TV4 Nyhetsmorgon ”Årets förvillare” uppskattas allt mer av tittarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2015
- NewsVoice redaktion

TV4 Nyhetsmorgon - pressfotoTV4 Nyhetsmorgon som av Vetenskap och Folkbildning (VoF) i början av 2015 blev utnämnda till “Årets förvillare 2014” med motiveringen att kanalen bidrar till “psykisk ohälsa” i Sverige, har ökat i populäritet hos tittarna. Kanalen står för en stor tittarökning de två första månaderna 2015, skriver Resumé i artikeln: ”Årets förvillare” har rekordmånga tittare.

Foto: pressfoto från TV4

Igår gick Viveka Hansson, programdirektör på TV4, ut med statistik på Nyhetsmorgons ökning i populäritet. TV4 Nyhetsmorgon fick 260% fler strömstarter under de två första månaderna 2015 dvs under perioden direkt efter utnämnandet av “Årets förvillare 2014”.

Tittarna älskar Nyhetsmorgon! skriver TV4 Gruppen:

“Det totala antalet tittare linjärt på [TV4] Nyhetsmorgon har hittills i år ökat med 8,5 procent på vardagar, och 14,7 procent på helger.”

“Tittar vi på den snävare målgrupp TV4 använt tidigare, 12-59 år, ser vi den största ökningen på helger. Vi ökar från år 2013 till 2014. Och tittar vi på de två första månaderna 2015 ligger andelen tittare i den målgruppen på 32,4 procent. För att hitta en högre siffra under samma period får vi gå tillbaka ända till 2001!”

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Att bli utsedd till årets förvillare av mupparna i VoF är den bästa reklam man kan få. Titta bara på Annika Dahlqvist.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *