NewsVoice rapporterar från Xinjiang i Kina 2024 – En artikelserie

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
uppdaterad 22 juli 2024 publicerad 11 juli 2024
- NewsVoice redaktion
Två kineser i folkdräkter i Qiuici Alley - Kuqa Old Town. Foto: Torbjörn Sassersson
Två kineser i folkdräkter i Qiuici Alley - Kuqa Old Town.

NewsVoice fick möjlighet att ansluta sig till en grupp av internationella journalister från 16 länder som i juni 2024 besökte Xinjiang i Kina. Xinjiang är en självstyrande prefektur i Kina som till ytan är tre gånger större än Sverige. Här sker en stor tillväxt av industrier allt medan fattigdomshantering och kulturell integration har hög prioritet.

Stöd gärna vårt arbete (märk donationen med ordet Kina 2024) att producera upp till 30 inslag om Xinjiang, alla gratis att läsa. Ett syfte med denna resa är att med hjälp av oberoende journalistik bygga en bro mellan Kina och Sverige för att skapa en fredlig relation och en faktabaserad förståelse för Kina som i längden gynnar båda ländernas ekonomiska, folkliga och kulturella utveckling.

Torbjörn Sassersson, grundare av NewsVoice

 

Artiklar och video-reportage om Xinjiang, 2024

Listan av artiklar uppdateras kontinuerligt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq