190+ forskare varnar världen för mobiler och surfplattor – Tekniken dödar oss i förtid

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 maj 2015
- Torbjörn Sassersson
Dr Martin Blank

Idag vädjar 190 [205] forskare direkt till FN och WHO om hälsoriskerna med strålningen från mobiltelefoner, surfplattor, basstationer och WiFi-utrustning. Dr Martin Blank från Columbia University i USA med sina kollegor konfronterar därmed telekomindustrin med ett tydligt budskap. Forskarna hävdar att allmänheten måste skyddas och sjukvårdspersonal informeras om riskerna.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. 20 april 2016 [Martin Blank säger 160 forskare i videon, men enligt källan har antalet ökat]

Doktor Martin Blank säger i ett videomeddelande:

”Jag kommer med obekväma nyheter om våra favoritleksaker mobiler, surfplattor, wifi med mera. För att tala klarspråk skadar de cellerna i våra kroppar och dödar många av oss i förtid. Vi har skapat något som skadar oss och som håller på att spåra ur” – Dr Martin Blank, Columbia University

Professor mobiletelefoniDen svenska cancerläkaren och forskaren Lennart Hardell säger:

ArcanumSkolan 2024

”Forskningen visar genomgående ökad risk för hjärntumörer (gliom och hörselnervstumör). Det är brådskande att revidera gällande riktlinjer”.

Den internationella samlingen av forskare som gått samman i denna appell till FN och WHO [appell på svenska, PDF] kräver nu bland annat att:

 • barn och gravida kvinnor skyddas,
 • allmänheten informeras och vårdpersonal utbildas om hälsoriskerna med elektromagnetiska fält,
 • regeringar finansierar utbildning och forskning om elektromagnetiska fält och hälsa som ska vara oberoende av industrin och att
 • lågstrålande områden “vita-zoner” bör inrättas.

Swisha Sassersson 5 krMona Nilsson som är ordförande på Strålskyddsstiftelsen höll nyligen ett uppskattat föredrag på Riksdagen ditt hon blivit inbjuden av två riksdagsledamöter för att berätta om riskerna med strålning och elektromagnetiska fält. Hon instämmer med Martin Blank att industrin fått bestämma riktlinjerna alldeles för längre. De gränsvärden för strålning som finns är inte anpassade för människor utan istället för att tekniken ska fungera optimalt, säger hon till NewsVoice.

Läs mer: 190 [205] experter uppmanar FN och WHO att bättre skydda människor mot hälsorisker med strålning från trådlös teknik

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

 • Fd Microsoft-VD: Låt inte barnen vara nära uppkopplad mobil eller surfplatta

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nu är ju “mänskligheten” bara en parentes i Jordens totala historia.
  Att befästa den med fullständigt korkade beslut, uppfinningar och teknikidioti ligger ju helt i linje med “mänsklighetens vara eller inte vara”.
  Själv sitter jag med headset och känner mig märkvärdigare än på mycket länge 😉

 • Den forskning som de 190 forskarna hänvisar till finns via länkarna som redovisas ovan.

  Här är de igen:

  https://emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appeal
  http://emfscientist.org/images/docs/International_EMF_Scientist_Appeal_2015_signed_5-10-2015.pdf
  http://emfscientist.org/images/docs/transl/Swedish_EMF_Scientist_Appeal_2015.pdf (svensk översättn.)

  Om du har frågor om forskningen som de stödjer sig på var god kontakta någon av de 190 forskarna via länkarna ovan. Återkom gärna och berätta vad de svarade dig. NewVoice läsare är säkert nyfikna.

 • Var kan jag hitta all forskning som ni nämner? Tacksam om ni länkar till den i era articklar så vi som läser kan bilda vår egen uppfattning

 • Det blir riktigt synd om oss studenter..Vi har wifi påkopplade runt våra liv 24/7. Hemma, påväg till universitetet i bussen, i universitetet..(i festen)…
  Vi har inte råd eller ett anpassat sätt att studera och göra våra arbeten utan hjälp av wifi…vi lever också i 1 rum. Allt i ett endaste ställe, går inte att fly wifin. GG.

  Och så kan man undra. Om studenterna är världens framtid, men deras hjärnhalvor inte fungerar korrekt, tumörer, och förtid död. Vilka ska sköta framtiden? Robotar?

  • Redan lobotomin visade att snart sagt allt var möjligt med tillräckligt av skygglappar och den nutida skandalen på KI gör inte dilemmat eller konsekvenserna mindre allvarliga. Utvecklingen blir bara blekare ju mer samtiden skiner på den.

 • Intressant att vi Alla löser detta över wifi , detta blir ju om något dubbelt. Vi som får reda på detta och berättar för den som redan är mot strålningen kommer ji höra det från någon som har tillgången , så vi behöver wifi för att hänga med i samhället i stunden för att kunna umgås och jobba men vi dör tidigare, så om du vill leva ensam och länge stäng av dit wifi men vill du umgås är internet och den Smartphone vi alla använder nästan lika standard som vi alla har en plånbok i fickan. Hur farligt är det vill jag veta. Hur stor är.risken och hur många bevisade fall finns det. Ser mycket kan och möjligt med denna artikel . men men lite.mindre wifi och skärmliv skulle ju inte skada . var hälsad. Satsa pengar i sällskapsspel nu , om detta fortsätter kommer monopol och schack tillbaka . fina aktier det blir. Vad som en händer blir det superbra. Kramar

 • Branchen bedömer tidsförloppet för försök med 5G teknologin bla innefattande ‘internet of things’ till 2018. Det skall testas bla i Sverige och Baltikum. Kanske byggas ut 2020.
  Den teknologin har lägre effekt och kortare räckvidd för enskilda sändare. Frekvenserna har lägre inträngningsdjup i kroppen. Jag har tidigare framfört att kritiken som framförs mot den nuvarande teknologin i ngn mån också stöds av branchen just för att man vill tillhandahålla ny teknologi. Från teknisk synvinkel är fördelarna större bitrate till lägre pris.
  Optiska fibrer har emellertid sen 80-talet möjliggjort mycket hög bitrate så tydligen finns det ingenjörstekniska/kostnadsmässiga svårigheter med rella fibersystem. Annars är rekordet från 2006 14 tusen Gigabit/sekund över 160km. Från 1992 fördubblades bitraten varje halvår med till 2001 då 10 tusen Gigabit/s nåddes. Enligt wiki bromsade krisen 2008 branchens utveckling.

 • Snart kan vi inte gå på toaletten helelr för metangas som bildas kan ju, även de bli farligt?
  Då de är inte bra för hälsan alls.
  Lika så kanske man ska sluta även att dricka kaffe då de även är inte bra för hälsan alls, lika så med sprit droger och framförallt rökarna!
  Är själv rökare så.

 • Jag vet att allt detta stämmer, jag tappade 70 procent av min syn efter många års tel.användning, ingen läkare eller specialister efter massor av stora undersökningar har kunnat förklara min problematik, synnerverna är helt enkelt förstörda.
  Har dessutom 90 decibel tinnitus i båda öronen konstant.
  Finns inget samband med strålning säger läkare.
  Jag vet att det är strålning som jag har blivit förstörd av.

 • Blir mörkrädd när jag ser det röda området för hörselnerven. Har själv drabbats av trigeminusneuralgi som strålar ut i ansiktet från just det området. Jag pratar dock inte mycket i telefon eller är storkonsument av sociala medier. Det får en i alla fall att fundera…

 • Elström alstrar magnetiska fält, elektrisk spänning alstrar elektriska fält. Det blir att återgå till ånglokomotiv och häst & vagn. Vaxljus, vatten via handpumpar. Matlagning och värmning a tvättvatten på vedspisar. Hela världen blir ‘amish’.

  Men äntligen kommer det åter igen att finnas gott om jobb för unga som inte kan läsa, skriva och räkna!

  Fast först måste det bildas ett anti-tekno-parti som ska komma till makten, lagstifta mot teknik och upprätta anti-tekno-poliser och anti-tekno-domstolar.

  Egendomligt är, att ingen tycks kunna avgöra om de är utsatta vid arrangerade dubbel-blind-tester. Alltså tar man bara skada av el ifall man VET att man utsätts för det? Lite som Voodoo – offren får veta att det har utförts magiska riter och riktats förbannelser mot dem – och DÅ blir de sjuka. Först då.

  Placebo / placeboeffekt har en antonym som heter nocebo / noceboeffekt.

 • För några år sedan redovisade en statligt anställd oberoende forskare resultatet av mikrovågsstålning av dagens normalgrad på möss. Två generationer visade inga mätbara förändringar. Tredje generationen desto större skillnad när det visade sig att 100% blev sterila. Upprepade försök visade samma resultat.
  Så problemet löser sig själv. människor i I-länder som utsätts för denna mängd strålning idag kommer inte kunna föröka sig. Övriga slutsatser överlåter jag till er läsare. Hälsningar Robert Heurgren

  • Robert – det förklarar ju varför dom som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – ej vill göra något åt den onödigt höga elektromagnetiska strålningen från den trådlösa tekniken.

   Att sen åtskilliga miljoner människor lider pin av den trådlösa tekniken – det ger dom blanka fan i, tyvärr tyvärr… 😥

   Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp – som jag ser det. Om mitt hopp på min URL-adress.

 • “Knappast” hänvisar till en reklamfilm från den trådlösa industrin som ger helt felaktiga besked. Faktum är att upprepade fall-kontrollstudier (case.control studies) visar förhöjd risk för aggressiv hjärntumör och tumör i örats hörselnerv. se exvis http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2013/10/mobilstralning-orsakar-cancer/
  De stora kohortstudierna som reklamfilmen hänvisar till är så felaktiga att de inte säger något om risken med att använda mobiltelefon. De stora danska undersökningen, initialt finansierad av mobilindustrin, jämförde om innehavare av mobilabonnemang har större risk för hjärntumör än andra innehavare – utan att jämföra storanvändare med låga användare eller nollanvändare.De absolut tyngsta användarna, företagsanvändarna, hamnade exvis i den jämförelsegruppen som ska vara oexponerad! En sådan undersökning är helt värdelös för bedömning av riskerna och många forskare har krävt att den ska dras tillbaka.från publicering. https://betweenrockandhardplace.wordpress.com/2015/04/01/guest-blog-from-mona-nilsson-on-recent-scenihr-report/
  Finsk STUK-professor: “In my opinion the Danish Cohort study should be retracted because no revision or rewriting can rescue it”. http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/34518/title/Opinion–Scientific-Peer-Review-in-Crisis/

  När det gäller hjärntumörstatistik är det ganska väl känt att den svenska hjärntumörstatistiken har ett problem med underrapportering. Däremot i Danmark har hjärntumörer ökat kraftigt under de senaste tio åren.http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2014/06/hjarntumorer-okar-i-danmark-55-fler-pa-tio-ar/

  Vi hör hela tiden om människor som fått hjärntumör och många är oroade över det ökande antalet fall av hjärntumör i bekantskapskretsen.Detta är en så allvarlig sjukdom att man måste ta dessa rön på mycket stort allvar.

 • Nåt knas är det.. för jag får en uppgift “Detta är nog inte den sida du ville besöka”-varning. Men dock, det går läsa artikeln.

 • Replik till Max Pont om Miljöpartiets engagemang i frågan. Jag håller fullständigt med dig och delar din totala besvikelse över hur de agerar i regeringen. De har helt tappat tråden och verkar inte bry sig längre. Nu är det pengar och industri som är på agendan i alla frågor. All tanke på miljö och försiktighetsprincip har fått stryka på foten för kapitalet. Kan inte någon starta ett riktigt Miljöparti som bryr sig om miljön både för människor och natur??

  • “Nu är det pengar och industri som är på agendan i alla frågor.”

   Sant – Helena – men det finns bot för det;

   OM HUR DEN S K MARKNADEN = PENGARNA VANSTYR VÄRLDEN I DAGS DATO – OCH OM HUR DET PER OMGÅENDE KAN RÄTTAS TILL

   Som princip finns det INGET bekymmer i Sverige eller världen i stort – som i grund och botten ej är skapat av den s k marknaden = pengarna – som samhällstärande används av de stora finansiella aktörerna.

   M a o så har finansiella och andra makthavare – lurat Oss att till att tro på att det skulle kunna finnas brist på pengar.

   Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp – som jag ser det.

   ÖVERFLÖD AV PENGAR MEN I FEL HÄNDER

   ”När en regering är beroende av bankirer för pengarna, är det bankirerna och inte ledarna för regeringen som kontrollerar situationen, eftersom den hand som ger är ovanför handen som tar. Pengar har inget fosterland, finansiärer är utan patriotism och utan anständighet. Deras enda syfte är vinst.” – sagt av Napoleon Bonaparte 1815.

   Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

   NU ÄNTLIGEN ! ! !

   Publicerat den 2 april 2015 i Veckans Affärer:

   ”En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet.”

   – slut citat härifrån http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

   Blir Sverige land nummer två ? ! ? – vid sidan av BRICS-länderna http://sv.wikipedia.org/wiki/BRICS

   Om hur Sverige kan göra åt hållet samma sak som Island här https://josefboberg.wordpress.com/2015/02/17/luft-att-andas-och-pengar-att-bruka-finns-det-i-overflod-av/

 • Så vad har då Strålningsinstitutet fått sina gränsvärden ifrån? De har ansett sedan länge att strålningen från basstationer, WiFi och mobiltelefoner är totalt ofarligt för människan.

  Det är snarare överanvändningen av sociala medier som skapar ohälsa genom t.ex. känslolöshet och social isolering.

 • Intressant att Martin Blank, som bygger hela sin karriär på att EM-strålningen är farlig, står som talesperson. Faktum är detta:

  1. EM-strålningen av Wifi och mobiltelefoner är icke-joniserande. Efter 10-25 års användande så bör vi dessutom ha sett klara ökningar av hjärntumörer om fallet är att strålningen är farlig. Dock så ligger hjärntumörer stadigt med en liten minskning. Lokalt kan man inte titta eftersom det kan förvränga statistiken.
  2. WHO har förklarat mobiltelefoner som en möjlig carcinogen enbart p.g.a. en starkt bristfällig forskning. Det var en svensk studie som gjordes genom att fråga personer med/utan hjärntumörer hur mycket de använde telefonen. Givetvis kommer personerna som har fått tumörer komma ihåg alla gånger de ringde i telefonen och det exakt motsatta för dem utan hjärntumör. Denna studie är också starkt ifrågasatt men WHO valde att lägga till den. Man ska dock veta att på samma lista så ligger socker.

  Summa summarum? Rent skitsnack från personer som gärna vill att det ska vara farligt.

 • Allt som skapar välstånd och livskvalitet är naturligtvis livsfarligt. Alla dör så småningom. Fattigdom är mycket hälsosammare och ökar livslängden, det vet ju alla.

  • Ett par omogna slynglar i en stulen BMW med turbo bevisar lätt att utvecklingen är farlig i händerna på aningslösa. Fåfängans marknad är lönsam. Statuspyramiderna står höga av missbruk.

   Ringhals, de två jättelika kvarnstenar Svenska Folket begåvats med, får dårskapa som monument över att man riskerar vad som helst för vinsternas välsignelser. Forsmarks självdestruktiva säkerhetssystem och nödgeneratorer får spegla vår inbillning om att säkerhetskultur är en grav illusion och tydligen dödlig om vi förlitar oss på den. Detta miserabla bevis på att man inte kunna föreställa sig en katastrof, ett scenario nog för att ställa allt på kant visar på brister, besparingar och intjänande slantar på nonchalans. Folkets farhågor har förlöjligats och dragits i smutsen medan kärnkraftsmotståndare av säkerhetspolisen betraktats som samhällsfarliga. Givetvis kan polismyndighetens knektar dunka på upphittade element efter förstånd.

   Hur var inte debatten om våra gamla tv-apparater med sina katodstrålerör? Även då ansågs farorna med strålning som överdrivna och närmast sjuka. Sedan föddes bull-tv. Ett bra namn på en ofarlig tingest sprittande elektroner som inget annat gjorde än överhettade allt som kom i dess närhet. Gravida skulle undvika att vistas i närheten. Det kokta fläsket kunde ju bli stekt. Maten var det ingen som tänkte på nu heller.

   Själv kan jag ju konstatera att mobilens uppvärmning vid örat inte ska ignoreras. Det går att undvika långa samtal. Det finns handsfree eller högtalarfunktion. Om nu stämningarnas eget hemland Uz går i bräschen för att telefoner inte kan säljas utan varningar för strålning ligger korten trots allt på bordet.

   Det är ju pinsamt att åka Drabant för den som måste kompensera för något. De behöver å andra sidan inte låsa sina bilar. De rostar inte och kan svårligen orsaka förödelse…

   Avundsjuka och mindervärdeskomplex får väl likställas med sådan.

   Fartblindhet är utvecklingen bästa och mest hotande tillgång.

 • Men oj vilken nyhet! NOT!! Det här har man ju kunnat räkna ut med arslet för länge sen. Inte bara mobiler och teknik som förstör människan, även våra livsmedel är skadliga för oss idag, luften är förorenad, ozonskiktet skadat, regnskogarna håller på att försvinna, jordens grundtemperatur som har ökat med nästan 2 grader och håller på att ta död på stora delar utav vårat ekosystem. Allt för att vi människor har gjort fel val helt enkelt.

 • Bo skrev: “..Ta en promenad på stan och se hur människor med mobiler i ansiktet beter sig.”

  Jag ser dagligen unga föräldrar som hämtar sina barn på dagis och skola och har börjat undra hur barn idag uppfattar sina föräldrar och vad deras relation kommer att utvecklas till längre fram. Föräldern pratar oavbrutet i sin mobil medan barnet travar på som en liten zombie (liksom barnet i vagnen som dessutom sitter med ryggen mot föräldern!). Det ser likadant ut i butiker, på cafeér, på stranden osv…

  Jag minns en annan tid – en tid då man pratade med sitt barn då man var ute och gick, eller var i bokhandeln och andra butiker, på cafe´ eller på stranden osv. Jag kan inte låta bli att undra hur barn lär sig att kommunicera idag, hur de lär sig nya ord och hur de upplever sin omvärld? Jag tycker synd om de vuxna som aldrig får uppleva sitt barns nyfikenhet – att t ex titta på och undersöka småsaker i naturen osv – sådant som barn ser men som vi vuxna missar.

  Teknik i all ära – men om vi blir mer känslokalla och avskärmade från vår närmaste omvärld, hur ska det då gå för dagens barn när de själva växer upp och bildar familjer? Vad slags samhälle bygger dagens unga för sig själva och för sina barn och barnbarn??

 • Kommentar till Bo Sundström: Dessa forskare har tillsammans publicerat över 2000 granskade vetenskapliga studier inom detta område. Deras ståndpunkt torde baseras på resultaten av den totala forskningen som innefattar enormt mycket mer än bara cancer.
  Senaste cancerstudien kom i Mars och är en repetitiv studie som gav samma nedslående resultat som tidigare(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25749340)

  “We could confirm and extend the originally reported findings. Numbers of tumors of the lungs and livers in exposed animals were significantly higher than in sham-exposed controls. In addition, lymphomas were also found to be significantly elevated by exposure. A clear dose-response effect is absent. We hypothesize that these tumor-promoting effects may be caused by metabolic changes due to exposure. Since many of the tumor-promoting effects in our study were seen at low to moderate exposure levels (0.04 and 0.4 W/kg SAR), thus well below exposure limits for the users of mobile phones, further studies are warranted to investigate the underlying mechanisms. Our findings may help to understand the repeatedly reported increased incidences of brain tumors in heavy users of mobile phones. ”

  Cancer är bara en av de sjukdomar och hälsoeffekter du kan drabbas av. Om man nu inte vill tro på en tänkbar koppling till cancer titta då istället på påverkan på hjärta, spermier och DNA. Den typen av studier är betydligt lättare att göra eftersom du ser ett omedelbart resultat. Vad säger utvärderingen om dessa?

  Nästa fråga är vilka som har gjort “utvärderingen” och vilka kopplingar de har till industrin?

 • Jag har pratat med bla en läkarsekreterare på KI om säger att det är kirurgerna som ska föra in hjärncanceroperationerna till statistiken, men att de inte gör det pga tidsbrist. Det finns tydligen ingen kontroll och inga konsekvenser om de slarvar. Det betyder att hjärncancern underrapporteras och de låga siffrorna i Sthlm drar ned hela landets statistik.

 • Ja, vi lever längre men vi är sjukare. Cancerfallen ökar, allergier, autoimmuna sjukdomar, “kroniska” sjukdomar, autism, moderna sjukdomar m.m. Tänk vad länge, levande och friska vi skulle kunna vara med säker teknik, som visst har hjälpt till! bra giftfri mat, bra och näringsrik mat, m.m. m.m.

 • 5.5 Evaluation
  There is limited evidence
  in humans for the carcinogenicity of extremely lowfrequency magnetic fields in relation to childhood leukaemia.
  There is inadequate evidence
  in humans for the carcinogenicity of extremely low-
  frequency magnetic fields in relation to all other cancers.
  There is inadequate evidence
  in humans for the carcinogenicity of static electricor magnetic fields and extremely low-frequency electric fields.
  There is inadequate evidence
  in experimental animals for the carcinogenicity of
  extremely low-frequency magnetic fields.
  No data relevant to the carcinogenicity of static electric or magnetic fields and
  extremely low-frequency electric fields in experimental animals were available.
  Overall evaluation
  Extremely low-frequency magnetic fields are
  possibly carcinogenic to humans
  (Group 2B)
  .
  Static electric and magnetic fields and extremely low-frequency electric fields are
  not classifiable as to their carcinogenicity to humans

  Så här ser utvärderingen av artikeln som dessa 190 forskare baserar sina underskrifter på. (Åtminstone en hel del av dem). Vad betyder “inadequate evidence” egentligen? Inget samband är en bra översättning. Författarna har lurat WHO lite grann genom att använda ordet “evidence” / bevis, som har en positiv laddning.
  Med andra ord; Inget i artikeln påvisar något som helst samband mellan användning av mobiltelefoner och cancer.

  Men det är inte utan att man ibland önskar att det vore så. Ta en promenad på stan och se hur människor med mobiler i ansiktet beter sig.
  Tycker Bo

 • Några allmänna synpunkter gällande cancer och koppling till EMF. NMT tekniken var analog och inte digital så ni kan inte räkna in den. Det var först i slutet av 90-talet som mobiler med pulsade radiosignaler började användas och ofta med mycket korta samtal. Hjärntumörer har ökat kraftigt i tex Danmark och USA m fl länder medan Sveriges centrala cancerregister inte visat någon ökning MEN en ny studie där man istället tittat på 2 andra relaterade register visar att det skett en underrapportering till centrala cancerregistret de sista åren. Slutsatsen i den studien är att det har ökat även i Sverige.

  Barn och foster har avsevärt mycket sämre försvar mot “attacker” mot DNA än vuxna, det är därför som barn är mycket mer utsatta. De absorberar också 60% mer strålning än en vuxen p.g.a. att huvudet är mindre och skallbenet tunnare. Strålningen tränger mycket djupare in i huvudet.

  Istället för att bara tala om cancer, MS, ALS, demens och autoimmuna sjukdomar borde vi tala mer om kopplingarna till vårt nervsystem. Socialutskottet har “krismöten” om hur de skall hantera det faktum att ohälsotalen för psykisk ohälsa ökat med 48% på 3 år. Mikrovågssjuka har identisk symptombild med utbrändhet. Det är sannolikt att vi har ett stort mörkertal i den gruppen. Sömnstörningar, oro, ångest, nedstämdhet, trötthet, minnesproblem, koncentrationssvårigheter och huvudvärk är gemensamma symptom. Det är ganska enkel forskning att visa att tex melatoninhalten och serotoninhalten påverkas av strålning. Sannolikheten är stor att alltfler människor aldrig mer kommer komma tillbaka till arbetet om det i själva verket är strålning som orsakar ohälsan.

  Kan också avslöja att Miljöpartiet är värre än alla andra partier i Riksdagen vad det gäller hantering av denna fråga. De har uttryckligen förbjudit sina ledamöter att kontakta forskare och fördjupa sig i frågan. Då blir det repressalier.

  Titta gärna på http://www.bioinitiative.org för forskningssammanfattningar

 • Per Larsen; Fantastiskt bra skrivet och argumenterat. En bra nyansering av frågan. Men även om vetenskaplig forskning ännu inte entydigt bevisar skadligheten med strålningen omkring oss kan man även som teknikvän fundera över radiostrålningens påverkan på oss.

  Jag har personligen svårt för argumenten om påverkan på kommunikation mellan hjärnhalvor som leder till det ena och det andra. Referenserna i många av inläggen till olika undersökningar förefaller sakna kopplingar till övriga riskfaktorer som kosthållning, demografisk spridning (åldrande befolkning = ökad förekomst av cancer), mm.

  Men även om vår livsstil ger oss olika sjukdomstillstånd och hemska sjukdomar, ibland i förtid, så är faktum att den genomsnittliga livslängden i vår del av världen ökar. Och min åsikt är att det är tack vare – inte på grund av – det moderna samhälle vi lever i. Med sina för- och nackdelar.

 • Tacksam att att mobiltåget hann gå i ett otal generationer innan jag löste biljett. Nej, ofarligt är det minsta det är. Att välja frekvenser efter förmågan att passera byggnader, materia inklusive människokroppen är att tro på tekniken mer än mänskligheten.. Vi har vagnen att dra loket..

  Vilks kommer väl aldrig erkänna det, men rondellhunden med explosiv turban minner mer om VoF. Att utlösas överallt där hälsotecknen och hoppet ser gynnsamt ut. En husbondens tröst. Våra gravt inhemska förmågor. Ett skall i Tiden och ett evigt skällande på allt som ser hälsosamt ut. Aldrig har en rad huggtänder, spetsiga öron och stirrande blick, sett så talande och paranta ut. Här föddes Jycklaren till att förlöjliga och förminska allt som såg ut som ett hälsosamt leende, ett groende hopp. Jag riskerar inte bli förlåten, men antikristlig är dess framtoning.

  Du skall inte tvivla på utvecklingen, dess offer, förintelse eller död. Även mobilkrigets korstågsliknande atmosfär för vårt eget bästa, är hugget i sten, males med sten och krossas med densamma av en skolad (skållad?) vetenskap. Determinerad(?), dömd till kvarsittning innanför tjocka murar och läckande tak.

 • Hej!

  Det talas ju om helande Hz också. Tex binär musik som reparerar skadat DNA med rätt frekvens (528 Hz). Kan vi inte köra trådlöst på en frekvens som är välgörande? Är det nån som har koll?

  Med vänlig hälsning,
  K

 • Per Larsen, upplever precis tvärt om. De släktingar till de jag känt som dött i hjärntumör skulle aldrig få för sig att koppla den sjukes tumör till mobilstrålning. De sjuka fick däremot mer strålning på sjukhuset, fortsatte att prata i mobiler, blev personlighetsförändrade och dog till slut. Detta bevisar inget, men att alla är så hjärntvättade till att tro att den som drabbades bara drabbades av slumpen och att mobilstrålning inte hade något med saken att göra. För det har ju både läkarna och Strålskyddsinstitutet sagt. Man ska akta sig noga från att lägga om kostvanor, byta arbete och lägga mobilen åt sidan.

 • Snart är ALLTING farligt här i världen för våra celler,tråkig framtidsutsikt! Tyvärr är jag själv inne i mobil-wi-fi karusellen,är 78 år och är beroende.

 • Jag märker en stor skillnad när det gäller barns (och vuxnas) läsförståelse, när det gäller att sätta sig in i och begripa större sammanhang, att gå på djupet i denna värld som började snuttifieras långt innan mobiltelefonernas intåg. Jag ser risker både när det gäller strålningen och användningen bortsett från strålningen. Men så skickliga marknadsförarna varit att göra oss beroende av dessa leksaker. Om det som jpnorlin skriver stämmer har vi ju avskärmat oss från just det som gör oss till människor.

 • Vi varnade det här redan för 20 år sedan men ingen ville lyssna strålningen kallas HF strålning med andra ord Hög freqent strålning dessto högre upp i frekvens dessto farligare blir det .Allt över 300 mhz i frekvens skalan är livshotande men ingen lyssna då . nu får dom stå där med fem fingrar i röven å skägget i brevlådan och vi tänker inte tala om hur man skyddar sig i mot det….

 • En enkel metod att prova som inte tar många sekunder, http://www.deswitch.com. Tydligen kan det vara så att de snabbt pulsade frekvenserna (elektrochockerna) gör att hjärnhalvornas kommunikation störs eller bryts helt. Och då tar den (starkare) logisk/rationella vänstra hjärnhalvan över kontrollen helt. Vilket kan leda till extremrationellt tänkande helt utan naturlig kreativitet och emotioner dvs. den högra hjärnhalvan blir bortkopplad. Mobilstrålningen manipulerar människan till att leva enbart med de fem sinnena. Vi “skärs” av från nuet…

 • Rob Lee, Nikola Labs, har uppfunnit ett mobilskal som laddar upp och förlänger batteritiden med ca 30% då skalet utnyttjar lite av de 97 procent av den energi som går åt till att skicka data och ljud via radiovågor som annars försvinner ut i etern.
  http://siliconangle.com/blog/2015/05/05/nikola-labs-iphone-case-creates-energy-out-of-thin-air-for-30-longer-battery-life/

  När jag läste ovanstående artikel fick jag mina misstankar bekräftade, att tekniken inte dödar oss i förtid i endast cancer utan att alla basstationer och mobilenheter skapar en global mikrovågsugn som signifikant påskyndar den globala uppvärmningen.

  Är det fler än jag som funderat över detta fenomen?

 • Svar angående hjärntumörstatistik:
  Hjärntumörer ökar i vissa länder (i Danmark och andra länder).
  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2014/06/hjarntumorer-okar-i-danmark-55-fler-pa-tio-ar/

  http://www.saferemr.com/2015/05/brain-tumor-rates-are-rising-in-us-role.html

  Viktigt i sammanhanget är att granska statistikens tillförlitlighet. Svenskt cancerregister över hjärntumörer har dokumenterade brister. http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2014/10/kraftig-okning-av-patienter-som-vardas-for-hjarntumor-av-okand-natur/

  http://www.mdpi.com/1660-4601/12/4/3793/htm

  Studie påvisar att en miljöfaktor som kopplats till ökad förekomst av hjärntumörer är introduktion av mobiltelefoner. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23343858

  Vi får inte glömma verkligheten bakom statistiken. Det handlar om människor och en fruktansvärd sjukdom som sjukvården står handfallen för då det gäller gliom grad 3-4.. Strålskyddsstiftelsen hör nästan varje dag om nya fall av hjärntumörer bland människor som använt mobilen mycket eller som exponerats i arbetslivet.

  Ethan 10 år från Nya Zeeland dog i hjärntumör efter att ha sovit med en wifi-uppkopplad Ipod under huvudkudden http://www.stuff.co.nz/dominion-post/news/kapiti/9533808/Parents-of-boy-with-tumour-want-wi-fi-out-of-school

  Jimmy Gonzales advokat 44 år dog nyligen. Här berättar han om hur han fick hjärntumör vid den sida han använde mobilen, tumör i bröstet där han förvarade mobilen, och i handen som höll mobilen. https://www.youtube.com/watch?v=DIlOVJd0lA8

 • Svar till “Ge er”.

  Varför ska vi ge oss? Ska vi inte rapportera om att 190 forskare varnar för en hälsorisk? Du tycker alltså att vi ska mörka det, eller?

  Och varför tror du att det handlar om “6000 rädda och nervösa mammor”.

  Nu är det över 8000 delningar.

 • BRA JOBBAT TORBJÖRN SASSERSSON

  “ti 2015-05-12 11:26
  Detta är ett extra nyhetsbrev som du får med anledning av att 190 forskare igår gemensamt gick ut med en vädjan till FN och WHO om att beakta riskerna med trådlös teknik dvs mobiltelefoner, surfplattor, WiFi och mobilmaster.
  Läs mer: 190 forskare varnar världen för mobiler och surfplattor – Tekniken dödar oss i förtid
  Idag har NewsVoice kontaktat 300 journalister och samtliga riksdagsledamöter med frågor om medierna ska skriva om det och om regeringen bör tillsätta en utredning.
  Vi får se vad de svarar.
  / Torbjörn Sassersson, redaktör”

  mvh

  Ulf Bittner
  voulf56@gmail.com

 • De har monterat ner kopparledningstelefonen här. Vi här via bredbandstelefoni. Som inte fungerar när det behövs. Vid strömavbrott t.ex. Men visst kan man göra mycket. Och precis som Anita skriver, det är inte bara människor som far illa.

 • https://www.youtube.com/watch?v=wU5XkhUGzBs

  Mycket intressant video i sammanhanget, och dom studier som gjorts på ämnet är väldigt svåra att bevisa något med.

  Det man borde sätt är precis som videon visar, att hjärntumörer inte har ökat sen mobiltelefonin blivit en stor grej.
  Om det var så att det hade en påverkan så borde mängden hjärntumörer ökat avsevärt.

 • Gör som mig, gör er av med mobilen. Har varit utan i närmare 10 än 5 år och skulle inte för något skaffa mig en igen. Har enbart hemtele med kabel.

 • Att vi människor inte mår bra av allt detta kan man ju av ren instinkt både känna och förstå.
  Men planeten då som gör att vi kan leva här, hur mår den, som ska stå ut med allt?
  Varför tänker så många människor bara på sig själva i den moderna och tekniska världen?
  Man kan ju inte direkt säga “förlåten dem för de vet icke vad de göro”, det är ren ignorans idag.
  Först så går det upp och sen så går det ner, sen går det lite upp, sen går det mycket ner……. ?
  Hmmm!
  Många tankar som inte hinner med ord.
  Slut för nu
  Anita

 • Kanske långsökt, men ibland börjar man undra. Så mycket gifter man häller i mat och skönhets och rengöringsprodukter, samt alla andra giftiga material vi omringas med, som penetrerar våra kroppar via hud, mun och lungor och strålningsvärden som fler och fler oberoende forskare varna för… som våra uppköpta myndigheter totalt blundar för, är detta ett sätt att rensa bort den dumma delen av folkmassan? För de smarta, eller de som har någon slags självbevarelsedrift och kan lägga ihop ett och annat och som läser på och studerar, hittar sätt att undvika farorna och hela sina kroppar och själar ändå för sig själva och sina barn. Säger detta medvetet provocerande för att försöka väcka dem som fortfarande stoppar huvudet i sanden för jag undrar hur förbenat “gullible” man får vara.

 • Nedan ställs fyra frågor till Marknaden:

  1. Vilken kvalitet och säkerhet i nutid och rum, har producerade svenska ord/begrepp i rubriken: ”190 forskare går idag ut och varnar världen för mobiler och surfplattor – Tekniken dödar oss i förtid?”?
  2. Har 190 forskare i nutid, nära framtid och rum, som laglöst kollektiv av 190 samverkande enskilda forskare, STRIKT produktansvar och RISK för säkerhetsbrist i producerat resultat?
  3. Är ”världen” ett rättssubjekt med rättighet till skattefritt skadestånd av mobiler och surfplattor med säkerhetsbrist, lokalt i EN delstat i USA eller lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska FRIA marknaden i EES och Europeiska unionen?
  4. Är ”tekniken” ett rättssubjekt, som ”dödar” det laglösa kollektiva pronomenet ”oss” i förtid?

  Om strålning från EN mobil eller surfplatta, strålar hälsofarlig elektricitet på Marknaden, har varje enskild offentligt registrerad näringsvÄrksamhet (rättssubjekt) i nutid, nära framtid (10år) och rum, STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist, mot varje enskild konsument som under förbrukad tid i livet utvecklat enskild ägd kunskap, att i nutid och mentala rum förstå när, var och varför, EU-rättens företräde SKYDDAR enskild ägd hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska FRIA marknaden i EES och Europeiska unionen.

 • Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida hälsomässigt – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det.

  Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

 • Om alla andra politiker och mainstream media tiger kommer väl åtminstone MILJÖPARTIET att höja rösten?

  Nähä, inte det. Tyvärr sviker MP i fråga efter fråga. MP sitter i regeringen och de har makten att stoppa lagar och förslag som går på tvärs mot deras centrala värderingar. De måste naturligtvis kompromissa med S men MPs centrala frågor är ganska perifera för S-ministrarna.

  Exempel: MP tillät regeringen att godkänna GMO-grödor, de accepterade höjd skatt på solceller, de stoppade inte den vansinniga momsen på välgörenhetshandeln (som minskar resursförbrukningen i samhället när begagnde produkter återanvänds), de har helt accepterat massövervakningen och datalagringen.

  Miljöpartiets svek saknar gränser. Min besvikelse är enorm.

 • det finns två utvägar – går ner under 100MHz bärvåg, men då sjunker kapaciteten, Gå upp över 10GHz så att bärvågen inte når in i kroppen – men det kräver helt ny utrustning, grundforskning mm.
  Slutsatsen blir – lägg ner rubbet. Eller betala skadestånd, mer än vad som finns på världens samlade banker.
  Givetvis kan vi återgå till trådnätet, som redan i stort är avvecklat…

 • 375000 människor ska ju dö varje dag enligt
  NWO goda agenda. Mindcontroll Kommer från Tv, radio och momobilen. OK

 • Detta är ju en bra signal till både Telia och Staten att inte avveckla det fasta telenätet och försöka ersätta det med mobila nät.
  Staten borde även gå in och bygga ut fibernäten, då marknaden blir för dyr för landsbygdsbefolkningen.

 • Lustigt det där med bortförklaringen att nyheten måste ha en lokal prägel. Är inte mobilmasterna i bygden, på hustaken och mobiltelefonerna i fickorna och läsplattorna på dagis “lokala vinklar”?

 • Nu har jag använt den svenska apellen till ett utskick till olika redaktioner på vår lokala tidning… med egna reflektioner o hänvisning till Albert Viksten, Anderz Harning, Hilding Mickelsson… en sån apell är i alla fall bra för oss som behöver bra argument för att nå tidningarna. Jättebra. Tack för den svenska översättningen. Jag minns redaktörens uppmaning på ett möte där jag träffade henne, att en lokal tidning inte kan skriva om ett ämne om det inte finns en lokal vinkel. Det har jag använt som utgångspunkt i mitt tilltal till journalisterna. Deras uppgift är väl att hitta lokala vinklar! Jag jämför med älgen, som man nu varnar för, det är ju vår. Ska man inte på samma sätt varna för strålningen? Osv. Tidningar kan ha lätt för att förbise om de inte serveras en lokal vinkel – eller påminns om att det är deras uppgift att hitta den lokala vinkeln. Om fler kontaktar sina lokaltidningar med uppfordrande mail, kanske de måste göra nåt åt saken. Hoppas man.

 • En annan reaktion som vi får av Wi-Fi strålning 24/7 är helt enkelt att höger o vänster hjärnhalvor inte fungera bra tillsammans. Detta blockerar och hämmar medvetandet att fungera kreativt och vi blir lämnade i ett tillstånd av stagnation och uppgivenhet.

 • * Rejäl ökning av stroke bland yngre sedan 90-talet. 18% bland män ålder 35-44, 16% bland kvinnor i samma åldersspann.
  * Ökning av hjärntumörer.
  * Psykisk ohälsa ökar drastiskt för varje år som går.
  * Extrem ökning av apati/känslolöshet bland medborgare, (som kan bero på att 12% av Sveriges medborgare intar SSRI preparat pga. Psykisk ohälsa=Kedjereaktion).

  Enkla tips. Skapa frizon i sovrummet. Ha inte mobiltelefon/Wifi/Router och etc. nära sängen. Ha inte heller strömuttag när sängen och absolut inte mot huvudet. Gå helt offline en helgdag i veckan så kroppen och sinnet får “vila upp sig”.

  Avancerat tips. Gör om sovrummet till en Faradays bur. Finns speciella tapeter och färg att köpa idag. Går lika bra att använda vanligt köksfolie. Man bör mäta upp efteråt så man inte “stänger” in strålning i buren, vilket då får motsatt effekt.

  Det är först när man väl gjort förändringar som minimerar strålningen som man märker hur den har påverkat en oavsett om man är extremt känslig eller inte. Men är det värt att chansa, att inte prova?

  Källa: Bara att söka på nätet och bilda sig en egen uppfattning.

 • Svar: The International EMF Scientist Appeal was initially signed by 190 scientists from 39 nations. These scientists have collectively published over 2,000 peer-reviewed papers on the biological or health effects of non-ionizing radiation.

  Det är 190 forskare. Inte 160. Källa

  Business Wire: “International Scientists Appeal to U.N. to Protect Humans and Wildlife from Electromagnetic Fields and Wireless Technology – WHO’s conflicting stance on risk needs strengthening, says 190 scientists”

  Powerwatch.org.uk: International EMF Scientists Appeal to U.N. to Protect Humans and Wildlife from Electromagnetic Fields and Wireless Technology

  AFP: International Scientists Appeal to U.N. to Protect Humans and Wildlife from Electromagnetic Fields and Wireless Technology

 • Siffran 190 kommer från Strålskyddsstiftelsen (SSS). Det kan ha tillkommit fler sedan de gjorde videon, Jag söker nu Mona Nilsson på SSS och återkommer med besked.

 • Hmmm en liten rättelse – han säger på videon 160 kolleger till honom. Vore bra att detta stämde med siffran 190 – som de själva skriver på sin hemsida… 30 mer eller mindre… men i alla fall, alltid bra vara helt korrekt.

 • Jag kunde öppna artikeln utan problem.

  En länk till (plus länk till petition) via en väninna (UK) som lider av ES:

  “Why this is important — Stop downplaying the health effects and cancer risks from RF EMF radiation! Please move Radio Frequency (RF) electromagnetic fields (EMFs) from Class 2b “Possible Human Carcinogen” to Class 1, “Carcinogenic to Humans” now! There is enough cancer, illness and death around the world due to these emissions in addition to an overwhelming body of science showing cancer amongst other very serious health effects, all from this ubiquitously propagated but deadly RF radiation to warrant this increase in classification! Stop playing with the planet’s health and life!! Move this radiation to Class 1 now!

  “Due to the relationship with survival the classification of IARC is strengthened and RF-EMF should be regarded as human carcinogen requiring urgent revision of current exposure guidelines.” Dr. Lennart Hardell, Swedish Oncologist, MD PhD, Orebro University Hospital, Orebro, Sweden and
  http://www.mdpi.com/1660-4601/11/10/10790/htm ..”

  PETITION ATT SKRIVA PÅ..
  https://secure.avaaz.org/en/petition/IARC_WHO_Move_Radio_Frequency_Radiation_from_Class_2b_to_Class_1/?nHHJhfb

 • Det ska skada vårt RNA, och om det stämmer hindras vi väl att utvecklas som människor på det andliga planet.

 • Verkar lovärd, men utan att vara paranoisk blir jag spänt hur reaktionen kommer att vara. Hörde rykten att WHO och delar av FN är lika insyltat i industrin som alla andra. Så Reaktionen kommer att vara avgörande samt hur man sedan handlar och inte bara pratar.
  Trodde för övrigt först att sidan hade kapats då jag under en tid inte kunde öppna artikeln med hänvisningen att Servern inte hittades. Som tur gick det mot slutet ändå.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *