Lars Bern: Aftonsol över Svenska Dagbladet

publicerad 25 april 2015
- av Lars Bern
Lars Bern 10 feb 2015 | Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern,   feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonFör snart trettio år sedan engagerade jag mig i styrelsen för tidningen Svenska Dagbladet och i Stiftelsen Svenska Dagbladet. Detta var en sorts värnplikt som jag som företagsledare förväntades ställa upp på för att ta tillvara näringslivets gemensamma intressen.

Jag efterträdde framlidne Hans Stahle som var mannen som på sin tid gjorde Alfa Laval till ett världsföretag. Näringslivet var på den tiden en stor ägare i tidningen tillsammans med stiftelsen som ägde en femtedel.

I miljöfrågan undviker dagens SvD nogsamt att förmedla en observerbar verklighet till sina läsare. Hur många SvD-läsare vet t.ex. att livet på jorden aldrig tidigare i vår arts historia haft så goda förutsättningar som nu?

Man föredrar att skrämmande ensidigt ge jättestort utrymme till världens extremaste alarmister. Det senaste exemplet kom i förrgår i samband med den s.k. Earth Day där man i en bred artikel återger ett upprop från några av världens 17 kanske mest rabiata klimatalarmister och propagandister.

Gruppen leds av den svenska klimatalarmismens politiska torped Johan Rockström. SvD kallar de 17 undertecknarna för världens främsta klimatforskare. Det är en solklar desinformation, flertalet i församlingen är inte ens klimatforskare och de är inte världsledande. Inte ens nämnde Rockström är klimatforskare vilket de samlade svenska gammelmedierna fått för sig. Han är utbildad till jordbruksforskare.

Läs hela artikeln på Antropocene


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Jim Stones blog rekommenderar att ha den numeriska IP adressen till läsbara siter, eftersom DNS kan hackas, filtreras, missriktas etc.

  • Gammalt recept för läsförståelse från sovjetunionens Pravda var att läsa mellan raderna. Idag bör man göra likadant när man läser MSM plus att man måste vända på i stort sett allt som har med politik, klimat och ekonomi att göra. Där någonstans hittar man en sanning. Lite krångligt men bra för hjärnverksamheten

  • Mästare i desinformation använder sig av vad som helst för att få ut sin budskap. Troligen sitter man redan så högt i sin elfenbenstorn att man är övertygat att befolkningen är så dum att de inte förstår.
    Som tur finns det alltid uppmärksamma människor. Denna “fearmongering” är en uträknat strategi, då de efter psykologiska utvärderingar gör människan passiv och apatisk och därmed lättare att styra i rätt riktning. Man kan bara hoppas att tillräckligt många har blivit less på den ständiga regn av alarm och ser, som Lars Bern riktig konstatera, att vi har faktisk fått det bättre. Även om det skulle vara så att vi skulle har en äkta klimatförändring och inte en konstgjord , som man kan misstänka med alla Chemtrails, så är det väl inte hela världen heller, naturen kommer att anpassa sig och vi borde också göra detta.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *