DN: Så samarbetar Sveriges försvar med Nato

1

Regeringen har sagt nej till ett Nato-medlemskap, men samtidigt är Sverige så nära Nato det går att komma utan att vara medlem i den västliga försvarsalliansen, hävdar kritiker. Så här ser vårt samarbete ut, skriver Katarina Lagerwall på DN.

Inom loppet av några veckor genomförs två stora internationella militärövningar på svensk mark. I norra Sverige pågår Arctic Challenge Exercise (ACE) för fullt där flera Natoländer övar luftangrepp tillsammans med svenska Jas Gripen-plan över tre landsgränser.

Samtidigt hävdar många som är kritiska till Nato att Sveriges regeringar (såväl röda som blå) kör ett dubbelspel. Man närmar sig Nato utan att ha svenska folkets stöd, vilket slår mot Sveriges säkerhet och ökar risken att vi dras in i fler konflikter.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
27 maj 2015 kl 11:30

Förmodligen är det Sveriges nära relation med USA som har medfört de omfattande utsläppen av chemtrails över landet. Om man vill ha storebrors beskydd så får man foga sig och göra som han säjer….