Dr Erik Enby trollades bort på Wikipedia men finns på Vetapedia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 maj 2015
- NewsVoice redaktion

Wikipedia-den-ofria-encyklopedinDr Erik Enby vars arbete och öde NewsVoice följer hade tidigare en sida på Wikipedia, men den trasades metodiskt sönder av “skeptiker” för att slutligen tas bort helt av dessa. Det finns tusentals sidor på Wikipedia som är kontrollerade av politiska, ideologiska och ekonomiska skäl. Enby tillhör en kategori av personer som har gjort förbjudna vetenskapliga fynd.

Siv Wernborg, som har arbetat i flera år på Enbys klinik skriver att det skapades sidor på flera språk för de internationella divisionerna av Wikipedia, men alla dessa sidor togs ned utom på den engelskspråkiga delen.

“Erik Enby på Wikipedia trasades sönder successivt av ett antal “voffare” så att sidan till slut inte liknade nånting.”

De aktivister från VoF som utförde “avvecklingen” av Erik Enby på Wikipedia var bla Martin Rundqvist (mrund) tidigare ordförande i VoF:s riksstyrelse och David Eskilsson (Zpito/Spito) tidigare ordförande för VoF Göteborg. Det framgår av redigeringshistoriken under perioden då Enbys Wikipedia-sidor tillfälligt fanns.

Idag försökte Börje Peratt, som är journalist och ordförande i föreningen Humanism & Kunskap, att lägga upp sidan igen på Wikipedia.

Jag har idag försökt lägga upp en artikel om Erik Enby på Wikipedia. Jag hann inte ens skriva den färdig innan pseudonymen Yger [känd från wikipediaguerillan] raderade artikeln. Ursprunget till artikeln är engelska Wikipedia där man anser att Enby är relevant. Men i svenska Wikipedia som kontrolleras av VoF och Wikipediaguerillan fortgår jakten på de man vill trolla bort.

En informationssida om Erik Enby finns sedan en tid upplagd på Vetapedia.

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag har t.o.m. get ekonomiskt bidrag till Wikipedia. Det är slut med det nu. Synd att de har fallit offer för lobbyistkapitalet. 🙁 Undrar vad det kostade att få bort Dr Erik Enby. Det fria ordet har tydligen sitt pris.

  • Har också fallit för tiggarmentaliteten utanför porten. Fast egentligen skulle ju ta djuren vid hornen vara betydligt bätttre än låta dem löpa som i Pamplona:) Allt kan väl kapas och missbrukas. Amnesys bleka metamorfos lät ju sig omskrivas i denna sfär som Newsvoice utgör. De sedvanliga blaskorna lät sig nog nöja med att tiga. Se bara vad man kan göra med hederligt polisarbete om hågen finns….

   Om Rothchilds noga valda anonymitet och makt borde skrivas spaltmeter.

 • Vissa sidår går heller inte att redigera. Om Rothschild t.ex. eller vissa politiker etc, behöver inte vara kända för att ha en sida som är LÅST för redigering.

  Försökte addera mer relevant information på t.ex. David Icke´s sida, eftersom det mesta där fokuserade på hans mest kontroversiella research och knappt alls på den massiva och djupa research han gjort på bl.a. banker, hemliga mötesplattformar etc…

 • Det är en märklig upplevelse att se hur en massiv kampanj fungerar. Interaktiv Säkerhet fungerar som ständig moderator likadant. Man kan mörda inlägg genom att klicka negativt.. De försvinner trots att de inte innehåller något inkorrekt eller bryter mot regler utan för att de håller med fakta och en sanning som motkraft till en eventuell artikel som man mot allt förnuft försöker sänka i folkhavets medvetande.. Inte heller Aftonbladet tålde bloggarnas invändningar mot drakens försök att tysta och tämja folket. De la ner den..

  Här drabbas Peratt själv. Newsvoice är ingen pålitlig källa?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:B%C3%B6rje_Peratt#V.C3.A4rderande_omd.C3.B6men Vetenskapens präster o prelater slår sin bibel i huvudet allt som inte passar den rätta tron.. Har de dessutom kopplingar till kennelverksamhet står skällandet och morrandet i samklang med allt de villigt dresserats till.. Egentligen är det väl bara muren som skiljer oss från att vara dedeärrade.. Varför påminner så mångas beteende om att de skulle gått Lundsbergs hårda skola? Nollningarna fortsätter i alla oändlighet, som om universum inga gränser ha.

 • Det är totalt meningslöst att försöka lägga upp ngt på ‘den Ofria encyklopedin’ och lika meningslöst att besöka – har slutat att söka information där för länge sedan. Ju fler som INTE använder sig av ‘den Ofria encyklopedin’ desto bättre!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *