Tatueringstrenden nästa stora folksjukdom

  0

  barn-tatuering_28927782
  Giftiga ämnen i tatueringsfärger. Cancerframkallande ämnen, gifter som skadar vårt DNA och arsenik förekommer i tatueringsfärger. Det visar en granskning som Läkemedelsverket gjort.
  Av de 29 färger som undersöktes innehöll 15 förbjudna ämnen. (SVT TEXT TV 2015-03-18)
  Sex färger innehöll aromatiska aminer,som kan ge cancer, skada arvsmassan, göra det svårare att få barn eller framkalla allergi. Annat som hittades var för höga halter av föroreningar som arsenik, barium och bly.
  20 färger togs bort från marknaden med anledning av kontrollen, enligt Läkemedelsverket.
  zombie_99750594
  En ny undersökning visar att många inte vill ha en partner med tatueringar, en intressant tanke med tanke på att man hittar tatueringar på var och varannan …
  /BP

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Bajspojken
  Bajspojken
  Gäst
  13 december 2017 kl 00:13

  Tatueringar är en patetisk trend. Jag kommer aldrig sätta en tatuering på min kropp. Livet är så mycket mer än sådana ytligheter.

  JR
  JR
  Gäst
  10 maj 2015 kl 12:08

  Det är något av ett trauma när man måste tatuera sej för att på det sättet visa någon hemlig sida av sin personlighet. Då befäster man samtidigt mentalt denna egenskap, man blir som bilden på kroppen. Om man sedan vill ta bort denna markering så blir priset högt både ekonomiskt och att samma mentala process måste backas. När det även tillkommer fysikaliska problem i form av giftiga färger så blir det ett trippeltrauma.