This way if you are gay

publicerad 13 maj 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Välkommen till Sverige om du är gay, hälsar ubåtsskylten. Foto: AFP
Välkommen till Sverige om du är gay, hälsar ubåtsskylten. Foto: AFP

En neonskylt som sänkts ner i havet utanför Stockholm för att stoppa ryska ubåtsattacker uppmärksammas nu i ryska tidningen Moscow Times med rubriken ”Svenskar använder gaypropaganda” för att avskräcka ryska ubåtar.

Neonskylten föreställer en lättklädd matros och skickar ut morsemeddelandet ”This way if you are gay”. Under sjömannen blinkar texten ”Welcome to Sweden. Gay since 1944” – året då Sverige avkriminaliserade homosexualitet.
Svenska freds ligger bakom skylten, som är en blinkning mot Ryssland där ”homosexuell propaganda” riktad till minderåriga är förbjuden, men också mot svenska regeringen. Fredsföreningen uppmanar regeringen att satsa på fredliga samarbeten i stället för upprustning och menar att neonskylten är ett billigt försvarsalternativ.
SVT: Svensk ubåtsskylt noterad i Moskva
Om detta nu uppmärksammas i Ryssland så är förväntningarna stora på en ny trend av ubåtsmöten.

/BP

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *