Föreningen SARA tilldelade Erik Enby titeln Extra Legitim Läkare

publicerad 27 juni 2015
- av NewsVoice

Erik Enby 2015 Foto Anna Bohlmark

Föreningen SARA tilldelade den 17 juni dr Erik Enby titeln Extra Legitim Läkare. Motiveringen handlar om att han under hela sitt yrkesliv som läkare sökt efter sjukdomars uppkomst och då funnit orsaker vilka han publicerat. Enby har därmed utmanat etablissemangets dogmer.

Bild: Från vänster: Siv Wernborg, (SARA:s sekr), Erik Enby, Viola Jansson, Lena Forsberg, Ingemar Ljungqvist (SARA:s kassör) vid den högtidliga utdelningen av Enbys legitimation den 17 juni 2015. | Foto: Anna Böhlmark

Erik Enby har genom mikroskopering av blodet upptäckt förekomsten av mikrober (bacteremia). Han har sedan haft modet att publicera dessa fynd. Enby har sett ett tydligt samband mellan mikrobernas faser och patienternas hälsotillstånd och med ståndaktig envishet försvarat sina fynd.

Utmärkelsen utdelades av föreningen SARA:s styrelse den 17 juni 2015. Den signerades av ordförande Michael Zazzio, vice ordförande Linda Karlström, kassör Ingemar Ljungqvist, sekreterare Siv Wernborg och ledamot Agneta Bentsen.

Erik Enby fick även 2015 utmärkelsen: “diplom för livslång gärning i humanismens tjänst” av föreningen Humanism & Kunskap. Han har under året fått stor uppmärksamhet i alternativa medier och även internationellt i och med att hans fynd publicerats på engelska. Forskare i världen har hört av sig.

NewsVoice har även redovisat att andra forskare i världen gjort liknande fynd som Enby.

Läs mer om Erik Enby i NewsVoice

Text: NewsVoice

Relaterat

Revolutionerande internationell studie: Mikrober i blod och vävnad kan vara orsaken till inflammatoriska och kroniska sjukdomar

Dr Erik Enby: ”Searching for the essence of chronic diseases” – It’s in the blood

Revolutionary discovery: ALS patient and malignant lymphoma patient had growth of microbial organisms in the blood

Wikipedia om bacteremia, mikrober i blodet


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tack Ingemar, Ser fram mot det numret. Dessutom har jag nyss beställt nr 2/2008 som Siv tipsade om. Såg jag började prenumerera från och med nr 2/2009, så jag beställde samtidigt lösnummer för hela 2008 + nr 1/2009 – när jag ändå var i farten. Supertack Ingemar för det fantastiska arbete du gör med 2000-Talets Vetenskap, en tidning det inte går att vara utan.

 • Till Pia Hellertz; bästa sammanfattningen på skandinaviska om Rockefellers välplanerade monopolisering av medicinen finns i Vilhelm Schjelderups och Britt Hertzberg Untiedts bok Helsekampen från 2014. Den tog sin början redan 1910 och är nästintill fullbordad nu om inte murbräckor som Enby m.fl kan bryta den trenden. Intervju och recensioner av Scjelderup kommer i kommande nummer av 2000.Talets Vetenskap.
  Ingemar Ljungqvist, chefredaktör

 • Instämmer i gratulanternas skara.
  Erik Enby är en fantastisk och ovanlig läkare med och utan gränser.
  Stort grattis till detta fina dokument!

  Läs om Rockefeller-dynastin i 2000-Talets Vetenskap Nr 2/2008, sid 24-26!
  Här framgår att man hade starka ekonomiska intressen i den med oljan närliggande kemiindustrin. Man hade ett nära samarbete med den amerikanska läkarorganisationen
  AMA (American Medical Association) för att få en enhetlig läkarroll. Homeopater och naturläkare skulle hållas utanför, medan allopater, det vill säga de som läker med ett patenterat oftast artificiellt framtaget medel premierades.
  Denna utveckling tog sin början på tidigt 1900-tal.
  Med de enorma tillgångar som Rockefeller-stiftelsen satt på utövade man också ett stort inflytande på vetenskapssynen på universiteten… osv osv

  Siv Wernborg
  (f.d. ca-patient till dr Enby
  och ledamot i föreningen SARA/
  2000-Talets Vetenskap)
  Besök gärna vår hemsida http://www.2000tv.se

 • Äntligen någon som bryter genom Stora Pharmas konspiration att göra människor sjuka för vinnings skull (Läs gärna om Rockefellers satsning på medicin under 1900-talet)
  Ett stort TACK till Erik

 • Erik Enby, om någon, är en riktig läkare, en som gör allt för sina patienter. En som inte nöjer sig med rådande paradigm utan söker efter lösningar på sjukdomsgåtorna och hur man behandlar på bästa sätt. Varmaste gratulationer till ännu en fin utmärkelse! Fler kommer!

 • Jag är verkligen glad för Erik Enbys skull. Efter att ha läst hans bok, BLOD, MOD, ENVISHET, om hans kamp för att få etablissemanget att titta i hans mikroskop och inse att han upptäckt något revolutionerande om cancers gåta, så förstår jag att jag blickat in i en fantastisk människas liv. Om jag tidigare kände mig tveksam inför etablissemangets förhållningssätt till nytänkande så blev denna berättelse “spiken i kistan”. Jag är inte medicinare, men jag kan ana att Eriks forskning ligger på Nobelprisnivå. Men jag förstår också att tusentals “cancerexperter” i världen skulle bli arbetslösa och många skulle falla tungt från sina piedestaler.
  Jag vill också passa på och säga att jag är imponerad av Ingemar Ljungqvist och 2000-Talets Vetenskap, Föreningen SARA, Torbjörn Sassersson och NewsVoice, Humanism & Kunskap, Siv Wernborg och många, många flera för att ni stöttat Erik och gett honom energi och kraft, så han orkat fortsätta kämpa. En vacker dag kommer Sanningen att segra…

 • Det bör tilläggas att detta skedde vid föreningen SARAs 25-årsjubileum, vid 15.30 tiden den 17 juni Hågaby, Uppsala inför stående ovationer av en hundrahövdad publik.
  Händelsen bevittnades också av två filmteam. Uppläsare av dokumentet var Lena Forsberg. Leksand fd cancerpatient hos Erik Enby. Också med vid Eriks sida var hans hustru Gunnel Enby och hans privatchaufför och datormedhjälpare Viola Jansson, Göteborg.
  Dokumentet tillstyrktes efter utdelningen av ett femtiotal av de deltagande, däribland flera av de tunga namnen inom svensk alternativrörelse.
  Ett speciellt tack ska också riktas till David Tiger, Malmö och Torbjörn Nilsson, Trydells i Laholm som ansvarat för den estetiska och trycktekniska utformningen av dokumentet.

  Ingemar Ljungqvist, som efterlyser ett bra foto – stillbild som kan verifiera händelsen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *