Kosttillskott kan hjälpa mot prostatacancer visar ny studie

publicerad 5 mars 2015
- av NewsVoice
Aging, åldrande, hälsa, vitalitet - Foto: Crestock.com

Pomi-T är ett kosttillskott som har utvärderats kliniskt i en dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad studie. Studien publicerades nyligen i tidskriften Nature. Resultatet var att hos 46 procent av dem som åt Pomi-T antingen stannade PSA-ökningen eller t.o.m. minskade. De fyra ingredienser som ingår i kosttillskottet är granatäpple, broccoli, grönt te och gurkmeja.

Text och foto: Bo Zackrisson, redaktör på 2000-talets Vetenskap

"I studien randomiserades 199 män med prostatacancer till två grupper. Den ena fick Pomi-T och den andra placebo. Resultaten var slående. 46 procent i Pomi- T gruppen hejdade sin PSA-ökning. Medianen för den procentuella förändringen av PSA-värdet för patienter i Pomi- T-gruppen var en ökning med 14,7 procent, jämfört med en ökning med 78,5 procent för patienterna i placebogruppen."

Läs hela artikeln