TV4 Nyhetsmorgon ”Årets förvillare” uppskattas allt mer av tittarna

5
269

TV4 Nyhetsmorgon - pressfotoTV4 Nyhetsmorgon som av Vetenskap och Folkbildning (VoF) i början av 2015 blev utnämnda till “Årets förvillare 2014” med motiveringen att kanalen bidrar till “psykisk ohälsa” i Sverige, har ökat i populäritet hos tittarna. Kanalen står för en stor tittarökning de två första månaderna 2015, skriver Resumé i artikeln: ”Årets förvillare” har rekordmånga tittare.

Foto: pressfoto från TV4


Igår gick Viveka Hansson, programdirektör på TV4, ut med statistik på Nyhetsmorgons ökning i populäritet. TV4 Nyhetsmorgon fick 260% fler strömstarter under de två första månaderna 2015 dvs under perioden direkt efter utnämnandet av “Årets förvillare 2014”.

Tittarna älskar Nyhetsmorgon! skriver TV4 Gruppen:

“Det totala antalet tittare linjärt på [TV4] Nyhetsmorgon har hittills i år ökat med 8,5 procent på vardagar, och 14,7 procent på helger.”

“Tittar vi på den snävare målgrupp TV4 använt tidigare, 12-59 år, ser vi den största ökningen på helger. Vi ökar från år 2013 till 2014. Och tittar vi på de två första månaderna 2015 ligger andelen tittare i den målgruppen på 32,4 procent. För att hitta en högre siffra under samma period får vi gå tillbaka ända till 2001!”

Text: NewsVoice

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

5 KOMMENTARER

  1. Att bli utsedd till årets förvillare av mupparna i VoF är den bästa reklam man kan få. Titta bara på Annika Dahlqvist.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här