Tatueringstrenden nästa stora folksjukdom

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 mars 2015
- Torbjörn Sassersson red.

barn-tatuering_28927782
Giftiga ämnen i tatueringsfärger. Cancerframkallande ämnen, gifter som skadar vårt DNA och arsenik förekommer i tatueringsfärger. Det visar en granskning som Läkemedelsverket gjort.
Av de 29 färger som undersöktes innehöll 15 förbjudna ämnen. (SVT TEXT TV 2015-03-18)
Sex färger innehöll aromatiska aminer,som kan ge cancer, skada arvsmassan, göra det svårare att få barn eller framkalla allergi. Annat som hittades var för höga halter av föroreningar som arsenik, barium och bly.
20 färger togs bort från marknaden med anledning av kontrollen, enligt Läkemedelsverket.
zombie_99750594
En ny undersökning visar att många inte vill ha en partner med tatueringar, en intressant tanke med tanke på att man hittar tatueringar på var och varannan …
/BP


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Tatueringar är en patetisk trend. Jag kommer aldrig sätta en tatuering på min kropp. Livet är så mycket mer än sådana ytligheter.

  • Det är något av ett trauma när man måste tatuera sej för att på det sättet visa någon hemlig sida av sin personlighet. Då befäster man samtidigt mentalt denna egenskap, man blir som bilden på kroppen. Om man sedan vill ta bort denna markering så blir priset högt både ekonomiskt och att samma mentala process måste backas. När det även tillkommer fysikaliska problem i form av giftiga färger så blir det ett trippeltrauma.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *