Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Föreningen SARA tilldelade Erik Enby titeln Extra Legitim Läkare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Erik Enby 2015 Foto Anna Bohlmark

Föreningen SARA tilldelade den 17 juni dr Erik Enby titeln Extra Legitim Läkare. Motiveringen handlar om att han under hela sitt yrkesliv som läkare sökt efter sjukdomars uppkomst och då funnit orsaker vilka han publicerat. Enby har därmed utmanat etablissemangets dogmer.

Bild: Från vänster: Siv Wernborg, (SARA:s sekr), Erik Enby, Viola Jansson, Lena Forsberg, Ingemar Ljungqvist (SARA:s kassör) vid den högtidliga utdelningen av Enbys legitimation den 17 juni 2015. | Foto: Anna Böhlmark

Erik Enby har genom mikroskopering av blodet upptäckt förekomsten av mikrober (bacteremia). Han har sedan haft modet att publicera dessa fynd. Enby har sett ett tydligt samband mellan mikrobernas faser och patienternas hälsotillstånd och med ståndaktig envishet försvarat sina fynd.

Utmärkelsen utdelades av föreningen SARA:s styrelse den 17 juni 2015. Den signerades av ordförande Michael Zazzio, vice ordförande Linda Karlström, kassör Ingemar Ljungqvist, sekreterare Siv Wernborg och ledamot Agneta Bentsen.

Erik Enby fick även 2015 utmärkelsen: “diplom för livslång gärning i humanismens tjänst” av föreningen Humanism & Kunskap. Han har under året fått stor uppmärksamhet i alternativa medier och även internationellt i och med att hans fynd publicerats på engelska. Forskare i världen har hört av sig.

NewsVoice har även redovisat att andra forskare i världen gjort liknande fynd som Enby.

Läs mer om Erik Enby i NewsVoice

Text: NewsVoice

Relaterat

Revolutionerande internationell studie: Mikrober i blod och vävnad kan vara orsaken till inflammatoriska och kroniska sjukdomar

Dr Erik Enby: ”Searching for the essence of chronic diseases” – It’s in the blood

Revolutionary discovery: ALS patient and malignant lymphoma patient had growth of microbial organisms in the blood

Wikipedia om bacteremia, mikrober i blodet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq