VoF:s medlemmar vill stoppa föredrag i Riskdagen om strålningsrisker

1

Vetenskap och FolkbildningMedlemmar från skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning försöker förhindra Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen informera Riksdagen om risker med strålning. Det framgår av VoF:s Facebook-sida. Medlemmar vill inte ha en demokratisk belysning av denna angelägna fråga och upprörs över att Mona Nilsson överhuvudtaget får tillträde. Nilsson bjöds dessutom in av Riksdagen.

Redan samma kväll hade de flitiga medlemmarna som verkar för censur lyckats få Expressen att skriva om att Strålskyddsstiftelsen skulle få informera riksdagsledamöter med artikelrubriken: ”Årets förvillare bjuds in till riksdagen”

Journalisten Erik Höglund från Expressen ringde Mona Nilsson, men valde att framföra VoF:s attityder i sin publicerade artikel trots att Mona Nilsson i samtalet var noga med att poängtera att Strålskyddsstiftelsen är en ideell insamlingsstiftelse som arbetar utifrån Europarådets resolution 1815, skriver ÅF.nu. Istället för att respektera det kallar han felaktigt Strålskyddsstiftelsen för kort och gott: ”lobbyorganisation”. Att Strålskyddsstiftelsen enbart jobbar med vetenskapliga undersökningar som grund för sitt informationsarbete framgick inte heller i Höglunds artikel.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
10 april 2015 kl 21:30

Även ABF har grindvakter:

Artikel: Grindvakt på ABF gillar inte att Strålskyddsstiftelsen håller föredrag på ABF

“Strålskyddsstiftelsen som arbetar för att sprida information till allmänheten om riskerna med WiFi och strålning från mobiler och surfplattor motarbetas av Niklas Skeppar på ABF Förbundsexpedition. Det framgår av en diskussion på VoF:s Facebook-sida.”

http://vetenskap-folkbildning.nu/2015/04/grindvakt-pa-abf-gillar-inte-att-stralskyddsstiftelsen-haller-foredrag-pa-abf/