Bern om evidensbaserad politik: ”När egna värderingar definieras som kunskap”

publicerad 10 juni 2015
- Lars Bern
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,   NewsVoice.seDEBATT. Hotet mot vår valfrihet har nog aldrig varit större efter Sovjet-kommunismens fall än vad den är idag. Som vanligt är det extremvänstern som är på offensiven och den har infiltrerat miljö-, feminist- och veganrörelsen. Den här attacken mot valfriheten har även fått fotfäste långt utanför den traditionellt planekonomiska vänstern och starka ekonomiska och politiska intressen har upptäckt att man kan utnyttja den för sina syften.

Det skriver Lars Bern som ger sig in i debatten om evidensbaserad politik som NewsVoice följde upp med artikeln ”Evidensbaserad politik? – VoF-professorn Sven Ove Hansson kanaliseras av 18 debattörer på DN och SvD”

Text: Lars Bern, Antropocene

Allt fler politiker som presenterar sig som liberaler har förvandlats till långt gående regleringsivrare i en ängslig strävan att vara vänstermedia tillags.

Nyligen bildades Nätverket för evidensbaserad policy av en krets flumforskare som står den smygmarxistiska organisationen Vetenskap och Folkbildning (VoF) mycket nära. Aderton av grundarna, varav flertalet är filosofer och beteendevetare, har nyligen presenterat sina idéer på DN Debatt. Man menar att det man skälv anser vara kunskap måste gå före ideologi och populism.

Tankarna följer samma mönster som det tidigare Miljöpartiförslaget att landets miljömål skall bestämmas av experter istället för via demokratiska beslut.

Att filosofer och beteendevetare betraktar just sina egna subjektiva åsikter som kunskap behöver väl knappast påpekas. Uppfinningsrikedomen när det gäller att hitta sätt att kringgå folkstyret är som vanligt stor inom den samlade vänstern.

Marxismen har alltid falskeligen förklätt sig själv som vetenskapsbaserad, trots att den är en ren och extrem ideologi. VoF är ett i en lång rad instrument som marxisterna använder för att bekämpa uppfattningar som inte passar dem genom att gömma sig bakom vetenskap. Detta att missbruka vetenskap för att torgföra socialistiska idéer och utöva sitt kontrollbehov är ett snabbt växande problem som är på väg att allvarligt skada hela vetenskapssamhällets trovärdighet.

Läs hela debattartikeln på Lars Berns blogg, Antropocene

Relaterat

2015-06-11 (kl 09:15): Jan Lindholm (MP) om evidensbaserad politik: ”Finns det någon evidens på att det är möjligt i en levande demokrati?”

2015-06-10: Evidensbaserad politik? – VoF-professorn Sven Ove Hansson kanaliseras av 18 debattörer på DN och SvD

2015-06-10: Bern om evidensbaserad politik: ”När egna värderingar definieras som kunskap”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq