Foton på enorma objekt nära Island sprids viralt på webben – kan vara ballonger

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 juli 2015
- NewsVoice redaktion

USS Trepang SSN674 photo March 1971

I dagarna sprids viralt på webben foton på enorma oförklarliga objekt nära Island som enligt rykten togs 1971. Inga större tidningar rapporterar om dessa foton förutom The Mirror och Daily Mail.

Enligt den medföljande historien fotades flera av objekten av den amerikanska ubåten USS Trepang SSN 674 i mars 1971. Nu undersöks trovärdigheten i fotona. John Greenewald som driver sajten The Black Vaul medger att fotona kan föreställa testballonger som den amerikanska ubåten beskjuter. Flera foton illustrerar inte ballongliknande objekt.

Läs mer om utredningen och se foton

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Åke, har du försökt fota en fågel som flyger på tex 300 meters höjd? Det blir suddigt eller så blir den pytteliten eller båda. Oidentifierade Flygande Fåglar.

 • Sedan är ju UFO just vad förkortningen står för. Unidentified flying object. Det är oidentifierade och inget annat. Man kan i en del fall spekulera i 100-tal logiska förklaringar, utan att vara 100% säker, så det förändrar sällan saken. Det finns ju otaliga enskilda människor med vittnesmål och bilder, som helt säkert konstaterats som UFO. UFO = oidentifierat, dvs ingen logisk förklaring håller. Men det finns en form av tabu-stämpel på dylika berättelser, som jag inte kan förstå. Oidentifierat är ju just oidentifierat, närmare sanningen kan man väl inte komma i de fallen?

 • Har de amerikanska skyttarna på ubåten så dålig träfförmåga att de måste ha en jätteballong för att ens kunna träffa.?
  Så, jo, det var säkert en ballong… LOL!

 • Det decenniet satsade Laurance Rockefeller 10 miljoner dollar för sponsring av en UFO-religion. Bra som tillskott i balong-kassan?
  Vid den tiden lancerade sig ‘rael’ (somliga skojar om att det var ‘is’ före ‘rael’) som en mystisk ufo-sekt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *