Lars Bern: Cancerfonden ger sjuka kostråd!

publicerad 22 mars 2015
- Lars Bern
Lars Bern 10 feb 2015 | Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.seÅr 2001 firade Cancerfonden sitt 50-årsjubileum. Fonden tillsatte året innan en jubileumskommitté för att ta fram ett kampanjprogram för jubileet. Som vice ordförande i fonden kom jag att ingå i kommittén. Vår idé var att vi denna gång skulle uppmärksamma människors kostvanor, för att ge råd om hur man skall äta för att minska sin cancerrisk. Tidigare kampanjer hade handlat om rökningens farlighet och risken med för intensivt solande. Våra professorer fick styrelsens uppdrag att ta fram ett underlag för de tänkta kostråden.

“Döm om vår besvikelse när professorerna kom tillbaka till kommittén och avrådde från en kostkampanj. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med evidensbaserad forskning rörande sambanden mellan vår kost och risken för att utveckla en cancer. Allt vi läst om fiberrik mat, rött kött och andra påstådda riskfaktorer saknade i realiteten stöd i evidensbaserad forskning. Så det blev ingen kostkampanj i brist på kunskap – eller visste man men ville inte berätta?”

Läs mer på Lars Berns blogg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Artikeln ovan av Lars Bern finns inte längre att läsa i sin helhet på hans egen sajt.

  Lars Bern: Cancerforskningen är en global tragedi!

  https://newsvoice.se/2015/03/28/lars-bern-cancerforskningen-ar-en-global-tragedi/

  är också bortplockad från Berns egen sajt.

  Annika Dahlqvist har länkat till “Westermark bekräftar mina farhågor” som handlar om Cancerfonden, men den artikeln är bortplockad

  http://annikadahlqvist.com/2012/08/21/lars-bern-om-cancerfonden-igen/

 • Vicky Söder 15 Apr, 2015 at 20:22

  Som sagt råder det ingen brist på forskning som visar att man kan bota cancer utan att drabbas av biverkningar.

  Roligt att du håller cancern stången med rätt mathållning, Vicky, alltid upplyftande när någon väljer den vägen istället för läkemedelsindustrins destruktiva kvacksalveri-metoder.

 • Det finns hur många evidensbaserade forskningsresultat som helst men professorerna kanske inte kan läsa engelska eller tyska eller spanska. Eller är de så självgoda att endast deras egna kunskaper räknas? Alla vet vi att det finns livsmedel som innehåller ämne som ger cancer. Men det enklaste beviset är att övervikt är ett av de främsta orsakerna. Skulle då kostråd inte spela någon roll? Själv har jag cancer men har lyckats ballansera den genom lämplig kost. I läkarutbildningen ingår så gott som igen näringslära, ett stort fel.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *