Foton på enorma objekt nära Island sprids viralt på webben – kan vara ballonger

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juli 2015
- NewsVoice redaktion

USS Trepang SSN674 photo March 1971

I dagarna sprids viralt på webben foton på enorma oförklarliga objekt nära Island som enligt rykten togs 1971. Inga större tidningar rapporterar om dessa foton förutom The Mirror och Daily Mail.

Enligt den medföljande historien fotades flera av objekten av den amerikanska ubåten USS Trepang SSN 674 i mars 1971. Nu undersöks trovärdigheten i fotona. John Greenewald som driver sajten The Black Vaul medger att fotona kan föreställa testballonger som den amerikanska ubåten beskjuter. Flera foton illustrerar inte ballongliknande objekt.

Läs mer om utredningen och se foton

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq