Brittiska sexringar har tentakler in i parlamentet och ut i världen – Hur ser det ut i Sverige?

publicerad 16 maj 2015
- av NewsVoice
Jimmy Savile in 2006 - Photo: Maximilian Schönherr

Sexring-England-2015NOTERAT. Brittiska medier har sedan avslöjandet att "filantropen" och celebriteten Jimmy Savile våldfört sig på 100-tals barn och kvinnor även publicerat artiklar om hur brittiska sexringar förgrenar sig upp i parlamentet. Några artiklar sticker ut ur mängden och NewsVoice tipsar om vidare läsning. En laddad fråga är hur dessa sexringar representeras i Sverige.

Svenska medier har inte skrivit om ämnet "sexringar" överhuvudtaget under en mycket lång period, vilket indikerar att sexnätverken finns även här. Vid en sökning på Google inställd på att finna svenska artiklar om "sexringar" publicerade i Sverige de senaste 10 åren hittas endast en artikel om en sexring i Texas.

Även om sökningen kan ha missat artiklar är det tydligt att svenska medier kan tänka sig att skriva om enstaka pedofiler, men inte om hur organiserad sexhandel med barn och unga kvinnor gestaltar sig på högre nivåer i samhällspyramiden. Ett exempel på den mentala tendensen är hur lång tid det tog för Sverige att acceptera att tiggeriet är organiserat i vårt land.

Text: NewsVoice

Urval av artiklar i utländsk press om sexringar med förgreningar in i det brittiska parlamentet och ut i världen: