Samhällsfunktionen som dödar tio personer per dag – fortfarande utan haverikommission…

8

varden-haverikommission-594x420

I Sverige dör upp till 4 000 människor per år, eller 10 personer per dygn, på grund av vårdproblem. Hade vi haft 10 dödsfall i trafiken varje dag, hade det säkert höjts röster. Om världens flyg hade haft samma olycksstatistik som den svenska vården, skulle antalet omkomna eller skadade i flygtrafiken uppgå till 248 miljoner människor (9 procent) varje år, skriver Canal 2:nd Opinion.

Dessa siffror sätter vårdhaveriet i perspektiv, men ingen har ännu startat en haverikommission vilket Christer Wiks efterlyser i sin artikel i Medicinsk Access rubricerad “Sjukvården behöver en haverikommission” från februari 2014.

Läs mer även på Canal 2:nd Opinion

NewsVoice efterlyser läkare som öppet eller anonymt vill utrycka sina åsikter om vårdhaveriet.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
19 januari 2017 kl 01:08

Det är kanske äntligen dags att skrota den gängse sjuk-‘vården’ med dess giftiga syntetiska medikamenter – och istället låta naturen ha sin gång ..s a s. Fram för naturlig bot! Let’s get back to basics!!

Conny LundbergD
18 januari 2017 kl 21:58

Dags att byta regering kanske eller t o m landsting? Sjuksyrrorna kör slut på sig själva och hamnar snart själva i sjukhussängen, om det finns några kvar. Otroligt inkompetent skött och fullständigt katastrofala felprioriteringar där man satsar massor av pengar på välfärdsmigranter och lägger många miljoner på att propagera för nyliberalism och globalism i t ex Polen och Ungern och andra länder för att inte tala om de biståndspengar som satsades på att få in Sverige i Säkerhetsrådet!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 januari 2017 kl 17:48

DN (18 jan 2017): Sjukhusledningar kallade till krismöte

“Styrelserna för tre av de stora sjukhusen är med kort varsel kallade till möte i landstingshuset. Krisen på akutmottagningarna är den enda punkten på dagordningen.”

http://www.dn.se/sthlm/sjukhusledningar-kallade-till-krismote/

Gunilla Norén
Gunilla Norén
Gäst
16 maj 2015 kl 19:21

Tänk om 1 person misstänks vara skadad av friskvården. Vilka rubriker det blir.

M Merlingen
M Merlingen
Gäst
6 maj 2015 kl 12:22

Sjuk-vård anses säker, trots alla döda per år. Men Frisk-vård och naturmedicin försöker man utrota med allehanda grundlösa påståenden. Vilket till och med Socialstyrelsens statistik tydligt bekräftar med obefintliga siffror på antal felbehandlingar. Det mest häpnadsväckande är att våra politiker gladeligen betalar ut mängder med miljarder varje år i en allt stridare takt, utan någon som helst uppsträckning eller motkrav från sjuka-vården. Utan allt får rulla på obehindrat. Sen finns anledning att fundera kring svenskens intelligens vad gäller sin hälsa generellt och att man faktiskt tar risken att gå till sjuka-huset. Eller som en sa: -Man får va bra frisk för att klara av sjukavården- !!

anders
anders
Gäst
14 april 2015 kl 14:59
Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
13 april 2015 kl 03:56

Avskaffa landstingen och SKL! Det är dags nu! Det tyckte t o m Göran Hägglund!

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
13 april 2015 kl 03:50

Haverikommission gällande svensk sjukvård?

Finns något alls, som fungerar tillfredställande i ett land med så många landsting – vart och ett med skilda regelverk, samt en dysfunktionell verksamhet kallad “SKL” – som styr inte bara sjukvård, utan även all kommunal verksamhet i landet!

Varje politiker i landstingen, lär ha en sekreterare som stödperson – för att klara av att sköta allt denne skulle ägna sig åt! Vilken nödvändig grundläggande kunskap finns då hos alla, som skulle ta besluten?

Tidigare fanns landsting runtom i Europas, men finns nu bara kvar i Sverige – sedan övriga länder insett hur mängden regelverk medför dålig samordning!

Självklart ”drunknar” medborgarnas rättigheter när byråkrater lever efter skilda tolkningar i de olika REGIONER när okunniga politiker organiseras i allt större administrativa enheter!

Kommer medborgarens behov tillgodoses – när alltfler ”rådgivare” inskolas i att uppfylla allt som står i framtida regioners regelböcker?

Jämför med hur svenska medborgarna skulle få ta del av den gränsöverskridande vården inom EU/EES-området!