DN: Så samarbetar Sveriges försvar med Nato

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 maj 2015
- NewsVoice redaktion

Regeringen har sagt nej till ett Nato-medlemskap, men samtidigt är Sverige så nära Nato det går att komma utan att vara medlem i den västliga försvarsalliansen, hävdar kritiker. Så här ser vårt samarbete ut, skriver Katarina Lagerwall på DN.

Inom loppet av några veckor genomförs två stora internationella militärövningar på svensk mark. I norra Sverige pågår Arctic Challenge Exercise (ACE) för fullt där flera Natoländer övar luftangrepp tillsammans med svenska Jas Gripen-plan över tre landsgränser.

Samtidigt hävdar många som är kritiska till Nato att Sveriges regeringar (såväl röda som blå) kör ett dubbelspel. Man närmar sig Nato utan att ha svenska folkets stöd, vilket slår mot Sveriges säkerhet och ökar risken att vi dras in i fler konflikter.

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Förmodligen är det Sveriges nära relation med USA som har medfört de omfattande utsläppen av chemtrails över landet. Om man vill ha storebrors beskydd så får man foga sig och göra som han säjer….

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *