

TSNews blev NewsVoice den 22 april 2011Nättidningen NewsVoice lanserades den 22 april 2011. Namnet som används är kort och gott NewsVoice. Ursprunget var den privata bloggen ”Torbjörn Sassersson NewsVoice” som idag finns kvar som TorbjornSassersson.com.

Utgivningsbevis

NewsVoic fick i januari 2012 utgivningsbevis nr 2012-001 och 2022 (nr 2022-040) från Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT.se).

Att besöka NewsVoice är alltid säkert

Norton AntiVirus bedömning av NewsVoice.se, 11 dec 2019.

Redaktionell policy och målsättning

  • NewsVoice har siktet inställt på både tuffa nyheter och goda nyheter.
  • NewsVoice tar upp ämnesområden som hälsa, vetenskap, biofilm, media, musik, teknologi, världs- och samhällsfrågor samt uppmärksammar ny teknik.
  • NewsVoice omvärldsbevakar internationellt media. NewsVoice medverkar till analys, sammanhang och överblick. NewsVoice ska vara till nytta för läsarna och skapa debatt som leder till nytänkande.
  • NewsVoice drar sig inte för att avslöja korruption och maktmissbruk och är därför inte politiskt korrekt.
  • NewsVoice speglar ett ”tankeskifte” i världen och vänder sig till de som är engagerade i samhällets utveckling och transformation.
  • NewsVoice vill fylla ett tomrum i Sverige där vissa nyheter, trender och goda idéer hamnat i skymundan.
  • NewsVoice uppmärksammar naturliga metoder som ger hälsa och välbefinnande och vill lyfta fram funktionell medicin.

Vision

NewsVoice ska bli en allmänt känd och uppskattad referenspunkt i mediebruset. NewsVoice ska beskriva paradigmskiftets nyanser. Med paradigmskifte avses den naturliga succession med vilken ett samhälle språngvis utvecklas i takt med att människan utvecklas inifrån och ut, från idévärlden till handling.

Stöd

Du stödjer enklast NewsVoice genom att annonsera, sponsra, ge en donation eller betala en frivillig prenumerationsavgift samt genom att skriva för NewsVoice.

Ekonomi

NewsVoice.se är inte en vinstdrivande nättidning. Kostnader täcks med annonsintäkter, sponsring, stipendier, donationer och frivilliga prenumerationsdonationer. NewsVoice har inga skulder och endast en ägare.

NewsVoice som källa

NewsVoice är sedan 2013 registrerad som källa på Mediearkivet och omvärldsbevakningstjänsten Retriever.se.

Creative Commons

Visst material i denna nättidning är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell 2.5 Sverige Licens.

Varumärkesskydd

”NewsVoice Webb Magazine” som varumärke godkändes av PRV den 7 januari 2011.

Newsvoice.se ska inte blandas ihop med en annan sajt och bolag: Newsvoice.com som registerades 2017 och gick i konkurs 2021.

NewsVoice varumärkesskydd, PRV
NewsVoice.se och Newsvoice.com varumärkesskydd, PRV