Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Skandal kring amerikanskt TV-ankare som påstås dra valser växer enligt SvD som drar andra valser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 februari 2015
- NewsVoice redaktion

Brian Williams mytomaniskt TV-ankare?Historien kring det amerikanska TV-ankaret ger associationer till filmen “Wag the Dog”. Gränsen mellan nyheter och sagor suddas ut i och med att skandalen växer och sagolik nyhetsrapportering täcks av, enligt SvD. TV-ankaret tycks vara en mytoman, baserat på källor som uttrycker skeptisism, men hur vet vi att det är sant?

SvD som utvecklats till en propagandakanal för militärindustrin och USA, som dagligdags angriper Ryssland och Putin, hur vet vi att SvD inte hittar på eller hakar på något? Det är inte lätt att veta.

SvD Skriver:

“Det började med Williams påstående att en militärhelikopter han flög med i Irak träffades av granateld. Detta förnekades av personal som var ombord och det stämde heller inte med Williams egen rapportering efteråt. Han tvingades erkänna lögnen – men ursäkten i sändning räckte inte och tv-bolaget NBC fattade beslut om avstängning utan lön i sex månader.”

Läs mer: “Skandalen växer kring tv-ankaret”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq