Personuppgiftspolicy för prenumeranter enligt GDPR:s regler

Vad innebär Dataskyddsförordningen (GDPR) för dig gällande NewsVoice?

NewsVoice är en oberoende nättidning som publicerar nyheter och debattartiklar. Bakom NewsVoice.se (inte att blanda ihop med Newsvoice.com) finns grundare, chefredaktör och ansvarig utgivare Torbjörn Sassersson och hans företag Sasser Media Lab AB. I samband med att du registrerar dig för ett nyhetsbrev per e-post samtycker du till att NewsVoice får använda din e-postadress för dessa gratisutskick.

NewsVoice bedriver även ibland namninsamlingar på allmänhetens uppmaning och då lämnar du ditt namn, e-postadress och hemmaort som uppgifter. Dessa uppgifter används för att uppnå varje enskild namninsamlings syfte tex att skapa opinion i en särskild sakfråga. Det framgår tydligt när vi samlar in dina kontaktuppgifter att du även medger att vi får skicka ett nyhetsbrev till dig om vad som skrivits i NewsVoice senaste tiden.

Vi delar aldrig ut dina kontaktuppgifter till en annan part utan ditt medgivande. Dina uppgifter behandlas med respekt och sekretess. I varje e-postmeddelande vi skickar finns en länk där du enkelt ändrar eller avbryter din e-prenumeration.

Så länge du är prenumerant sparas dina personuppgifter. Avslutar du din prenumeration plockas dina personuppgifter bort omedelbart eller senast inom en månad.

Dina kontaktuppgifter sparas på tre olika sätt

NewsVoice har vid namninsamlingar använt Googles formulär. Då sparas informationen på Googles servrar. Google ägs av det amerikanska företaget Alphabet Inc. Vi har dock inte medgivit på något sätt att Alphabet får använda din epostadress. Med tanke på att Google har så mycket makt kommer vi i fortsättningen inte använda Googles uppsamlingsformulär vid namninsamlingar. Vi kommer att flytta dessa e-postadresser bort från Google under våren/sommaren 2018.

NewsVoice använder även ett WordPress-formlär för att samla e-postadresser så att du som läsare kan bli notifierad varje gång vi uppdaterat NewsVoice.se. Du styr din prenumeration helt själv via denna sida Subscribe.wordpress.com. WordPress.com ägs av det amerikanska företaget Automattic Inc. Vi har inte på något sätt medgivit att Automattic får använda din e-postadress för sina egna syften.

NewsVoice använder slutligen tjänsten Get a Newsletter som är en svensk tjänst som hanterar nyhetsbrev per mail. Här finns merparten av alla de e-postadresser som vi har och som är kopplade till prenumerationer på NewsVoice utskick.

Coockies

NewsVoice använder tjänsten Google Analytics som samlar in besöksstatistik via cookies. Ta del av Googles policy här. Data använder NewsVoice för att mäta, analysera och förbättra användarupplevelsen på sajten.

Cookies (kakor) är textfiler som skickas från vår webbserver och sparas i din webbläsare. Kakorna innehåller ingen personinformation. Cookies används för att:

  • utvärdera och förbättra besöksupplevelsen på NewsVoice.
  • mäta besökstrafiken till NewsVoice.
  • anpassa annonsvisningarna för dig som besökare.

Du kan enkelt själv radera all cookies i din webbläsare. Gå till inställningar.

Avregistrering

Du kan avregistrera dig från framtida utskick när du vill, antingen genom att klicka på avprenumerera-länken i de e-postmeddelanden du får från NewsVoice eller genom att kontakta NewsVoice eller Sasser Media Lab direkt.

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Du har rätt att kostnadsfritt få ut en kopia på dina personuppgifter genom att kontakta oss och då identifiera dig med en giltig ID-handling. Du kan även klaga hos Datainspektionen.

Ansvarig part

Personuppgiftsansvarig: Torbjörn Sassersson, NewsVoice
Företag och organisationsnummer: Sasser Media Lab AB, 556557-2061
Adress: Gräsklipparvägen 5, 162 43 Vällingby
Telefon: 070-7280020
E-post: redaktionen[snabel-a]newsvoice.se eller sasser[snabel-a]sasser.net

Relaterat