Ericssons nya IT-teknik kan stoppa nättrollen från VoF

6

Vetenskap och Folkbildning,   VoFEricsson har utvecklat en teknik som ID-märker datafiler med tre unika igenkänningstecken: skapelsedatum, filskapare och ett matematiskt bevis för att filen inte ändrats, skriver Metro.

Tekniken kan om den tillämpas teoretiskt stoppa nättrollen från skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). Medlemmar från VoF och personer associerade till föreningen har satt i system att på nätet misskreditera personer som avviker från VoF:s materialistiska världsåskådning.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hög häst
Hög häst
Gäst
1 april 2015 kl 12:37

Fyra användarnamn har kommenterat, hitills. Är det inte bara ett troll bakom de fyra?

Alltså, ni vet… Void från vaken.se. “Det” som skriver de flesta kommentarer på Newsvoice.

För vaken-trollet och VoF-troll så har jag utvecklat en metod som fungerar, fällan Trolle:

http://gfx.bloggar.aftonbladet-cdn.se/wp-content/blogs.dir/436/files/2015/02/Skarmavbild-2015-02-04-kl.-15.33.43.jpg

Danne
Gäst
Reply to  Hög häst
1 april 2015 kl 19:11

Jaha, där visade du själv ett bra exempel på trollande. Väldigt omoget och tramsigt. Hur gammal är du igentligen? Brukar du bete dig så här eller hade du bara en riktigt dålig dag? F.ö. så lade jag in första kommentaren och inga fler förrän jag blev putt på din kommentar. Har själv aldrig namngett mig “Void” någonsin, vare sig här eller på vaken. Kallar mig för 5iF3R på vaken och youtube, har inga andra namn eller konton. Den bjuder jag på! Nu vet du iaf det på riktigt.. Om du tvivlar så kan du ju alltid fråga administratörerna på Vaken eller Newsvoice som ser IP adresser på alla inlägg, konton osv. Lycka till!

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
1 april 2015 kl 11:46

Jag är helt emot mer kontroll på internet oavsett hur många nättrollande VoF:are som potentiellt kan stoppas. Inte rätt väg att gå, som att försöka att bromsa sig ur en uppförsbacke…

anders
anders
Gäst
Reply to  Tobbe C
1 april 2015 kl 11:54

Dito

Michelle
Michelle
Gäst
31 mars 2015 kl 15:42

Hur skulle denna tekniken kunna stoppa ett nättroll??

Danne
Gäst
31 mars 2015 kl 15:27

Vad jag förstår så behandlar detta KSI-system enbart datafiler, dvs. dokument, arkiv o.s.v. vilket verkar betyda data-filer och inte data-packets, vilket är en stor skillnad. Om detta nu stämmer så betyder det att folk som skriver kommentarer på nätet inte kommer att påverkas eller kunna spåras mer än man kan idag. Man laddar ju oftast inte upp några filer i samband med att man skriver kommentarer. Detta med matematisk-signatur på filer är igentligen ingen ny teknik, Guardtime verkar bara ha hittat ny tillämpning för den och implementerat den direkt i hårdvara. Dock med en “twist”. Det finns redan idag lösningar som skapar sk. “check-summor”, vilket är en digital signatur kopplad till data-filer och som använts i åratal på välsorterade fil-sajter, bla. MD5-tekniken, dock utan en “Logg” över alla “noder” som filen passerat dvs. adresser, vilket är nytt. Detta skulle dock troligen kunna kringås med hjälp av s.k. proxy-lösningar.

Har läst det whitepaper som Guardtime från Estland har släppt och tyvärr så är dom inte så benägna att beskriva tekniken i detalj. Men vi får väl höra mer om detta framöver kanske.

http://files.voog.com/0000/0036/0235/files/Cloud_Insecurity_and_True_Accountability_1403.pdf