Rand Corporation – En tankesmedja som planerar USA:s krig – Carl Bildt är “trustee”

publicerad 15 juni 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

NOTERAT. Alex Abella avslöjar hur tankesmedjan Rand Corporation under minst 60 år influerat amerikanska regeringen och delvis västvärldens utveckling. Abella redovisar sina fynd i boken “Soldiers of Reason – The Rand Corporation and the Rise of the American Empire”.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd.* kl 16:17, 15 juni

Boken (Amazon shop) är delvis en historisk sammanställning som visar hur Rand Corporation färgat amerikansk historia och även historiebeskrivningen i de länder där USA agerat. Rand var under formeringen av tankesmedjan involverat i “The Manhattan Project” då USA skapade sin första atombomb.

Rand står för “research and development” och verksamheten expanderade med tiden in i områden som arbetade med utvecklandet av nya massförstörelsevapen, social vetenskap och ekonomi. Rand blev särskilt kopplat till Ford Foundation som finansierade Rand, säger Abella.

Carl Bildt och Rand Corporation

Swedish Foreign Minister Carl Bildt talks with journalists as he arrives for a European foreign ministers meeting in Luxembourg, Monday, June 24, 2013. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Det är intressant att notera att USA-vänliga Carl Bildt (utrikesminister 2006–2014) är en Rand trustee (maj 2015). Det är även känt att  Carl Bildt är kopplad till europeiska* Council on Foreign Relations (se styrelsen), Trilateral Commission (se dokument), Legg Mason (Carl Bildt hade 2007 aktier och optioner för 9,8 miljoner kr) och Bilderberg Group (deltog: 2014, 2013, 2011, 2010). Alla är tunga organisationer med djup inblandning i eropeisk-amerikansk politik, amerikanska internationella affärer och USA:s krigföring där Rand kritar upp taktik och strategi.

Rand memo och Ukraina

NewsVoice har tidigare omnämnt Rand Corporation i samband med läckan av ett påstått Rand memo som handlar om hur Kiev (Väst) ska ta kontrollen av östra Ukraina. NewsVoice OCR-skannade dokumentet och la ut det fritt för var och en att göra sin egen bedömning av memots innehåll. I korthet beskriver det hur östra Ukraina ska tas över och kontrolleras med diverse militära våldsmetoder. Rand Corporation valde att dementera memot.

Nu förstärks snarare bilden av att memot om Ukraina kan vara en äkta Rand-produkt.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • 4th generation warfare skapar ett gemensamt perspektiv, enligt “ideologibegreppet som Adorno definierat det; “(a) neccessarily false consciousness which society imposes upon its members”[7] “a necessary illusion”.[8]” (s. 38, Töllborg, Personalkontroll.) När ideologin enligt denna innebörd väl är fastlagd, sedan är den ‘immun’ mot motfakta… (Det är som att övertyga en religiös fundamentalist om ett fakta som strider mot fundamentet i hans tro.)

  Mönster, samband, det kräver ett ideologikritiskt förhållningssätt. I Sverige anses endast “foliehattar” syssla med sånt. Och när professorer gör det inom sitt område, låtsas man helt enkelt inte om att de finns. Jag har själv i realtid sett rädslan hos en i vänsterkretsar ansvarig, när en utländsk professor hade släppts fram i Svensk offentlighet trots att denne hade “fel” budskap. Den lokalansvarige hade helt enkelt inte tänkt på att en professor kunde ha “fel” budskap… Men den som har ett ideologikritiskt förhållningssätt stannar inte i “börats värld”, utan fastställer verklighetsbilder oavsett att dessa ej är de, på felaktiga premisser, allmänt accepterade.

  Jag utvecklade i går detta något i en ny kommentar, sist efter/under min text “Om hur och varför“.

  Not: Töllborg är professor med underrättelsevärlden som expertisområde. När han därför t.ex. säger att det är viktigt att skriva om State-sponsored Terrorism (s. 181, Dennis Töllborg i “Sorg 2.1“), då kan han inte likt dig eller mig avfärdas som foliehatt, eller som andra akademiker, att de skriver utanför sitt fack, e.d.. Därför är han ‘farlig’ för de high-level korrupta, sammanhang och samband ÄR hans ‘fack’… Då bemöts han istället med stööörrsta möööjjliga tyysssttnad.

 • Jag läste även ett påstående att Bildt sitter i Advisory Board för CEPA, den grupp som har ljugit ihop budskapet att Ryssland har övat på att inta Gotland.

 • Rand Corporation överträffar väl kommunisternas propaganda i makaber folkkontroll. Där jobbade Daniel Ellsberg med att måla upp hotbilder för Uz innevånare… https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Ellsberg Hur detta företag/organisation kunnat överleva som ett komplett UFO mitt i verkligheten är mer en gåta än alla de andra.. Inga suddiga bilder, en komplett ägarstruktur osv har borgat för att verksamheten kunnat fortsätta obehindrat medan folket, likt (Life Of) Brian letat efter tecken på extraterrrestial life. Spindoktorer i läkemedels-, krigs-, rymd-, livsmedels-industrin gör tavlan komplett. Inte oväntat anklagas den som tänker utanför ramarna för terrorism, spionage, statsfientlighet osv.. Blev kriget mer civiliserat sedan de sluttade skjuta protesterande elever i Ohio?

  Dyker Carl Bildt upp i Bosnien får han mer eller mindre löpa gatlopp. I Bildts värld förstår alltså inte större delen av befolkningen vad fred och frihet är. Inte heller självständighet. Nu när utländska storägare tagit över vad som borde benämnas inhemsk produktion och gjort arbetslöshet, umbäranden och låga löner till vardagsmat är Bosniern lika befriad som Amerikanen..

  Det är farligt att som barn leka med tennsoldater. Man kan onekligen sluta som en i mängden. Färdigmålad och utan möjligheter att ställa frågor som varför och hur.

  Som alltid försöker militären stöpa om verkligheten efter kartan..

 • Carl Bildt är hela den korrupta Z världens springpojk.
  Han finns med överallt.
  Nu tillsammans med John McCain båda ledda av Mikheil Saakashvili i Ukraine’s International Reforms Council.
  http://www.interpressnews.ge/en/politicss/68779-carl-bildt-and-john-mccain-among-members-of-ukraines-international-reforms-council.html?ar=A

  I denna filmsnutt visar Mikheil Saakashvili vad han tycker om sällskapet
  https://www.youtube.com/watch?v=uyNocJFUloA

  Att Mikheil Saakashvili överhuvudtaget finns med är förmodligen en “välförtjänt” gentjänst och ett tack för kriget 2080808.

  För Mikheil Saakashvili är Bildt en känd figur.
  I Georgien där Mikheil Saakashvili var president orsakade rosenrevolutionen inte bara en internationell, utan också en intern konflikt vilket Saakasjvili intygade att Carl Bildt var ansvarig för.
  Det handlade den gången om projektet Östliga partnerskapet som skulle utveckla förbindelsen mellan Azerbajdzjan, Armenien, Georgien, Moldavien, Vitryssland och Ukraina. Ett projekt helt i linje med det av Bildt officiellt erkända rysshatet.

  Och i Sverige vill vi att eleverna pluggar för bättre betyg och en chans till jobb.
  Ärlighet varar sämst….

 • Kan RED som är journalist vederlägga detta: kopierade från en kommentar från dokumentärfilmlänken jag postade ovan. Är det sant är det skrämmande:

  “IIn the year of 2000, there were nine countries without a Rothschild owned Central Bank: Afghanistan – US Invaded Iraq – US Invaded Sudan – US Invaded Libya – US Invaded Syria – US Invasion (in process) North Korea – US Enemy Iran – US Enemy Venezuela – US Enemy Cuba – US Enemy March 2013 – Russia: Putin purges Rothschild bankers and takes control of central bank. November 2013 – US ignites Ukraine crisis/Anti-Russian propaganda”

  Snacka om global binnikemask på folkens resurser i så fall….. Kanske ett nyckelord är BIS Bank Of International Settlements.

  Nah är nog bara en konspirationsteori.

  Glad midsommar.

 • “Rand Corporation, Council on Foreign Relations, Trilateral Commission, Legg Mason, och Bilderberg Group. Alla är tunga organisationer med djup inblandning i eropeisk-amerikansk politik, amerikanska internationella affärer och USA:s krigföring där Rand kritar upp taktik och strategi”
  Psykopaterna skapar den psykopatiska värld som vi lever i och som de tror gagnar dem. Men de misstar sig. För vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Och vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? Jesus ord i Bibeln, Markus 8:36, 37.

 • Har tagit bort inlägg här som helt avviker från ämnet (tex flygande tefat). Var snäll stanna vid ämnet. Ämnet är alltså: Rand Corporation, Bildt, geopolitik/ red

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *