Lars Bern: “I Sverige precis som i Ryssland går Public Service och övriga MSM maktens ärenden”

publicerad 3 mars 2015
- Lars Bern
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,  NewsVoice.seLars Bern gör en jämförelse mellan ryska mainstream media och den svenska motsvarigheten. Det finns vissa likheter och tendenser. Han menar att vi inte ska ta oss för pannan gällande det ryska medieklimatet, med tanke på mordet på Putin-opponenten Boris Nemtsov, utan först sopa rent framför egen dörr.

En bit ned i sin senaste debattartikel “Sopa rent framför egen dörr först!” skriver han:

“I Sverige precis som i Ryssland går Public Service och övriga MSM maktens ärenden. Makteliten i vårt land har spikat en politiskt korrekt åsiktskorridor utanför vilken man inte tolererar några avvikelser. De stora tidningarnas s.k. debattsidor har sedan länge förvandlats till maktelitens anslagstavlor. Inga avvikande åsikter släpps längre fram.”

Läs mer på Berns blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag läste med intresse din text:

  Fredsprojektet EU på väg att rämna

  Jag såg länken här:

  http://mxp.blogg.se/2015/march/eu-pa-vag-att-ramna-2.html

  Videon där med Nigel Farage har du också med.

  An EU Army to face Russia? Who do you think you are kidding, Mr Juncker? – Nigel Farage

  Han återger vad Tony Blair sagt, att EU är inget fredsprojekt, utan “ett maktprojekt.

  Nuff said.

  • Farage skulle gärna få rikta uppmärksamheten till dem som verkligen vill använda EU för maktändamål nämligen Englands RIIA (Royal Institute of International Affairs ) motsvarigheten till CFR. Tex tankesmedjan Egmont där James Rogers publicerar en del av sina alster. Rogers är en yngre företrädare för den Mackinderska geopolitiska kampen om makten över kontinenten. Planerna för expansion österut uppfyllandes en utsträckning till en Grand Area som, att döma av Rogers dokumenttitel ‘All roads lead through London’ är en ny realisering av det brittiska imperiet. Andra brittiska språkrör liknande Rogers har varit explicita med att det handlar om just det: att (åter)uppbygga det brittiska imperiet mha EU.
   Det finns ju redan i form av samväldet där 53 länder ingår.
   Rogers propagerade 2009 för mycket aggressiva åtgärder mot Ryssland eftersom ‘de antagligen’ är mot globalisering.

 • I Sverige är orsaken till propagandan vår koppling och beroende av Usas ekonomiska elit. Enligt Michael Thuden bestämmer Nasdaq kronkursen.
  I Ryssland har man länge haft en stor grupp femtekolonnare och resursstarka medier som svartmålat Rysslands ansträngningar att komma bort från väst’s plundring vilket har tvingat fram starka motmedel. Fortfarande är emellertid ryska msm mycket närmare sanningen än väst. Så även om Sverige skulle förändras i positiv riktning så är inte den ryska situationen särskilt chockerande. Sanningen gynnar den ryska regimen.
  Kriminalitet och korruption där som väst gärna påtalar sätts från väst sällan i samband med den ursinniga narkotikabrottsligheten som Cia och MI6 understödjer. Om väst satte stopp för det och samarbetade med Ryssland i stället för att bedriva vad många anser vara ett opiumkrig mot Rysslands befolkning (eller Heroinkrig) skulle det vara lättare för regimen att stävja mycket av problemen. Utan samarbete är det riskfyllt för regimen att slå ner kompromisslöst på de mäktiga internationella och västbanksdominerade brottssyndikaten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *