Organisationer för mänskliga rättigheter jublar när Sverige river vapensamarbete med Saudi

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 11 mars 2015
- NewsVoice redaktion

FN:s råd för Mänskliga rättigheter - Foto: FNFlera människorättsorganisationer tog emot det svenska beslutet att riva vapenavtalet med Saudiarabien med stor glädje när beslutet togs vid FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève.

Helt rätt beslut. Om Saudiarabien inte är berett att lyssna när Sverige talar om mänskliga rättigheter, ska man inte göra några vapenaffärer med dem. Detta kan bli ett prejudikat för andra länder, som nu vågar följa efter Sverige och säga emot Saudiarabien både i ord och handling. Det kan förändra situationen på sikt, säger Amnesty Internationals Saudiarabien-expert Sevag Kechichian.

Den saudiske människorättsaktivisten Ali Abubisi, som suttit fängslad i 11 månader Saudiarabien, blir nästan rörd när han får höra att Sverige bryter avtalet. Han grundade 2011 människorättsorganisationen ESOHR med bas i Berlin där han numera lever som politisk flykting, skriver SvD.

Läs mer om hyllningarna av Sveriges beslut i SvD | Foto på FN:s råd för Mänskliga rättigheter: FN

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Etiopien fick ju miljonmedel av i EU till att “utveckla demokratin” medan de fabricerade bevis, lät Schibbye/Persson fick grillas tillräckligt länge så att inga fler journalister skulle våga sig till landet, fängslar sina journalister på mycket lösa grunder, dömer likt sina egna journalister för terrorism till mycket långa fängelsestraff som de dömde och fällde journalistparet på falska bevis och bara kunde benådas av Afrikas kanske mest korrupte president. Signalen att ingen ska våga sig dit, för att rapportera, kunna berätta är samma som fryser ådrorna till IS i andra länder..

    Att Saudi skulle vara så inskränkta att de gav oss ytterligare skäl att riva upp avtalet var oväntat som förvånande. Finns där inga politiska strateger?

    Regeringen Person om inte främste men störste representant som klädde sig i Kepa för det hårdföra Israels skull och tydligen kunde ge Saudi våra vassaste “pennor” kanske egentligen berättar något väsentligt om hur politiken och maktmissbruket ser ut och gärna möts i sidokorridorer i gemensam sak.. Saudi kunde hota Israel men gör det av uppenbara anledningar inte. Våra mest explosiva intressen har sgs alltid haft ett gott öga till fascism, Nazism och allt som skrämmer ett folk till lydnad… Enda målet helgar ju medlen om inte religionen lyckas med det…

  • När bryter vi med USA som bland annat ännu inte skrivit under barnkonventionen? Och dessutom ständigt dömmer och genomför dödsstraff genom sina drönare.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *