DN: Så samarbetar Sveriges försvar med Nato

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 maj 2015
- NewsVoice redaktion

Regeringen har sagt nej till ett Nato-medlemskap, men samtidigt är Sverige så nära Nato det går att komma utan att vara medlem i den västliga försvarsalliansen, hävdar kritiker. Så här ser vårt samarbete ut, skriver Katarina Lagerwall på DN.

Inom loppet av några veckor genomförs två stora internationella militärövningar på svensk mark. I norra Sverige pågår Arctic Challenge Exercise (ACE) för fullt där flera Natoländer övar luftangrepp tillsammans med svenska Jas Gripen-plan över tre landsgränser.

Samtidigt hävdar många som är kritiska till Nato att Sveriges regeringar (såväl röda som blå) kör ett dubbelspel. Man närmar sig Nato utan att ha svenska folkets stöd, vilket slår mot Sveriges säkerhet och ökar risken att vi dras in i fler konflikter.

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq