VoF:s medlemmar vill stoppa föredrag i Riskdagen om strålningsrisker

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 10 april 2015
- NewsVoice redaktion

Vetenskap och FolkbildningMedlemmar från skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning försöker förhindra Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen informera Riksdagen om risker med strålning. Det framgår av VoF:s Facebook-sida. Medlemmar vill inte ha en demokratisk belysning av denna angelägna fråga och upprörs över att Mona Nilsson överhuvudtaget får tillträde. Nilsson bjöds dessutom in av Riksdagen.

Redan samma kväll hade de flitiga medlemmarna som verkar för censur lyckats få Expressen att skriva om att Strålskyddsstiftelsen skulle få informera riksdagsledamöter med artikelrubriken: ”Årets förvillare bjuds in till riksdagen”

Journalisten Erik Höglund från Expressen ringde Mona Nilsson, men valde att framföra VoF:s attityder i sin publicerade artikel trots att Mona Nilsson i samtalet var noga med att poängtera att Strålskyddsstiftelsen är en ideell insamlingsstiftelse som arbetar utifrån Europarådets resolution 1815, skriver ÅF.nu. Istället för att respektera det kallar han felaktigt Strålskyddsstiftelsen för kort och gott: ”lobbyorganisation”. Att Strålskyddsstiftelsen enbart jobbar med vetenskapliga undersökningar som grund för sitt informationsarbete framgick inte heller i Höglunds artikel.

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Även ABF har grindvakter:

    Artikel: Grindvakt på ABF gillar inte att Strålskyddsstiftelsen håller föredrag på ABF

    “Strålskyddsstiftelsen som arbetar för att sprida information till allmänheten om riskerna med WiFi och strålning från mobiler och surfplattor motarbetas av Niklas Skeppar på ABF Förbundsexpedition. Det framgår av en diskussion på VoF:s Facebook-sida.”

    http://vetenskap-folkbildning.nu/2015/04/grindvakt-pa-abf-gillar-inte-att-stralskyddsstiftelsen-haller-foredrag-pa-abf/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *