Ericssons nya IT-teknik kan stoppa nättrollen från VoF

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 mars 2015
- NewsVoice redaktion
Vetenskap och Folkbildning, VoF

Ericsson har utvecklat en teknik som ID-märker datafiler med tre unika igenkänningstecken: skapelsedatum, filskapare och ett matematiskt bevis för att filen inte ändrats, skriver Metro.

Tekniken kan om den tillämpas teoretiskt stoppa nättrollen från skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). Medlemmar från VoF och personer associerade till föreningen har satt i system att på nätet misskreditera personer som avviker från VoF:s materialistiska världsåskådning.

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq