Germanwingskraschen: Flygexpert tror att planet kan ha hackats – Financial Times

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 april 2015
- Torbjörn Sassersson

airplane-hackerMatt Andersson som är VD för Indigo Aerospace skriver i ett brev till Financial Times att Germanwingsplanet kan ha blivit hackat innan det kraschade. Han varnar även för förhastade slutsatser och kritiserar allt för tidiga påståenden om att andrepiloten skulle ligga bakom kraschen långt innan haveriutredningen är klar. 

Att den möjligheten finns är anledningen till att militärflygplant har säkerhetsskydd mot sådana hacker-angrepp medan civilflyget saknar det, skriver han. / Mirror.co.uk

“The public should patiently wait for a thorough multi-party professional air safety investigation, while maintaining an independence of judgment over preliminary official hypotheses.”

Re-write: NewsVoice | Bild: sammansatt

Källa: Metro.co.uk

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Germanwings
 • #Perra
  En annan version av händelsen som kanske inte är helt osann,speciellt synen på att planet verkar ha exploderat i luften och inte slagit i marken med tanke på hur nedslagsplatsen ser ut jämfört med de bilder man kan hitta på nätet på flygplan som har kraschat.Där ser man oftast förhållandevis ganska intakta delar av flygplanskroppen.

  http://www.bakom-kulisserna.biz/news/obama-rasar-over-nedskjutningen-av-germanwings-och-vagrar-traffar-natos-ledare/

 • Och jag kan fortsätta Perra,i Ukraina de sade att det kommer ta minst 1 år att få fram data från svarta lådan men i germanwings fallet redan den andra eller tredje dagen kom uppgifterna fram från den svarta lådan.MYCKET MÄRKLIGT !!! :-)) Det är bara idioter som inte ser med vilken skitsnack media matar oss.

 • Det här är intressant. Med all respekt för den här katastrofen och alla offer, jag flyger själv ofta i Europa och skulle själv kunnat vara en av de omkomna.

  Men se nu på MH17-kraschen i Ukraina, i skenet av detta

  Samma kväll den inträffade, gick Obama ut i media och kungjorde att det var BEVISAT hur kraschen gick till. Detta en vecka innan någon analys ens påbörjats. Ingen jävel (förlåt uttrycket) bryr sig om vad den analysen kommer fram till. Den är inte klar än, vad jag vet, vilket kanske visar att det inte var så enkelt att avgöra som Obama sade.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *