Revolutionerande internationell studie: Mikrober i blod och vävnad kan vara orsaken till inflammatoriska och kroniska sjukdomar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 maj 2015
- Torbjörn Sassersson
Foton på mikrober i blodet: Marnie Potgieter, Janette Bester, Douglas B. Kell and Etheresia Pretorius
Mikrober i blodet - Foto: Marnie Potgieter, Janette Bester, Douglas B. Kell and Etheresia Pretorius
Foton på mikrober i blodet: Marnie Potgieter, Janette Bester, Douglas B. Kell and Etheresia Pretorius

En ny studie visar att mikrober i passiv och aktiv form kan finnas i mänskligt blod. Forskarnas fynd av bakterier i blodetgår emot den allmänna uppfattningen inom läkevetenskapen att blod är sterilt. Forskarna misstänker nu att dessa mikrober kan vara orsaken till kroniska och inflammatoriska sjukdomar precis i linje med dr Erik Enbys slutsats som NewsVoice skrivit om tidigare.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:19, 21 maj 2015 | Foton på mikrober i blodet: Marnie Potgieter, Janette Bester, Douglas B. Kell and Etheresia Pretorius

De fyra forskarna kommer från universiteten i Pretoria i Sydafrika och Manchester i England samt från Manchester Institute of Biotechnology. Upptäckten rubricerades: “The dormant blood microbiome in chronic, inflammatory diseases” (PDF) vilken publicerades i FEMS Microbiology Reviews i maj 2015.

Forskarna betonar att förekomsten av främmande och sjukdomsalstrande mikroorganismer (patogener) kan leva och överleva i mänskligt blod och till och med inuti röda blodkroppar (erythrocytes). De påpekar att ett antal ultramikroskopiska studier has avslöjat ett ekosystem av mikrober i blodet (blood microbiome) i flera fall av kronisk sjukdom.

De menar att den primära källan till dessa organismer i blod och vävnad är mikrobiomet i tarmen och att dessa mikroberna hittat nya livsmiljöer i kroppen och därmed går över och blir sjukdomsalstrande. En annan källa är mikrober som lever i munhålan. Dessa bakterier i tarm och munhåla kan enligt forskarna ta sig in i blodströmmen och där leva vidare. Forskarna redovisar flera ultramikroskopiska foton av röda blodkroppar som angrips av både coccus- och bacillusformade bakterier.

ArcanumSkolan 2024
Blodkropp angrips av bakterier
Mikroskopfoto av deformerad blod rödkropp angripen av bakterier.

“A number of recent, sequence-based and ultramicroscopic studies have uncovered an authentic blood microbiome in a number of non-communicable diseases. The chief origin of these microbes is the gut microbiome (especially when it shifts composition to a pathogenic state, known as ‘dysbiosis’). Another source is microbes translocated from the oral cavity.”

Läckande tarm och infekterade rotfyllningar

Forskarna kallar omlokaliseringen av dessa bakterier till platser i kroppen där de inte hör hemma för atopobiosis. Denna migration av bakterier till blod och vävnad kan leda till inflammatoriska och kroniska sjukdomar, hävdar de fyra forskarna i sin sammanfattning.

Studien innehåller även spekulationer om hur mikroberna, som normalt enbart ska finnas i tarm och munhåla, tar sig igenom barriärer och ut i blodet och vävnad. Processen har att göra med det patologiska tillståndet kallat läckande tarm (leaky gut). Se illustration nedan från forskarnas rapport.

Det är intressant att forskarna även identifierat munhålan som källa till bakterier som vandrar in i kroppen eftersom det ger tandvårdsskadade i Sverige vind i seglen. De har länge hävdat att infekterade rotfyllningar är bakteriehärdar som ger kroniska sjukdomstillstånd.

Leaky gut - Läckande tarm - Image: Marnie Potgieter, Janette Bester, Douglas B. Kell and Etheresia Pretorius

Dr Erik Enby har forskat på mikrober i blodet i 30 år

Erik EnbyEn svensk forskare som sett detta mikrobiom i mänskligt blod är dr Erik Enby. Han har under 30 års tid studerat denna “växt” av mikrober i blodet och därför försökt att larma svensk sjukvård och medicinska forskare om sina upptäcker, men det har skett utan resultat. Enby berättar för NewsVoice hur läkare och forskare ideligen upprörts och slagit ifrån sig Enbys iakttagelser. De har ansetts vara alltför kontroversiella.

Vid ett tillfälle när Enby till slut lyckades få chefsläkaren på centrallab på Sahlgrenska sjukhuset att titta i hans avancerade mikroskop på dessa mikrober som livligt rörde sig runt bland blodkropparna blev kommentaren:

“Sluta med det där Erik, du förstör ditt liv..”, varpå läkaren lämnade rummet.

Enby säger till NewsVoice att läkaren på Sahlgrenska förstod att upptäckten kunde leda till repressalier. Upptäckten var “förbjuden”.

Upptäckten kan revolutionera möjligheterna att bota “obotliga” sjukdomar

Forskarna från Sydafrika och England bekräftar nu Enbys upptäckter och deras studieresultat kan revolutionera förståelsen för en lång rad av inflammatoriska och kroniska sjukdomars uppkomst och behandling. Dr Erik Enby ansåg dock att han inte hade tid att invänta en ointresserad läkarkår så han började behandla blodet med särskilda korallmineraler från den japanska ön Okinawa.

Enby hade inte bara upptäckt att blodet kan innehålla mikrober utan även att blodkropparna kan flockas och bilda stapelliknande kluster som gör att överföring av syre och koldioxid försämras. Dessutom tycktes flockningen vara ett förstadium till blodproppar. När korallmineraler tillförs oralt, och sedan hamnar i blodet, upplöses denna flockning och blodet blir normalt friflytande.

Tillförseln av mineraler innebär också att mikroorganismernas livsmiljö förändras och blir mindre gynnsam för deras tillväxt och existens genom att redoxpotentialen blir negativ dvs förbättrad och blodet blir mer basiskt. Följden blir att patienter ofta blir friska från sina inflammatoriska och kroniska sjukdomar. Enby har även lyckats bota flera patienter och nio av dessa har öppet valt att vittna till Enbys fördel.

Detta har kraftigt upprört den svenska myndigheten IVO som polisanmält Erik Enby för olaglig behandling av cancerpatienter. I december 2014 genomfördes en polisrazzia på Enbys klinik. Fyra poliser trängde sig in på hans kontor och beslagtog hans dator och kalender. Efter 2,5 månader fick han tillbaka sina saker. Enby hävdar att han aldrig försökt bota cancer, men att han framgångsrikt behandlat cancersjukas blodtillstånd. Enbys advokat hävdar att IVO inte har något att komma med och Enby har inte heller åtalats för något.

På grund av de kontroversiella fynden i dr Enbys forskning har han inte lyckats få sina resultat publicerade. NewsVoice är därför en av de ytterst få tidningar som publicerat hans forskningsresultat. Dessa resultat bekräftas alltså nu av forskare från två universitet och ett bioteknologiskt institut.

Erik Enby fick 2015 utmärkelsen: livslång gärning i humanismens tjänst av föreningen Humanism & Kunskap.

Läs mer om Erik Enby

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hade Enby bott och verkat i Tyskland eller Schweiz hade han säkert haft en egen statligt finansierad forskningsinstitution, eller avdelning på universitet. Sverige är groteskt på mer än ett sätt.

 • Hade Enby bott och verkat i Tyskland eller Schweiz hade han säkert haft en egen statligt finansierad forskningsinstitution, eller avdelning på universitet. Sverige är groteskt på mer än ett sätt.

 • Bra gjort att finna dessa resultat och stå på sig mot “experter” som tror de vet allt!!! Det krävs en stor människa till det! Respekt till dig!

 • Bra gjort att finna dessa resultat och stå på sig mot “experter” som tror de vet allt!!! Det krävs en stor människa till det! Respekt till dig!

 • Det är bara bevis på hur enormt ignorant och arrogant det svenska läkarsystemet är, och hur de involverade läkare med flera är okunniga, och ovilliga att lära sig något nytt. Vilket går ut över invånarna i Sverige…
  Känns som vi lever i en bakåtsträvande tid, där pengar och makt förblindar de flesta.
  Undrar vad framtidens historiker kommer att säga om denna idiotiska tid…
  Skulle vara underbart om helehetstänkandet också kunde få sin rättmätiga plats i dagens medicin…
  Hur fungerar allt i kroppen? Hur beror det ena på det andra och hur samarbetar de olika delarna i kroppen med varandra. Det är så otroligt att läkarna inte kan bättre, vet bättre än vad som visat sig hittills.
  Bara man får bort symptomen på sjukdomen…utan att bota orsaken till den. Vad händer? Sjukdomen blommar ut någon annanstans i kroppen och dessutom får man nya sjukdomar av biverkningarna av det kemiska hopkoket som kallas medicin, nu för tiden…
  Förstår att det säkert finns bra medicin, som räddar liv…men vet att den vanliga medicinen måste börja samarbeta med naturmedicinen och hälsoterapier och naturläkekonsten…
  Vi måste alla öppna ögonen för detta fakta, att vi håller på att förgiftas helt enkelt!
  Orsakerna är bland annat pengar och arrogans.
  För det kan väl inte vara så att det beror på enbart dumhet…eller?
  Det är generande i högsta grad, detta faktum att de få äkta läkare, som (med hjälp av sin vilja och intelligens) verkligen kan bota människors sjukdomar, stoppas och motarbetas?!?
  Har stött på mycket i den vägen i mina försök att själv bli frisk och hitta läkare som kan och vill hjälpa mig…
  Måste själv lära mig allt om min sjukdom och själv hitta alla vägar för att må bättre. För att jag har inte fått någon riktig hjälp från vården.
  Ja, jag skulle kunna skriva mycket mer om detta, men jag slutar här.

 • Det är bara bevis på hur enormt ignorant och arrogant det svenska läkarsystemet är, och hur de involverade läkare med flera är okunniga, och ovilliga att lära sig något nytt. Vilket går ut över invånarna i Sverige…
  Känns som vi lever i en bakåtsträvande tid, där pengar och makt förblindar de flesta.
  Undrar vad framtidens historiker kommer att säga om denna idiotiska tid…
  Skulle vara underbart om helehetstänkandet också kunde få sin rättmätiga plats i dagens medicin…
  Hur fungerar allt i kroppen? Hur beror det ena på det andra och hur samarbetar de olika delarna i kroppen med varandra. Det är så otroligt att läkarna inte kan bättre, vet bättre än vad som visat sig hittills.
  Bara man får bort symptomen på sjukdomen…utan att bota orsaken till den. Vad händer? Sjukdomen blommar ut någon annanstans i kroppen och dessutom får man nya sjukdomar av biverkningarna av det kemiska hopkoket som kallas medicin, nu för tiden…
  Förstår att det säkert finns bra medicin, som räddar liv…men vet att den vanliga medicinen måste börja samarbeta med naturmedicinen och hälsoterapier och naturläkekonsten…
  Vi måste alla öppna ögonen för detta fakta, att vi håller på att förgiftas helt enkelt!
  Orsakerna är bland annat pengar och arrogans.
  För det kan väl inte vara så att det beror på enbart dumhet…eller?
  Det är generande i högsta grad, detta faktum att de få äkta läkare, som (med hjälp av sin vilja och intelligens) verkligen kan bota människors sjukdomar, stoppas och motarbetas?!?
  Har stött på mycket i den vägen i mina försök att själv bli frisk och hitta läkare som kan och vill hjälpa mig…
  Måste själv lära mig allt om min sjukdom och själv hitta alla vägar för att må bättre. För att jag har inte fått någon riktig hjälp från vården.
  Ja, jag skulle kunna skriva mycket mer om detta, men jag slutar här.

 • Otroligt att båda vården och polisen gjorde sånt mot honom! Istället för att hedra hans jobb! Han borde få Nobel pris på medicin.
  Skit korrupta system från IVO och company.

 • Otroligt att båda vården och polisen gjorde sånt mot honom! Istället för att hedra hans jobb! Han borde få Nobel pris på medicin.
  Skit korrupta system från IVO och company.

 • Dessa goda krafter kan rädda våra liv och vår hälsa. Ska dessa få råda eller Pengarna som vill ha oss sjuka och ned dåliga liv.

 • Dessa goda krafter kan rädda våra liv och vår hälsa. Ska dessa få råda eller Pengarna som vill ha oss sjuka och ned dåliga liv.

 • bra Bo Sonnsjö,
  jag håller med dig till fullo. Det är en skandal hur forskaren Erik Enby behandlats av styvnackade och bakåtsträvande kollegor i årtionden. Genom sin forskning har Erik Enby trampat en mäktig motståndare på tårna…läkemedelsindustrin, som utan att blinka skövlar människoliv med Mamon som husgud.

 • bra Bo Sonnsjö,
  jag håller med dig till fullo. Det är en skandal hur forskaren Erik Enby behandlats av styvnackade och bakåtsträvande kollegor i årtionden. Genom sin forskning har Erik Enby trampat en mäktig motståndare på tårna…läkemedelsindustrin, som utan att blinka skövlar människoliv med Mamon som husgud.

 • Forskaren Erik Enby framförs här och nu som Nobelpriskandidat i Medicin för år 2016 !!!

  Är det inte dags att Erik Enby NU utses till kandidat för nästa års Nobelpris tillsammans med dem, vilka kom med de senaste uppgifterna om “främmande” växt i blodet, d v s verifierade vad Erik Enby redan för många år sedan vågade hävda!

  Samtidigt borde den svenska myndighet, som tog från specialisten Erik Enby hans legitimation – NU i efterhand fullständigt rehabiliterar honom, Offentligt ber om ursäkt – samt ser till att han får ett mycket stort skadestånd – med tanke på att han inte tillåtits fungera i sin roll som läkare – som han annars skulle ha kunnat göra!

  Att svenska myndigheter “aldrig begår några misstag” är ju väl känt numera! – I alla fall brukar de sällan erkänna egna begångna fel – förrän “offret” för deras handlanden sedan länge är döda och begravda …

  Det senare känner vi ju till en del om – fosterhemsbarn, på felaktiga grunder steriliserade medborgare mm … vilka nästan postumt har tillerkänts att “samhället” faktiskt begått grava fel mot dem …

  Domaren Ewerlöf har ju några gånger i sådan roll framträtt – som samhällets representant …

  Kanske skulle det kunna vara dags att han åter i närtid får framföra samhällets ursäkter – till den av Samhället på helt felaktiga grunder avlegitimerade specialisten Erik Enby!

  Så att denne NU – till sist blir helt och fullt upprättad?

 • Forskaren Erik Enby framförs här och nu som Nobelpriskandidat i Medicin för år 2016 !!!

  Är det inte dags att Erik Enby NU utses till kandidat för nästa års Nobelpris tillsammans med dem, vilka kom med de senaste uppgifterna om “främmande” växt i blodet, d v s verifierade vad Erik Enby redan för många år sedan vågade hävda!

  Samtidigt borde den svenska myndighet, som tog från specialisten Erik Enby hans legitimation – NU i efterhand fullständigt rehabiliterar honom, Offentligt ber om ursäkt – samt ser till att han får ett mycket stort skadestånd – med tanke på att han inte tillåtits fungera i sin roll som läkare – som han annars skulle ha kunnat göra!

  Att svenska myndigheter “aldrig begår några misstag” är ju väl känt numera! – I alla fall brukar de sällan erkänna egna begångna fel – förrän “offret” för deras handlanden sedan länge är döda och begravda …

  Det senare känner vi ju till en del om – fosterhemsbarn, på felaktiga grunder steriliserade medborgare mm … vilka nästan postumt har tillerkänts att “samhället” faktiskt begått grava fel mot dem …

  Domaren Ewerlöf har ju några gånger i sådan roll framträtt – som samhällets representant …

  Kanske skulle det kunna vara dags att han åter i närtid får framföra samhällets ursäkter – till den av Samhället på helt felaktiga grunder avlegitimerade specialisten Erik Enby!

  Så att denne NU – till sist blir helt och fullt upprättad?

 • “Allt kraft och allt skapande finns inom dig, både som individ och den lilla kollektiv som du lever i och är påverkad av. Det är bara du som kan skapa förändringen genom att söka dig inåt in i dig själv…” Men det står skrivet: Bedrägligare än allt annat är hjärtat. Det är så ont att vi inte kan förstå det. Ändå älskade Gud världen så mycket att Han utgav Sin ende Son, för att var och en som tror på Honom inte ska förgås utan ha evigt liv. Bibeln, Jeremia 17:6 samt Jesus ord i Johannes 3:16.
  Så vem är trovärdig?
  mvh
  /Lars

 • “Allt kraft och allt skapande finns inom dig, både som individ och den lilla kollektiv som du lever i och är påverkad av. Det är bara du som kan skapa förändringen genom att söka dig inåt in i dig själv…” Men det står skrivet: Bedrägligare än allt annat är hjärtat. Det är så ont att vi inte kan förstå det. Ändå älskade Gud världen så mycket att Han utgav Sin ende Son, för att var och en som tror på Honom inte ska förgås utan ha evigt liv. Bibeln, Jeremia 17:6 samt Jesus ord i Johannes 3:16.
  Så vem är trovärdig?
  mvh
  /Lars

 • “Det finns inga fiender, inga fientliga mikrober bara vår avsikt att uppleva, det som vi vill uppleva!” Jag råder dig som läser att dra dina egna slutsatser om trovärdigheten i dessa påståenden.
  mvh
  Lars

 • En kvantfysikers fäder Max Planck sa: “Jag betraktar materia som en funktion av medvetandet. Vi kan inte nå längre än till medvetandet. Allt vi talar om, allt som vi ser som existerande förutsätter medvetande…”

  Einstein sa: “beträffande materia har vi haft fullständigt fel. Det vi kallar materia är energi, vars vibration har sänkts så att den är synbar för sinnena. Det finns ingen materia.”

  Vidare kan man studera Amit Goswami, Sheldrake och Lidgren för att förstå att det är avsikt som skapar världen och sätter energin i rörelse. M.a.o. Det finns inga fiender, inga fientliga mikrober bara vår avsikt att uppleva, det som vi vill uppleva!

 • Med endobios menas att i cellen lever andra organismer som i normaltillståndet lever i symbios och där båda parter drar nytta av samarbetet.
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/96nr4/96-4art5.htm

  Bakterier, vänner eller fiender?

  Det är ett stort antal arter av bakterier, mikrober och olika sorters svamp som alla lever i en slags symbios med varandra. Om balansen rubbas bland dessa bakterier så kan det leda till infektioner och inflammation.

  https://fethalsa.wordpress.com/2015/02/10/bakterier-vanner-eller-fiender/

  Det står klart och tydligt i ovanstående ATT BAKTERIER LEVER I SYMBIOS MED VARANDRA! Då kan de inte vara våra fiender! Iaktta att påståendet högst upp kommer från en internationell konferens i Wien där doktor Enby var en av föreläsarna.

  Vad kan rubba balansen? Bara en sak kan rubba balansen och det är människans inre tillstånd som består av tankar = hjärna och känslor = hjärta. Därifrån återspeglas, den yttre miljö, matvanor o.s.v. Därför är det ofta så att när en människa tillfrisknar på ett alternativt sätt, men inte städar sitt inre kommer sjukdomen tillbaka, eller så uppträder ett nytt sjukdom i annat form. M.a.o. mikrober i våra kroppar väntar på våra kommandon som består antigen av harmoni, välbefinnande och kärlek = hälsa, eller av bitterhet, depressioner, hämndbegär = sjukdom. Detta fungerar på det så kallade omedvetna planet.

  I sammanhanget kan man läsa Lise Bourbeaus bok Kroppen talar till dig!

  Man kan lyssna även på följande föredrag för att förstå hur skapande och kosmos fungerar: Nassim Haramein Cognos 2010 – ENGLISH PART 1 OF 6

  Det finns inget mer att tillägga till detta ämne utom en tacksamhet till ALLA som rör om i de cementerande föreställningar som leder en människa på villospår.

  Allt kraft och allt skapande finns inom dig, både som individ och den lilla kollektiv som du lever i och är påverkad av. Det är bara du som kan skapa förändringen genom att söka dig inåt in i dig själv…

 • “Det finns inga fiender, inga fientliga mikrober bara vår avsikt att uppleva, det som vi vill uppleva!” Jag råder dig som läser att dra dina egna slutsatser om trovärdigheten i dessa påståenden.
  mvh
  Lars

 • En kvantfysikers fäder Max Planck sa: “Jag betraktar materia som en funktion av medvetandet. Vi kan inte nå längre än till medvetandet. Allt vi talar om, allt som vi ser som existerande förutsätter medvetande…”

  Einstein sa: “beträffande materia har vi haft fullständigt fel. Det vi kallar materia är energi, vars vibration har sänkts så att den är synbar för sinnena. Det finns ingen materia.”

  Vidare kan man studera Amit Goswami, Sheldrake och Lidgren för att förstå att det är avsikt som skapar världen och sätter energin i rörelse. M.a.o. Det finns inga fiender, inga fientliga mikrober bara vår avsikt att uppleva, det som vi vill uppleva!

 • Med endobios menas att i cellen lever andra organismer som i normaltillståndet lever i symbios och där båda parter drar nytta av samarbetet.
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/96nr4/96-4art5.htm

  Bakterier, vänner eller fiender?

  Det är ett stort antal arter av bakterier, mikrober och olika sorters svamp som alla lever i en slags symbios med varandra. Om balansen rubbas bland dessa bakterier så kan det leda till infektioner och inflammation.

  https://fethalsa.wordpress.com/2015/02/10/bakterier-vanner-eller-fiender/

  Det står klart och tydligt i ovanstående ATT BAKTERIER LEVER I SYMBIOS MED VARANDRA! Då kan de inte vara våra fiender! Iaktta att påståendet högst upp kommer från en internationell konferens i Wien där doktor Enby var en av föreläsarna.

  Vad kan rubba balansen? Bara en sak kan rubba balansen och det är människans inre tillstånd som består av tankar = hjärna och känslor = hjärta. Därifrån återspeglas, den yttre miljö, matvanor o.s.v. Därför är det ofta så att när en människa tillfrisknar på ett alternativt sätt, men inte städar sitt inre kommer sjukdomen tillbaka, eller så uppträder ett nytt sjukdom i annat form. M.a.o. mikrober i våra kroppar väntar på våra kommandon som består antigen av harmoni, välbefinnande och kärlek = hälsa, eller av bitterhet, depressioner, hämndbegär = sjukdom. Detta fungerar på det så kallade omedvetna planet.

  I sammanhanget kan man läsa Lise Bourbeaus bok Kroppen talar till dig!

  Man kan lyssna även på följande föredrag för att förstå hur skapande och kosmos fungerar: Nassim Haramein Cognos 2010 – ENGLISH PART 1 OF 6

  Det finns inget mer att tillägga till detta ämne utom en tacksamhet till ALLA som rör om i de cementerande föreställningar som leder en människa på villospår.

  Allt kraft och allt skapande finns inom dig, både som individ och den lilla kollektiv som du lever i och är påverkad av. Det är bara du som kan skapa förändringen genom att söka dig inåt in i dig själv…

 • Ingen av länkarna ger något trovärdigt svar på frågan hur patologiska mikrober i allmänhet och malariaplasmodier i synnerhet skulle kunna hjälpa till vid läkning. De är parasiter och bidrar inte till någon läkning, utan tvärtom.
  mvh
  /Lars

 • Ingen av länkarna ger något trovärdigt svar på frågan hur patologiska mikrober i allmänhet och malariaplasmodier i synnerhet skulle kunna hjälpa till vid läkning. De är parasiter och bidrar inte till någon läkning, utan tvärtom.
  mvh
  /Lars

 • Hej igen ivanbjorn

  Det finns inget att tillägga säjer du. Men vi tycker nog tvärtom och har inte hittat någon förklaring på din blogg eller sidan som Martin G länkar till. Så vill du beskriva hur malariamikrober hjälper till vid läkning?

  mvh
  /Lars

 • Hej igen ivanbjorn

  Det finns inget att tillägga säjer du. Men vi tycker nog tvärtom och har inte hittat någon förklaring på din blogg eller sidan som Martin G länkar till. Så vill du beskriva hur malariamikrober hjälper till vid läkning?

  mvh
  /Lars

 • @ LarsJohanJenker. Du har svarat dig själv. Du ändrade ditt medvetande och din uppfattning om verkligheten vilket ledde till ändrad kost och därmed har ditt liv förändrats. Med ditt gammal tänkande har du skapat sjukdomen Malaria, med ditt nya tänkande har du blivit fri från Malaria. Det finns inget att tillägga.

  Mikrober angriper inte, mikrober hjälper till vid läkning och information om detta finns att finna. Du kan läsa även Martin Gustavssons länk… Jag skulle kunna understödja mitt påstående med ytterligare länkar, men du får leta själv och förändra din bild av detta själv.

  Högre upp har det nänns som exempel att en rev smittar en annan. Det ska tilläggas till detta att naturen gestaltar alltid det kollektiva medvetande och det individuella medvetande. Det är vi som skapar naturen och därför har iakttagaren med påstående om rävar helt rätt sätt från den synvinkel. Men naturen är i förändring liksom människornas medvetande. Är människans sinne orolig och oharmonisk så speglas det i naturen!

  Detta kan man också studera t.ex Deepak Chopra m.fl.

 • @ LarsJohanJenker. Du har svarat dig själv. Du ändrade ditt medvetande och din uppfattning om verkligheten vilket ledde till ändrad kost och därmed har ditt liv förändrats. Med ditt gammal tänkande har du skapat sjukdomen Malaria, med ditt nya tänkande har du blivit fri från Malaria. Det finns inget att tillägga.

  Mikrober angriper inte, mikrober hjälper till vid läkning och information om detta finns att finna. Du kan läsa även Martin Gustavssons länk… Jag skulle kunna understödja mitt påstående med ytterligare länkar, men du får leta själv och förändra din bild av detta själv.

  Högre upp har det nänns som exempel att en rev smittar en annan. Det ska tilläggas till detta att naturen gestaltar alltid det kollektiva medvetande och det individuella medvetande. Det är vi som skapar naturen och därför har iakttagaren med påstående om rävar helt rätt sätt från den synvinkel. Men naturen är i förändring liksom människornas medvetande. Är människans sinne orolig och oharmonisk så speglas det i naturen!

  Detta kan man också studera t.ex Deepak Chopra m.fl.

 • ivanbjorn
  “Mikrober är alltid närvarande i kroppen och är våra vänner” När blev mikrober som angriper och klumpar ihop röda blodkroppar våra vänner? Parasiter finns faktiskt – både yttre och inre. Men man kan slippa en del av dem om kroppen får näringen den behöver för att bygga ett bra immunförsvar. Jag levde en lång period på landsbygden i Honduras och fick malaria gång på gång. Men i samband med att jag kom till tro på Jesus och blev Kristen så blev det – bland mycket annat – slut på rökning och köttätande. Malaria fortsatte härja i området, men jag blev aldrig mera sjuk trots att jag blev kvar i ytterligare sex år.

 • ivanbjorn
  “Mikrober är alltid närvarande i kroppen och är våra vänner” När blev mikrober som angriper och klumpar ihop röda blodkroppar våra vänner? Parasiter finns faktiskt – både yttre och inre. Men man kan slippa en del av dem om kroppen får näringen den behöver för att bygga ett bra immunförsvar. Jag levde en lång period på landsbygden i Honduras och fick malaria gång på gång. Men i samband med att jag kom till tro på Jesus och blev Kristen så blev det – bland mycket annat – slut på rökning och köttätande. Malaria fortsatte härja i området, men jag blev aldrig mera sjuk trots att jag blev kvar i ytterligare sex år.

 • Japanska korallmineraler. Efter en slagning på nätet tycks det innehålla följande:

  Kalcium Karbonat (CaCo3)
  Magnesium Karbonat (MgCo3)

  Spårämnen

  Kisel (S)
  Strontium (Sr),
  Natrium (Na)
  Fosfor (P)
  Järn (Fe)
  Klor (Cl)
  Mangan (Mn)
  Kalium (K)
  Koppar (Cu)
  Zink (Zn)
  Krom (Cr3+)
  Kobolt (Co)
  Molybden (Mo)
  Litium (Li)
  Jod (I)
  Bor (B)
  Vanadin (V)
  Flour (F).

  I vilket förhållande till varandra är tydligen okänt? Ganska svårt att tag på ingredienserna och ännu läskigare att blanda till dem själv i köket; för tänk om det slutar som det gjorde för Strindberg i “Inferno” : -)

  Jag håller mig nog till silver vatten!

 • -> Michael Zazzio Angående prestige, är det till viss hjälp att inse dess fördärvlighet i alla lägen; ty ligger du i överläge behövs den inte. Ligger du i underläge har du inte råd med.

 • Japanska korallmineraler. Efter en slagning på nätet tycks det innehålla följande:

  Kalcium Karbonat (CaCo3)
  Magnesium Karbonat (MgCo3)

  Spårämnen

  Kisel (S)
  Strontium (Sr),
  Natrium (Na)
  Fosfor (P)
  Järn (Fe)
  Klor (Cl)
  Mangan (Mn)
  Kalium (K)
  Koppar (Cu)
  Zink (Zn)
  Krom (Cr3+)
  Kobolt (Co)
  Molybden (Mo)
  Litium (Li)
  Jod (I)
  Bor (B)
  Vanadin (V)
  Flour (F).

  I vilket förhållande till varandra är tydligen okänt? Ganska svårt att tag på ingredienserna och ännu läskigare att blanda till dem själv i köket; för tänk om det slutar som det gjorde för Strindberg i “Inferno” : -)

  Jag håller mig nog till silver vatten!

 • -> Michael Zazzio Angående prestige, är det till viss hjälp att inse dess fördärvlighet i alla lägen; ty ligger du i överläge behövs den inte. Ligger du i underläge har du inte råd med.

 • @Ivan Björn En fullt frisk räv kan bli biten av ett annat rabiessmittat djur, eller smittad av t.ex skabb. Han blir inte sjuk därför att han har obearbetade känslor. Sanningen i det du säger ligger i att allting som sätter ned motståndskraften kan leda till ohälsa. Känslomässig stress är säkert en av de sakerna som inte är bra för motståndskraften. Men det är bara EN av väldigt många faktorer.

  När vi slipper det vi inte tål och även får det vi behöver så går det bättre för oss.

 • @Ivan Björn En fullt frisk räv kan bli biten av ett annat rabiessmittat djur, eller smittad av t.ex skabb. Han blir inte sjuk därför att han har obearbetade känslor. Sanningen i det du säger ligger i att allting som sätter ned motståndskraften kan leda till ohälsa. Känslomässig stress är säkert en av de sakerna som inte är bra för motståndskraften. Men det är bara EN av väldigt många faktorer.

  När vi slipper det vi inte tål och även får det vi behöver så går det bättre för oss.

 • Det var på tiden att man erkände att blodet kan innehålla mikrober som ger upphov till sjukdomar. Det är märkligt att det tagit så lång tid, då det är välkänt att bland annat malariaparasiten tar sig in i de röda blodkropparna. Det räcker med en titt i ett mikroskop för att inse att blodet inte är någon steril miljö.

  Kolloidalt silver rensar bland inkräktarna och stödjer immunförsvarets kamp mot bakterier, virus, svampar samt parasiter. Kolloidalt silver har i publicerad forskning visat sig både förebygga samt bota malaria. Malaria försvinner i regel på några dagar enligt en studie från Ghana.

  http://www.rxsilver.com/silversolmalaria.pdf

 • Brasklapp: Mikrober är alltid närvarande i kroppen och är våra vänner. Mikroberna hjälper till vid läkning av kroppen. Kroppen blir sjuk p.g.a. disharmoni på det själsliga planet och olika trauman.

  Ta gärna del av doktor Hamers arbete: http://ivansbj.blogspot.se/2014/02/cancerdoktorn-ryke-geerd-hamer-storsta.html

  http://ivansbj.blogspot.se/2014/06/sjukdom-beror-alltid-pa-obearbetade.html

  Problemet med tänkande om sådana saker som mikrober, organismer, små kryp, djur m.m. är att vi är inprogrammerade att tro att det finns fiender där ute som bara väntar på ett tillfälle att anfalla en organism och förstöra den med sjukdom eller t.o.m. döda den.

  Jag påstår att det inte finns några fiender där ute…

  Det är människan själv som skapar sina sjukdomar med sitt sätt att tänka. Jag t.o.m. påstår att det inte finns någon värld där utanför utom allt finns inom oss och bara väntar på vad vi sänder ut för energi för att skapa vår verklighet påverkade av världen som vi uppfattar den samt det kollektiva medvetandet.

  Citat: “Forskarna betonar att förekomsten av främmande och sjukdomsalstrande mikroorganismer (patogener) kan leva och överleva i mänskligt blod och till och med inuti röda blodkroppar (erythrocytes).”

  min kommentar: Det finns inga främmande sjukdomsalstrande mikroorganismer!

  Bruno Gröning jämför människan med ett batteri. I det dagliga livet ger det var och en av sin kraft. Den nya behövande energin tages ofta inte upp i samma omfattning. Liksom ett tomt batteri inte kan fungera, kan en kraftlös kropp inte utföra sina uppgifter. Anspänning, nervositet och livsångest har således sjukdom till följd.

 • Tyvärr så är det som alltid – en eller annan studie hit eller dit förändrar inte skolmedicinens paradigm. Min egen, banbrytande studie av behandling av hyperakusi, vilken är publicerad i internationell, referentgranskad, vetenskaplig litteratur, ledde inte till någon förändring alls av sjukvårdens beteende trots att behandlingsresultaten i min studie var 33,03 gånger bättre än behandlingsresultaten i den enda KBT-studien som finns på detta område. Trots de ofantliga skillnaderna så kör landstingssjukvården vidare med sin värdelösa KBT och trots att min behandling innehar evidens så motverkar landstingen min behandlingsverksamhet mer än någonsin. De vill helt enkelt inte ha konkurrens. De vill uppfinna och komma på allting själva, vilket faller på sin egen orimlighet.

  Det handlar om prestige.

 • Att Newsvoice är den enda tidning som publicerat Erik Enbys publikationer är lite övermaga.
  Ibland har det till och med hänt att Erik Enby fått sina fynd publicerade. I exempelvis Proceedings of the 1st World Congress on Cancer, Sydney , AC Australia, 1994 har såväl Erik som undertecknad fått stort utrymme. På hemmaplan har Erik så gott som alltid varit välkommen att publicera sina fynd och observationer i 2000-Talets Vetenskap, alltsedan den tidningen startade år 1996.
  Att sedan Newsvoice hakat på är beundransvärt – men rätt ska vara rätt.
  Till övriga läsare kan vi bara uppmana Er att komma och lyssna på Erik Enby i Uppsala den 17 juni i år. För mer info se http://www.2000tv.se
  Ingemar Ljungqvist, chefred 2000-Talets Vetenskap

 • Det var på tiden att man erkände att blodet kan innehålla mikrober som ger upphov till sjukdomar. Det är märkligt att det tagit så lång tid, då det är välkänt att bland annat malariaparasiten tar sig in i de röda blodkropparna. Det räcker med en titt i ett mikroskop för att inse att blodet inte är någon steril miljö.

  Kolloidalt silver rensar bland inkräktarna och stödjer immunförsvarets kamp mot bakterier, virus, svampar samt parasiter. Kolloidalt silver har i publicerad forskning visat sig både förebygga samt bota malaria. Malaria försvinner i regel på några dagar enligt en studie från Ghana.

  http://www.rxsilver.com/silversolmalaria.pdf

 • Brasklapp: Mikrober är alltid närvarande i kroppen och är våra vänner. Mikroberna hjälper till vid läkning av kroppen. Kroppen blir sjuk p.g.a. disharmoni på det själsliga planet och olika trauman.

  Ta gärna del av doktor Hamers arbete: http://ivansbj.blogspot.se/2014/02/cancerdoktorn-ryke-geerd-hamer-storsta.html

  http://ivansbj.blogspot.se/2014/06/sjukdom-beror-alltid-pa-obearbetade.html

  Problemet med tänkande om sådana saker som mikrober, organismer, små kryp, djur m.m. är att vi är inprogrammerade att tro att det finns fiender där ute som bara väntar på ett tillfälle att anfalla en organism och förstöra den med sjukdom eller t.o.m. döda den.

  Jag påstår att det inte finns några fiender där ute…

  Det är människan själv som skapar sina sjukdomar med sitt sätt att tänka. Jag t.o.m. påstår att det inte finns någon värld där utanför utom allt finns inom oss och bara väntar på vad vi sänder ut för energi för att skapa vår verklighet påverkade av världen som vi uppfattar den samt det kollektiva medvetandet.

  Citat: “Forskarna betonar att förekomsten av främmande och sjukdomsalstrande mikroorganismer (patogener) kan leva och överleva i mänskligt blod och till och med inuti röda blodkroppar (erythrocytes).”

  min kommentar: Det finns inga främmande sjukdomsalstrande mikroorganismer!

  Bruno Gröning jämför människan med ett batteri. I det dagliga livet ger det var och en av sin kraft. Den nya behövande energin tages ofta inte upp i samma omfattning. Liksom ett tomt batteri inte kan fungera, kan en kraftlös kropp inte utföra sina uppgifter. Anspänning, nervositet och livsångest har således sjukdom till följd.

 • Tur att NewsVoice finns och skriver om sådant som annars inte skulle nå särskilt många.

 • Tyvärr så är det som alltid – en eller annan studie hit eller dit förändrar inte skolmedicinens paradigm. Min egen, banbrytande studie av behandling av hyperakusi, vilken är publicerad i internationell, referentgranskad, vetenskaplig litteratur, ledde inte till någon förändring alls av sjukvårdens beteende trots att behandlingsresultaten i min studie var 33,03 gånger bättre än behandlingsresultaten i den enda KBT-studien som finns på detta område. Trots de ofantliga skillnaderna så kör landstingssjukvården vidare med sin värdelösa KBT och trots att min behandling innehar evidens så motverkar landstingen min behandlingsverksamhet mer än någonsin. De vill helt enkelt inte ha konkurrens. De vill uppfinna och komma på allting själva, vilket faller på sin egen orimlighet.

  Det handlar om prestige.

 • Att Newsvoice är den enda tidning som publicerat Erik Enbys publikationer är lite övermaga.
  Ibland har det till och med hänt att Erik Enby fått sina fynd publicerade. I exempelvis Proceedings of the 1st World Congress on Cancer, Sydney , AC Australia, 1994 har såväl Erik som undertecknad fått stort utrymme. På hemmaplan har Erik så gott som alltid varit välkommen att publicera sina fynd och observationer i 2000-Talets Vetenskap, alltsedan den tidningen startade år 1996.
  Att sedan Newsvoice hakat på är beundransvärt – men rätt ska vara rätt.
  Till övriga läsare kan vi bara uppmana Er att komma och lyssna på Erik Enby i Uppsala den 17 juni i år. För mer info se http://www.2000tv.se
  Ingemar Ljungqvist, chefred 2000-Talets Vetenskap

 • Tur att NewsVoice finns och skriver om sådant som annars inte skulle nå särskilt många.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *