Nu faller psykiatrins teori om den ”kemiska obalansen”

publicerad 21 maj 2015
- Henrik G

deadly-medicineTeorin om ”den biokemiska obalansen” – att brister och överskott av signalsubstanser i hjärnan orsakar psykiska problem – är troligen psykiatrins största bluff. Det är denna pseudovetenskapliga teori som banat väg för massiv utskrivning av toxiska ämnen, i namn av medicin.

Ledande psykiatriker gör allt för att ta avstånd från de bevisligen falska påståendena, skriver KMR.

“Ingen har väl undgått påståendena om att personer som är nedstämda, lider av ”depression”, en brist på ämnet serotonin; att barn och vuxna som är okoncentrerade och överaktiva, lider av ”ADHD”, en brist på ämnet dopamin; att personer som har svåra problem med tänkande, känslor och beteende lider av ”schizofreni”, ett överskott på ämnet dopamin. Och att det nu finns effektiva behandlingar mot dessa brister och överskott – ”läkemedel” som rättar till ”den biokemiska obalansen”.”

Läs mer

Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, en av världens mest kända psykiatrikritiker.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, den biokemiska obalansen är den bluff som ligger bakom nerdrogningen av en stor de av beforlkningen med toxisk “psykofarmaka”.

  Cochraneinstitutets Peter Götzsche uttrycker det på ett klargörande sätt i boken Deadly Medicines and Organised Crime, där han skriver (i grovöversättning från engelska):

  ”I stället för att försöka förstå patienterna, så har psykiatrin utvecklats till en checklistsverksamhet, som man skulle kunna be en sekreterare eller patienterna själva att utföra. Diagnoser ställs ofta efter en kort konsultation på 10-15 minuter, efter vilken många patienter får höra att de behöver ta ett läkemedel resten av livet för att rätta till en ’kemisk obalans’ i hjärnan. Mycket ofta får de veta att det här är ungefär som att vara en patient med diabetes som behöver insulin. Om det här var sant, så skulle antalet personer som var handikappade på grund av psykisk sjukdom gått ner sedan vi förde in antipsykotiska och antidepressiva medel, men i stället har antalet personer med psykiatriska diagnoser och förtidspension skjutit i höjden.”

  Och så pillren: ”Berättelsen om den kemiska obalansen, som ofta förs fram om alla psykofarmaka, också bensodiazepiner, … är en stor lögn … Psykofarmaka rättar inte till en kemisk obalans, de orsakar en sådan, vilket är skälet till att det är så svårt att sluta med dessa preparat. Om de tas mer än några få veckor, så skapar dessa preparat den sjukdom de skulle bota.”

 • Opioida peptider, http://neurozym.com/?Mode=Meny&HovedMenyId=746&UnderMenyId1=749&ThisMenyId=749 , har en morfinliknande effekt på nervsystemet och kan, jämförbart med alkohol, socker och andra droger, bevisligen påverka den kemiska balansen så att den kommer i obalans … eller VAD skall vi kalla det för!? När vi avlägsnar gifterna så avlägsnar vi symptomen – men under tiden som gifterna går ur kroppen kan individen drabbas av så kallad baksmälla och/eller abstinensbesvär … biokemin påverkas hela tiden av vad vi äter och dricker – kosten är byggstenar till våra signalsubstanser och hormoner och enformig kost kan ge obalans i kroppens olika funktioner … exempelvis kan gifter som exempelvis påverka tallkortkörteln negativt, produktion av melatonin och serotonin kommer i obalans – så vad skall vi kalla denna obalans för?

  Obalansen, eller vad vi nu skall kalla det för, bör i första hand balanseras upp med hjälp av daglig och anpassad kost med kosttillskott samt genom daglig rörelseaktivitet. Medicin skall oftast bara användas i det akuta skedet – men i dag har vi vänt på steken och använder medicin som om det behövs genom hela livet! Så länge vi inte hjälper individen till en livsstilsförändring sker ingen positiv förändring – något som gynnar läkemedelsindustrin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *