USA dödar oskyldiga kamelherdar och barn i Yemen – Yngsta offret pojke 13 år

publicerad 15 februari 2015
- av K. Reporter

Mohammed TuaimanI januari 2015 dödade USA med en drönarattack en 13-årig pojke, Mohammed Tuaiman, från Yemen. Mohammed hade så sent som några månader tidigare berättat att han i flera år levt i skräck för drönarattacker efter att hans bror och far dödats i en amerikansk drönarattack år 2011 då de var ute och vallade kameler.

Mohammed dödades tillsammans med sin svåger och en tredje man. USA hävdar att det var terrorister.

The Guardian intervjuade Mohammed i september förra året. Han berättade hur arg han var på USA för att man dödat hans far:

Vi vet inte varför de dödar oss. I deras ögon förtjänar vi inte att leva som andra människor i resten av världen och vi har inte känslor, gråter eller känner smärta precis som andra människor över hela jorden. De berättar att de skickar drönare från baser i Saudiarabien och från baser i Yemen för att döda terrorister, men de dödar alltid oskyldiga.

Mohammeds äldre bror Magded säger att alla kropparna var helt sönderbrända, som kol.

”Han var inte medlem av Al Quaida. Han var ett barn”.

Läs hela artikeln

Text: K. Reporter