Nu faller psykiatrins teori om den ”kemiska obalansen”

publicerad 21 maj 2015
- Henrik G

deadly-medicineTeorin om ”den biokemiska obalansen” – att brister och överskott av signalsubstanser i hjärnan orsakar psykiska problem – är troligen psykiatrins största bluff. Det är denna pseudovetenskapliga teori som banat väg för massiv utskrivning av toxiska ämnen, i namn av medicin.

Ledande psykiatriker gör allt för att ta avstånd från de bevisligen falska påståendena, skriver KMR.

“Ingen har väl undgått påståendena om att personer som är nedstämda, lider av ”depression”, en brist på ämnet serotonin; att barn och vuxna som är okoncentrerade och överaktiva, lider av ”ADHD”, en brist på ämnet dopamin; att personer som har svåra problem med tänkande, känslor och beteende lider av ”schizofreni”, ett överskott på ämnet dopamin. Och att det nu finns effektiva behandlingar mot dessa brister och överskott – ”läkemedel” som rättar till ”den biokemiska obalansen”.”

Läs mer

Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, en av världens mest kända psykiatrikritiker.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq