Dr Erik Enby trollades bort på Wikipedia men finns på Vetapedia

publicerad 22 maj 2015
- av NewsVoice

Wikipedia-den-ofria-encyklopedinDr Erik Enby vars arbete och öde NewsVoice följer hade tidigare en sida på Wikipedia, men den trasades metodiskt sönder av "skeptiker" för att slutligen tas bort helt av dessa. Det finns tusentals sidor på Wikipedia som är kontrollerade av politiska, ideologiska och ekonomiska skäl. Enby tillhör en kategori av personer som har gjort förbjudna vetenskapliga fynd.

Siv Wernborg, som har arbetat i flera år på Enbys klinik skriver att det skapades sidor på flera språk för de internationella divisionerna av Wikipedia, men alla dessa sidor togs ned utom på den engelskspråkiga delen.

"Erik Enby på Wikipedia trasades sönder successivt av ett antal “voffare” så att sidan till slut inte liknade nånting."

De aktivister från VoF som utförde "avvecklingen" av Erik Enby på Wikipedia var bla Martin Rundqvist (mrund) tidigare ordförande i VoF:s riksstyrelse och David Eskilsson (Zpito/Spito) tidigare ordförande för VoF Göteborg. Det framgår av redigeringshistoriken under perioden då Enbys Wikipedia-sidor tillfälligt fanns.

Idag försökte Börje Peratt, som är journalist och ordförande i föreningen Humanism & Kunskap, att lägga upp sidan igen på Wikipedia.

Jag har idag försökt lägga upp en artikel om Erik Enby på Wikipedia. Jag hann inte ens skriva den färdig innan pseudonymen Yger [känd från wikipediaguerillan] raderade artikeln. Ursprunget till artikeln är engelska Wikipedia där man anser att Enby är relevant. Men i svenska Wikipedia som kontrolleras av VoF och Wikipediaguerillan fortgår jakten på de man vill trolla bort.

En informationssida om Erik Enby finns sedan en tid upplagd på Vetapedia.

Text: NewsVoice