Skandal kring amerikanskt TV-ankare som påstås dra valser växer enligt SvD som drar andra valser

publicerad 14 februari 2015
- av NewsVoice

Brian Williams mytomaniskt TV-ankare?Historien kring det amerikanska TV-ankaret ger associationer till filmen “Wag the Dog”. Gränsen mellan nyheter och sagor suddas ut i och med att skandalen växer och sagolik nyhetsrapportering täcks av, enligt SvD. TV-ankaret tycks vara en mytoman, baserat på källor som uttrycker skeptisism, men hur vet vi att det är sant?

SvD som utvecklats till en propagandakanal för militärindustrin och USA, som dagligdags angriper Ryssland och Putin, hur vet vi att SvD inte hittar på eller hakar på något? Det är inte lätt att veta.

SvD Skriver:

“Det började med Williams påstående att en militärhelikopter han flög med i Irak träffades av granateld. Detta förnekades av personal som var ombord och det stämde heller inte med Williams egen rapportering efteråt. Han tvingades erkänna lögnen – men ursäkten i sändning räckte inte och tv-bolaget NBC fattade beslut om avstängning utan lön i sex månader.”

Läs mer: “Skandalen växer kring tv-ankaret”


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *