Kosttillskott kan hjälpa mot prostatacancer visar ny studie

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 mars 2015
- NewsVoice redaktion
Aging, åldrande, hälsa, vitalitet - Foto: Crestock.com

Pomi-T är ett kosttillskott som har utvärderats kliniskt i en dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad studie. Studien publicerades nyligen i tidskriften Nature. Resultatet var att hos 46 procent av dem som åt Pomi-T antingen stannade PSA-ökningen eller t.o.m. minskade. De fyra ingredienser som ingår i kosttillskottet är granatäpple, broccoli, grönt te och gurkmeja.

Text och foto: Bo Zackrisson, redaktör på 2000-talets Vetenskap

“I studien randomiserades 199 män med prostatacancer till två grupper. Den ena fick Pomi-T och den andra placebo. Resultaten var slående. 46 procent i Pomi- T gruppen hejdade sin PSA-ökning. Medianen för den procentuella förändringen av PSA-värdet för patienter i Pomi- T-gruppen var en ökning med 14,7 procent, jämfört med en ökning med 78,5 procent för patienterna i placebogruppen.”

Läs hela artikeln

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *