USA dödar oskyldiga kamelherdar och barn i Yemen – Yngsta offret pojke 13 år

publicerad 15 februari 2015
- av K. Reporter

Mohammed TuaimanI januari 2015 dödade USA med en drönarattack en 13-årig pojke, Mohammed Tuaiman, från Yemen. Mohammed hade så sent som några månader tidigare berättat att han i flera år levt i skräck för drönarattacker efter att hans bror och far dödats i en amerikansk drönarattack år 2011 då de var ute och vallade kameler.

Mohammed dödades tillsammans med sin svåger och en tredje man. USA hävdar att det var terrorister.

The Guardian intervjuade Mohammed i september förra året. Han berättade hur arg han var på USA för att man dödat hans far:

Vi vet inte varför de dödar oss. I deras ögon förtjänar vi inte att leva som andra människor i resten av världen och vi har inte känslor, gråter eller känner smärta precis som andra människor över hela jorden. De berättar att de skickar drönare från baser i Saudiarabien och från baser i Yemen för att döda terrorister, men de dödar alltid oskyldiga.

Mohammeds äldre bror Magded säger att alla kropparna var helt sönderbrända, som kol.

”Han var inte medlem av Al Quaida. Han var ett barn”.

Läs hela artikeln

Text: K. Reporter


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Så ofattbart vidrigt att detta får förekomma. Jag blir så enormt, ENORMT ledsen och arg när det ser ut som det gör. Gå på fredsdagarna i Hudiksvall. Jag kommer tyvärr inte att kunna gå själv.

 • Börjar med Försvarsministern Jocke. Definition av terrorismen inom FN är bra men, men detta organ är skapat att vi skall tro att det finns en “god överordnat ordning”.Tänk på vad som hände i Kosovo under ögonen av FN soldater eller i Afrika. FN är skapat av de som också skickar drönare.

 • Finns ingen definition på Terrorism inom FN.
  Men enligt EU är terrorism:
  1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp.
  2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd.
  3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.

  Är då användning av drönare = terrorism?
  Finns det någon myndighet eller person man kan kontakta här i sverige och fråga?

 • Dassault_nEUROn

  Senare i år 2015 ska Europa testa den europeiska drönaren Dassault nEuron med vapenbestyckningen för första gången och det blir i svenska Norrland.

  Så snart har vi de i våra skyar.

  Dassault nEuron räknas som en UCAV (Unmanned Combat Aerial Vehicle), med smygegenskaper. Bakom Dassault finns SAAB och European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) var en multieuropeisk försvarskoncern med huvudkontor i nederländska Leiden. EADS ingår idag i Airbus Group.

  Airbus Group har drygt 144 000 anställda med verksamhet på över 170 platser runt om i världen. Airbus Group tillverkar kommersiella flygplan och produkter inom försvarsindustrin och rymdfart. Huvudkontor i Toulouse, Frankrike.

  Airbus Group-koncernen bildades 1 januari 2014 när EADS slog ihop alla sina koncerndelar till ett nytt bolag. I det nya bolaget finns tre divisioner: Airbus, Airbus Helicopters och Airbus Defense & Space.

  Källa: Wikipedia

  • Chansen att få pension ökar betänkligt om man satsar sina aktier på andras plötsliga frånfälle och tillkortakommande..

   US är duktiga på att åsidosätta naturfolks intressen. De militära övningarna med provbombningar i fjällvärlden och i närheten av renbetesområden kommer slå ett slag för den dyrköpta freden… Vad ska vi med naturen till om inte visa hur brutala vi kan vara…

 • Vi veta ju alla att en civilbefolkning fort råkar i onåd och drabbas av ond bråd död om de inte gillar de nya herrarnas propåer och vilja. östra Ukraina är ett talande och på synnerven målande exempel.

  Med drönarens karaktär har kriget blivit än mer kliniskt och dödar allt med en precision som forna makthavare borde göra gröna av avund. Här behövs inget krångel med häktning, åtal, samlande av bevis, rättegång, vittnen och eventuellt straff. Ett ord räcker och en raket avslutar alla frågor, alla diskussioner om huruvida anklagelserna ens var rätt, relevanta, falska eller helt enkelt påhittade. De gamla politiska häxjakterna med Malleus Maleficarum som giftig lärobok har omvandlats till ett sakrament för gudlöshetens 3.0 och dess behov av att demonisera allt som hindrar ekonomins och politiken broilertillväxt.

  John Waynes’s karaktär och utbredda skjutjärnskultur måste jubla över skjut först och fråga sedan..

  Song My, My Lai visade på samma otäcka hållning till den enskildes rätt att leva sitt liv. Istället utgjorde risodlande bönder legitima mål som påstådda kommunister och Vietcong.. Argumentationen skiljer sig nu för tiden inte så mycket annat än att de för massmorden ansvariga behöver man inte längre skicka långt ut i djungeln på självmordsuppdrag för att bli av med som vittnen.. Nu räcker det med att dra undan stolen..

  Det är en makaber politik som formas av underliga existenser som gömmer sig under frihetsgudinnans kjolar.. Inget nytt under kjolen…

 • Den enda avsikt som USA har är att döda just civila, under en sken av att de jagar terrorister.
  Dessa krig handlar om något helt annat. Det handlar om utplåning av människor från jordens yta som inte går att styra med programmering. Det handlar om att beslagta gömma och förstöra alla bevis så att den officiella versionen av vår historia inte hotas av nya fynd som skulle kunna höja människors medvetande.

  Slutligen handlar det om att hålla i rädsla, traumatisera, skända, våldta, plåga och sakta och säkert utplåna för att skapa sår i generationer framåt. Människor som faller offer för trauma och hat är lätt att manipulera.

  Här klistrar jag in en berättelse från korstågens tid. Denna berättelse visar på att taktiken är den samma och att inget har förändrats. I detta fallet är Irland traumatiserad och har efter nedanstående beskrivning haft mycket att göra i närmare 500 år och såren är fortfarande inte läkta. Det är detta dessa fram manipulerade krig handlar om:

  ”I norr, söder, öster och väster, rann det protestantiska blodet i floder; hus
  reducerades till aska, hela byar och städer nästan förstördes; till och med
  protestanternas boskap blev omänskligt torterad; den enda begravning
  martyrerna fick var nedgrävning av de levande [det vill säga, begravdes levande],
  och deras förföljare njöt djävulskt av att höra deras stön och gråt, som kom
  från jorden. Papistiska barn hade lärt sig att plocka ut ögonen på protestantiska
  lekkamrater, och några var tvungna att mörda sina egna släktingar, och
  slaktades sedan själva över de blödande resterna, medan det sista ljud som
  nådde deras döende öron var de vilda försäkringarna av prästerna, att deras
  våndor bara var början på den evig plågan.”

  • På det viset drogs alla kampanjer igång för att försvara militära åtgärder. Antingen öppet eller under falsk flagg.. det senare om man särskilt vill misskreditera ett starkt politiskt motstånd.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *